۱۱۲۵۰۷
۴۲۱۷
۴۲۱۷

علت پولیپ دهانه رحم چیست؟

پولیپ‌ گردن‌ رحم‌ عبارت‌ است‌ از رشد بافتی‌ کوچک‌، انگشتی شکل، به رنگ بفش، شکننده‌، پیاز مانند و دارای‌ ساقه‌ که‌ بر روی‌ یا سطح‌ داخل‌ گردن‌ رحم‌ ظاهر می‌شود.

مختصری از آناتومی دهانه رحم
گردن رحم یا دهانه رحم(Cervix)، به قسمت باریک و پایینی رحم که به شکل استوانه یا مخروط می‌باشد و به انتهای بالایی مهبل متصل است اطلاق می شود. تقریباً نصف دهانه رحم با ابزار پزشکی مناسب قابل دیدن است و باقی در بالای مهبل خارج از دید جای می‌گیرد.

پولیپ دهانه رحم چیست؟
پولیپ‌ گردن‌ رحم‌ عبارت‌ است‌ از رشد بافتی‌ کوچک‌، انگشتی شکل، به رنگ بفش، شکننده‌، پیاز مانند و دارای‌ ساقه‌ که‌ بر روی‌ یا سطح‌ داخل‌ گردن‌ رحم‌ ظاهر می‌شود و طول آن معمولا کمتر از یک سانتی‌متر می‌باشد. پولیپ‌ ممکن‌ است‌ یک‌ عدد یا متعدد باشد. این بیماری معمولا در دوران بارداری می‌باشد که علت آن می‌تواند افزایش استروژن در این دوره باشد. مبتلایان عموماً یک پولیپ دارند ولی در مواردی ۲ و ۳ پولیپ هم دیده شده است. تشخیص قطعی این بیماری از طریق سونوگرافی صورت می‌پذیرد.

علائم پولیپ دهانه رحم چیست؟
ترشحات غیر طبیعی واژن‌
لکه ‌بینی‌ پس‌ از رابطه جنسی‌ یا دفع ادرار
لکه ‌بینی‌ غیر منتظره‌ بین‌ دوره‌های‌ قاعدگی
خونریزی شدید عادت ماهیانه

علت پولیپ دهانه رحم چیست؟
پولیپ‌ گردن‌ رحم‌ بر اثر التهاب‌ گردن‌ رحم‌ ناشی‌ از عفونت‌، تغییر بافت‌ پوششی‌، یا زخم‌ و همچنین دیابت بوجود می‌آید و به طور شایعی‌ همراه‌ با عفونت‌های‌ مزمن‌ در واژن یا گردن‌ رحم‌ می‌باشد. پولیپ‌ معمولاً بیماری خوش‌خیمی به حساب می‌آید ولی در موارد نادر ممکن‌ است‌ معرف‌ مراحل‌ اولیه‌ سرطان‌ گردن‌ رحم‌ باشد.

راه‌های پیشگیری
همانگونه که بیان شد این بیماری غالبا در اثر عفونت‌های واژن و یا گردن رحم بوجود می‌آید و برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌گردد برای پیشگیری از بوجود آمد عفونت در اثر رابطه جنسی از کاندوم استفاده گردد و همچنین بهتر است لباس زیر نخی باشد؛ زیرا لباس‌های نخی از جمع شدن رطوبت و گرما که خود باعث عفونت‌های واژن می‌باشند جلوگیری می‌کند.

در اکثر موارد پولیپ‌ها قابل برگشت نمی‌باشد. فقط خانم‌هایی که پولیپ دارند در ریسک بالاتری برای پولیپ‌های بیشتر بعدی می‌باشند.

راه‌ های درمان پولیپ دهانه رحم
این بیماری معمولا با یک جراحی کوچک قابل درمان است. این جراحی غالبا به سادگی و در مطب پزشک‌‌ به‌ کمک‌ حلقه‌ سیمی‌، سوزاندن‌ الکتریکی‌، یا استفاده‌ از نیتروژن‌ مایع انجام می‌گیرد. امکان‌ دارد پس‌ از برداشتن‌ پولیپ‌، گردن‌ رحم‌ کوتر شود تا از رشد مجدد همان‌ پولیپ‌ یا پولیپ‌ دیگر جلوگیری‌ به‌ عمل‌ آید.

از عوارض عمل می‌توان به دل پیچه خفیف تا چند ساعت و مشاهده لکه بینی تا 1 الی 2 روز بعد از عمل اشاره کرد.

توصیه‌های لازم:
تنها با توصیه پزشک از دوش‌ واژینال‌ استفاده‌ کنید.
از بالشتک‌های‌ بهداشتی‌ برای‌ محافظت‌ از لباستان‌ در برابر کرم‌ها یا شیاف‌ها استفاده‌ کنید.
در صورتی‌ که‌ پولیپ‌ با‌ التهاب‌ یا عفونت‌ گردن‌ رحم‌ همراه باشد، امکان‌ نیاز به‌ جراحی‌ گسترده‌تر وجود دارد.
منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.