۵۱۷۶۵
۲ نظر
۳۲۵۲
۲ نظر
۳۲۵۲

چرا خانواده‌ها کم بچه شده‌اند؟ پاسخ مخاطبان نی‌نی‌بان

علاقه ایرانی ها به فرزند آوری کم شده است و جمعیت شناسان کاملا با این گزاره موافق هستند. اما چرا تمایل ایرانیان خانواده دوست به بچه کم شده است؟

نی نی بان: علاقه ایرانی ها به فرزند آوری کم شده است و جمعیت شناسان کاملا با این گزاره موافق هستند. اما چرا تمایل ایرانیان خانواده دوست به بچه کم شده است؟


چرا خانواده‌ها کم بچه شده‌اند؟ پاسخ مخاطبان نی‌نی‌بان


سایت نی نی بان با یک نظرسنجی دیگر تحت عنوان «چرا خانواده‌ها کم بچه شده‌اند؟» نظر شما را در این مورد جویا شد تا با کمک شما به بررسی علت کاهش رشد جمعیت ایران در سال‌های اخیر بپردازد.

بر اساس این نظرسنجی « نگرانی از وضع اقتصادی» با بیشترین درصد در رتبه نخست قرار گرفت.

در مجموع این نظرسنجی، 322 نفر شرکت کردند که حدود 69 درصد آنها معتقدند بزرگترین مشکل فرزندآوری، «نگرانی از وضع اقتصادی» است. پس از آن، حدود 20 درصد به «توقع رفاه بیشتر برای هر فرد» اشاره کرده‌اند. حدود 9 درصد «نگرانی ‌از آسیب‌های اجتماعی» را بزرگترین مشکل دانسته‌اند و در آخر، کمترین درصد به «نگرانی از ثبات زندگی‌ زناشویی» مربوط می شود که حدود 4 درصد از آمار را به خود اختصاص داده است.

نتایج حاصل از این نظرسنجی نشان می‌دهد درصد بالایی از افراد بزرگترین مشکل فرزندآوری را وضعیت اقتصادی می دانند و نگران تأمین معاش فرزندان خود هستند.

با توجه به شرایط موجود، تورم، گرانی و هزینه های گزاف اقتصادی، این نگرانی کاملاً طبیعی است. اقتصاد نقش اول را در تصميم‌گيري هر شخص براي تشكيل خانواده و تعداد فرزندان دارد. هزينه هاي نگهداري و پرورش يك كودك در جامعه ما بر همگان روشن است. از مهدكودك و شهريه هاي سرويس و مدرسه و كلاسهاي آزاد گرفته تا هزینه دانشگاه و ادامه تحصیل و ازدواج، تنها فکر کردن به آینده کودک و یک حساب سرانگشتی از هزینه های سرسام آور پرورش یک فرزند، کافی است که زوجین فکر فرزندان زیاد را از سر بیرون کنند.

اکثر خانوداه ها به دلیل مشکلات اقتصادی بچه دار نمی شوند

در میان عوامل بسیاری که باعث کاهش تمایل خانواده ها به فرزندآوری شده است، مشکلات اقتصادی در کاهش باروری و تعداد فرزندان خانواده بسیار تعیین‌کننده و اثرگذار است.

تحقیقات نشان داده که اکثر خانواده ها به دلیل مشکلات اقتصادی بچه دار نمی شوند، منظور از مشکلات اقتصادی خورد و خوراک آنها نیست، بلکه هزینه های ناشی از پرورش فرد است که مانع تولد فرزند جدیدی در خانواده ها می شود.

مشکلات اقتصادی، منجر به تورم، گرانی، بیکاری و غیره گردیده و توانایی و امکانات داشتن فرزند بیشتر را از خانواده‌‌ها سلب کرده است.

در گذشته، فضای حاکم بر خانواده‌‌ها غالباً بر محور اقتدار والدین بود؛ ولی امروزه فرزندسالاری پررنگ‌‌تر شده است و تبعات آن در جامعه کاملاً مشخص است. در این شرایط، میزان فرزندآوری کاهش می‌‌یابد؛ چرا که توانایی برآوردن انتظارات بالای فرزندان و رسیدگی بیش از حد والدین به آن‌ها مانعی برای داشتن فرزندان بیشتر خواهد بود. تغییر الگوی زندگی مردم و افزایش مصرف گرایی در خانواده‌‌ها، نیز باعث بالا رفتن هزینه‌‌های زندگی شده و امکان داشتن فرزندان بیشتر را از بین برده است.

برای افزایش فرزندآوری چه باید کرد؟

با توجه به شرایط جمعیتی کشور، ضروری است که برای حل مسئله‌ی کاهش فرزندآوری برنامه‌‌ریزی صورت گیرد تا این مسئله تبدیل به بحران نگردد. از این ‌‌رو، هم باید سیاست‌گذاری‌‌هایی در سطح کلان صورت گیرد و هم فرهنگ‌‌سازی در سطح خانواده‌‌ها.

دولت باید با اجرای سیاست‌‌گذاری و تنظیم قوانین، امر فرزندآوری را تسهیل و زمینه‌ی فرزندآوری را فراهم سازد تا چالش پیش‌آمده تبدیل به بحران نشود.

چنانچه هزینه های آموزش عالی، زایمان، دارو و درمان، تحصیل و ... کاهش پیدا کند؛ جامعه به سمت رفاه بیشتری سوق پیدا می کند و میزان باروری نیز بالاتر می رود.

بنابراین باید دغدغه های اقتصادی مردم را کاهش داده و از سوی دیگر بیمه همگانی و درمان و هزینه‌های تحصیلی به سمت رایگان پیش رود، در این صورت است که به سمت جامعه سالم و باکیفیت و با باروری بالاتری پیش خواهیم رفت.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • حامد
    درباره چرا خانواده‌ها کم بچه شده‌اند؟ پاسخ مخاطبان نی‌نی‌بان

    به نظرم گزینه هاتون مشکل داره دوتا از گزینه هاتون که کاملا شبیه همه! بعد هم به عوامل فرهنگی اشاره نکردید!

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      ممنون از توجه شما همراه خوب

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.