۱۰۰۷۶۲
۱۳۷۸
۱۳۷۸

تغذیه بیماران دیابتی، زنان احتیاط کنند

مواد غذایی غیر مجاز در بیماران دیابتی را شامل، انواع شیرینی، بیسکویت های شیرین و خامه دار، نوشابه های تجارتی و گاز دار، قند، شکر، عسل، مربا، انواع بستنی و کمپوت ذکر کرد.

مواد غذایی غیر مجاز در بیماران دیابتی را شامل، انواع شیرینی، بیسکویت های شیرین و خامه دار، نوشابه های تجارتی و گاز دار، قند، شکر، عسل، مربا، انواع بستنی و کمپوت ذکر کرد.
وی یادآوری کرد: غذاهای چرب و سرخ کرده، انواع گوشت قرمز پرچرب، کله پاچه، سس مایونز، لبنیات پر چرب، سوسیس و کالباس، مواد غذایی کنسرو شده، چیپس، پفک، دل، جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، خامه و سرشیر را از جمله غذاهای غیر مجاز برای بیماران دیابتی نوع دو ذکر کرد.
وی اظهار کرد: بیماران دیابتی برای جلوگیری از افت قند خون در شب لازم است قبل از خواب یک میان وعده مختصر مصرف کنند.
این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان ادامه داد: بهتر است بیماران دیابتی از گوشت مرغ و ماهی در برنامه غذایی خود استفاده کرده و علاوه بر آن، در صورت توان حداقل روزی نیم ساعت پیاده روی کنند.
وی بیان کرد: برای بیماران دیابتی به علت نوع انسولین که مصرف می کنند، خوردن میان وعده در زمان عصر لازم است.
افشار افزود: توصیه می شود، این گروه از بیماران از قند های مصنوعی مانند آسپارتام، نان های سبوس دار و مواد غذایی فیبر دار استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی سیب زمینی آب پز و پوره شده و هویج پخته و ماکارونی خیلی دم کشیده شده را کمتر در برنامه غذایی استفاده کنند و در مقابل روزانه شش تا هشت لیوان مایعات بدون شیرینی و در نهایت از حبوبات و پروتئین سویا بیشتر استفاده کنند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است در فاصله 36 سال گذشته شمار مبتلایان به بیماری دیابت در جهان چهار برابر شده است و 422 میلیون نفر از مردم به دلایل مختلف بویژه مصرف چربی های مضر، نبود تحرک کافی و چاقی مفرط به این بیماری مبتلا هستند.
دیابت بیماری خاموشی است که در مراحل اولیه بروز، بدون علامت است و تا زمانی که آزمایش های مربوطه انجام نشود یا علایم آن بروز نکند، نمی توان به وجود این بیماری پی برد.
طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت، 48 درصد ساکنان منطقه خاورمیانه از جمله ایران، دیابت بدون تشخیص دارند و به عبارتی از هر دو نفر یک نفر از بیماری خود بی خبر است.
بیماری دیابت شامل دیابت نوع یک و دیابت نوع دو است.
دیابت نوع یک در اثر کمبود یا نبود انسولین در بدن به وجود می‏ آید، بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع یک باید انسولین دریافت کنند.
دیابت نوع دو نیز در اثر اختلال در تولید انسولین در افراد بزرگسال بروز می کند و افراد مبتلا به این نوع از دیابت می توانند بیماری خود را از طریق ورزش و رژیم غذایی مناسب کنترل کنند.


منبع: ایرنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.