۱۰۹۸۳۵
۴۳۶۶
۴۳۶۶

پرکاری تیروئید در زنان، درمان می‌شود؟

پر کاری تیروئید یکی از بیماریهای تیروئید است که عوارض گوناگونی دارد.

پر کاری تیروئید یکی از بیماریهای تیروئید است که عوارض گوناگونی دارد . از علایم پر کاری تیروئید میتوان به تپش قلب، عصبانیت، تحریک پذیری، عرق کردن زیاد، احساس گرمای بیش از حد، لرزش دستان و چشم های بیرون زده و .. اشاره کرد . هورمون های تیروئید، تولید انرژی و حرارت در بدن را افزایش می دهند و به همین دلیل فرد دچار بیماری پرکاری تیروئید، اشتهای زیادی دارد ولی روز به روز لاغر می شود و به دلیل هدر رفتن انرژی احساس خستگی دائمی دارد.در افراد پیر علائم ممکن است به کلی متفاوت باشد و بیماری با اختلال رفتاری مثل بی تفاوتی و ضعیف شدن عضلات یا کاهش وزن تظاهر کند. پر کاری تیروئید که در زنان چند برابر مردان شیوع دارد، اگر بموقع تشخیص داده شود درمان های خوب و موثری دارد. برای تشخیص این بیماری با آزمایش خون، سطح هورمون های تیروئید سنجیده می شود و در صورت بالا بودن این هورمون ها در خون بیماری تشخیص داده شده و درمان شروع می شود.

علائم پر کاری تیروئید
علایم پر کاری تیروئید مختلف است . گاهی پر کاری تیروئید خود را با علایم نشان میدهد و گاهی هم بدون علایم . پس ممکن است هیچ علائمی وجود نداشته باشد. ممکن است ( احساس عصبی، لرزش دست، تندی ضربان قلب، فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی قلبی، مشکلات تنفسی، حرکات روده بیش از حد معمول ، ترشرویی، اجابت مزاج مکرر، عادت ماهیانه نامنظم در زنان، سینه های بزرگ در مردان، قرمزی و خارش پوست، تعریق، احساس گرما داشتن، موهای نرم و خوب ولی در حال ریزش، از دست دادن وزن بدون کاهش مقدار غذا خوردن، انگشت چماقی، بزرگی غده تیروئید بدون درد، ناخن های ضخیم شده با بستر در حال بلند شدن، افتالموپاتی گریوز ( چشم دوربین قرمز ، حساس به نور، مات و دوبینی )، میگزودم جلوی تیبیا، پوکی استخوان، ضعف یا خستگی ) داشته باشید.

علت پر کاری تیروئید
مهمترین علت پر کاری تیروئید بیماری گریوز است . بیماری گریوز سبب پرکاری تیروئید می شود و شایعترین علت است . در این بیماری سیستم دفاع طبیعی بدن ( ایمنی ) به غده تیروئید حمله می کند. در این جنگ تیروئید هورمون بیش از حد تولید می کند. مانند بسیاری از مشکلات تیروئید اغلب در فامیل ایجاد می شود. گاهی اوقات پر کاری تیروئید سبب غده تیروئید متورم و غده های کوچک در تیروئید به نام ندول های تیروئید می شود. که علت آن همان بیماری گریوز است. علل دیگر پرکاری، تیروئیدیت است و بدن آنتی بادی می سازد که به غده تیروئید آسیب می رساند همچنین ممکن است در اثر یک عفونت ویروسی یا باکتریایی ایجاد شود در ابتدا ممکن است سطح تیروئید بالا رود و هورمون تیروئید از غده آسیب دیده نشت پیدا کند و سبب هیپوتیروئیدی شود. علل غیر معمول دیگر پرکاری تیروئید مانند تومورها، خوردن مواد غذایی یا مصرف داروهایی که حاوی مقادیر زیادی از ید هستند. پرکاری تیروئید می تواند در هر سنی رخ دهد اما به ندرت بر کودکان تاثیر می گذارد. و بیشتر مردان و زنان را تحت تاثیر قرار می دهد بیماری گریوز شایع ترین علت پرکاری تیروئید است.

درمان پر کاری تیروئید
درمان دارویی: یکی از راههای درمان پر کاری تیروئید درمان دارویی است . داروهایی مثل متی مازول و پروپیل تیوراسیل که به شکل قرص هستند، باعث کاهش تولید هورمون های تیروئید می شوند. با مصرف این داروها بیماری بخوبی مهار می شود. بیمار باید به مدت ۱۸ ماه از دارو استفاده کند و سپس در صورت صلاحدید پزشک می تواند مصرف دارو را قطع کند. حدود نیمی از بیماران بعد از قطع دارو بهبود دائمی پیدا می کنند و نیمی دیگر دچار عود بیماری می شوند که نیاز به درمان دارند.

ید رادیواکتیو: ید رادیواکتیو یکی از بهترین درمان پر کاری تیروئید است. بعد از تزریق این ماده به بدن بیمار غده تیروئید تقریبا تمام آن را جذب می کند و در عرض چند روز تخریب می شود. این روش میزان موفقیت بالایی دارد، ولی در برخی موارد باعث کم کاری تیروئید می شود.

جراحی: یکی دیگر از راههای درمان پر کاری تیروئید ، جراحی است. در این روش بخش زیادی از غده تیروئید را به روش جراحی از بدن بیمار خارج می کنند و بخش کمی را باقی می گذارند. این روش اگر توسط جراح ماهری صوررت گیرد دارای عوارض کمی است. از طرفی احتمال کم کاری تیروئید در این روش کمتر است.


منبع: طب بوک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.