۱۲۰۹۲۳
۲ نظر
۳۳۱۸
۲ نظر
۳۳۱۸

بهترین راه پیشگیری از بارداری، آی یو دی خوبه؟

آی‌ یوـ دی کاپرتی‌ (TCu ۳۸۰ A) یک‌ وسیله‌ کوچک‌ حاوی‌ مس‌ است‌ که‌ در داخل‌ رحم‌ کار گذاشته‌ شده‌ و تا ده‌ سال‌ از بارداری‌ پیشگیری‌ می‌کند.

آی‌ یوـ دی کاپرتی‌ (TCu ۳۸۰ A) یک‌ وسیله‌ کوچک‌ حاوی‌ مس‌ است‌ که‌ در داخل‌ رحم‌ کار گذاشته‌ شده‌ و تا ده‌ سال‌ از بارداری‌ پیشگیری‌ می‌کند.

‌‌مکانیسم‌ عمل آی. یو.دی به این صورت است:
ایجاد التهاب‌ در حفره‌ رحم‌ و صدمه‌ به‌ اسپرم‌.اختلال‌ در حرکات‌ لوله‌های‌ رحمی‌ و جلوگیری‌ از انتقال‌ اسپرم‌ و رسیدن‌ آن‌ به‌ تخمک‌.اثربخشی‌ آی‌یودی‌ TCu ۳۸۰A حدود ۹۹/۲ درصد است.‌آی یو دی از وسایل پیشگیری از بارداری داخل رحمی می باشد. آی یو دی وسیله ای است پلاستیکی به شکلهای مختلف که داخل رحم یک خانم قرار داده می شود و حضور آن باعث می شود تا بارور شدن تخمک صورت نگیرد.

همچنین از جایگزینی سلول تخم در صورت بارور شدن تخمک نیز جلوگیری می نماید. شایعترین فرم آی یو دی فرم T شکل آن می باشد که با پوششی از مس پوشیده شده است و به آی یو دی مسی مشهور است. همچنین فرم دیگری دارد به نام ترشحی که دارای هورمون پروژسترون بوده و با ترشح هورمونی مانع از بارور شدن تخمک می گردد. این نوع آی یو دی میزان و مدت خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد و دیسمنوره یا درد حین قاعدگی را نیز کم می کند.

‌‌مزایای استفاده از آی.یو.دی
اثربخشی‌ بالا
قابلیت‌ برگشت‌ باروری‌ بلافاصله‌ پس‌ از خروج‌ آی. یو.دی‌
طولانی‌ مدت‌ بودن‌ اثر پیشگیری‌ از بارداری‌ ۱۰( سال)

نیاز نداشتن‌ به‌ یادآوری‌ روزانه
عدم‌ تاثیر بر شیردهی‌

نداشتن‌ آثار و عوارض‌ هورمونی‌,

قابل‌ استفاده‌ در اوایل‌ دوران‌ یائسگی‌
عدم‌ تداخل‌ با تماس‌ جنسی‌

تداخل‌ نداشتن‌ با مصرف‌ داروها‌
معرفی آی یودی و درباره آی یو دی
معایب استفاده از آی.یو.دی‌
لزوم‌ کارگذاری‌ و خروج‌ توسط‌ پزشک، فرد دوره‌دیده‌
خروج‌ خودبخودی آی.یو.دی‌
عدم‌ پیشگیری‌ از انتقال‌ بیماری‌های‌ منتقله‌ از راه‌ تماس‌ جنسی
لزوم‌ معاینه‌ دوره‌ای

آی‌یودی میل جنسی را کم می‌کند؟
در میان مردم این باور وجود دارد که آی‌یودی دستگاه تناسلی را زخم کرده و باعث بروز نارضایتی در روابط زناشویی می‌شود؛ در حالی که آی‌یودی داخل رحم گذاشته می‌شود و نخ آن داخل واژن (مهبل) قرار می‌گیرد.

اندازه نخ آی یو دی هنگام کارگذاری کوتاه شده و نخ در اثر تماس با ترشحات واژن، نرم می‌شود. بنابراین با توجه به اینکه مقاربت از طریق کانال واژن (مهبل) صورت می‌گیرد، تنها ممکن است دستگاه تناسلی مرد با آن تماس پیدا کند که این تماس باعث ایجاد زخم یا ناراحتی همسر نمی‌شود.

آی‌یودی داخل رحم کار گذاشته می‌شود و با توجه به شکل رحم و کانال مقاربت، هیچ تماسی با آلت تناسلی مرد ندارد و به هیچ‌وجه نمی‌تواند سبب بروز مشکل هنگام رابطه زناشویی شود. امکان فشار به آی‌یودی از داخل کانال واژن یا خارج از بدن وجود ندارد.

بعضی‌ها می‌گویند آی‌یودی باعث کاهش میل جنسی می‌شود و در روابط زناشویی اختلال به وجود می‌آورد اما این باور هم غلط است. استفاده از آی‌یودی یک روش بسیار موثر و مطمئن پیشگیری از بارداری است. به دلیل از بین رفتن نگرانی بارداری ناخواسته، آی‌یودی نه تنها میل جنسی را کاهش نمی‌دهد بلکه ممکن است سبب افزایش آن نیز بشود.

به‌عنوان توصیه آخر نیز باید بگویم که بهتر است زوج با هم برای مشاوره و دیدن این وسیله قبل از کارگذاری به مراکز بهداشتی، درمانی مراجعه کنند تا هرگونه شک و شبهه آنها در این مورد برطرف شود

آیا خانم هایی که سزارین شده اند می‌توانند آی‌یو‌دی بگذارند یا نه؟
باید بگویم نوع زایمان هیچ ربطی به گذاشتن آی‌یو‌دی ندارد. با گذشت شش هفته از سزارین، رحم آمادگی لازم را برای کارگذاری آی‌یو‌دی پیدا می‌کند.

آیا افرادی که آی‌یو‌دی دارند می‌توانند دارو مصرف کنند؟
کارگذاری آی‌یو‌دی تداخلی با مصرف دارو ندارد. در واقع مصرف داروها روی عملکرد آی‌یو‌دی تاثیری ندارد و در صورت نیاز و با تجویز پزشک می‌توان از داروهای لازم استفاده نمود.

آیا آی ‌یو ‌دی (IUD) ممکن است در بدن حرکت کرده و به قسمت‌های بالایی شکم، معده و قلب کشیده شود؟
خیر. آی‌یو‌دی وسیله متحرکی نیست که بتواند حرکت کند و معمولا در جای خود باقی می‌ماند. از طرف دیگر مسیری در رحم برای حرکت آی‌یو‌دی به سمت بالا وجود ندارد. تنها امکان جابه‌جایی آی‌یودی به طرف پایین و داخل واژن است که خطری برای سلامت فرد ندارد.

آیا آی‌یو‌دی باعث عفونت رحم و در نتیجه چسبندگی و خشکی رحم می‌شود؟
خیر. آی‌یو‌دی باعث ایجاد عفونت در دستگاه تناسلی زنان نمی‌شود، بنابراین مشکلات چسبندگی، خشکی ‌رحم و بیماری‌های زنانگی را به وجود نمی‌آورد. با توجه به این که تا مدتی پس از گذاشتن آی‌یو‌دی، ترشحات طبیعی دهانه رحم کمی‌ زیاد می‌شود، با رعایت نکات بهداشتی باید از عفونی شدن آن جلوگیری کرد.

آیا آی‌یو‌دی باعث به وجود آمدن دردهایی مانند درد کمر، درد هنگام خون‌ریزی ماهیانه، درد زیر شکم، ساق پا، ران، استخوان و دیسک کمر می‌شود؟

خیر. آی‌یو‌دی اندازه کوچکی دارد و فشاری به هیچ ناحیه‌ای از بدن مانند استخوان، ساق پا، ران و کمر وارد نمی‌کند. ممکن است طی دو تا سه ماه اول پس از گذاشتن آی‌یو‌دی، درد کمی‌ در ناحیه کمر، زیر شکم و هنگام قاعدگی ایجاد شود که در صورت نیاز با مسکن‌های معمولی برطرف خواهد شد.

آیا آی‌یو‌دی باعث لکه ‌بینی و نامنظم شدن قاعدگی می شود و با زیاد کردن مقدار خون‌ریزی، کم‌خونی به وجود می‌آورد؟

آی‌یو‌دی در بعضی از افراد ممکن است باعث افزایش میزان خون‌ریزی عادت ماهیانه و لکه‌بینی شود که این مشکل معمولا طی دو تا سه ماه بعد از گذاشتن آی‌یو‌دی برطرف می‌شود.

برای برطرف کردن لکه‌بینی ناشی از آی‌یو‌دی، نیازی به خوردن قرص‌های خوراکی پیشگیری از بارداری نیست. کم‌خونی هم در افرادی دیده می‌شود که با گذاشتن آی‌یو‌دی دچار خون‌ریزی شدید می گردند. مشکل کم‌خونی در معاینه‌های دوره‌ای‌ آی‌یو‌دی بررسی می‌شود و اگر وجود داشته باشد با قرص آهن به راحتی قابل درمان است.

آی‌یو‌دی باعث ایجاد مشکلات رحمی‌ مانند افتادگی رحم و کوچک شدن اندازه رحم می‌شود؟
خیر. آی‌یو‌دی با توجه به اندازه و نحوه اثر و جنس آن نمی‌تواند باعث افتادگی رحم و یا تغییرات اندازه رحم شود. عوامل اصلی افتادگی رحم تعداد زیاد بارداری‌ها، زایمان‌های سخت و ... است.

آی‌یو‌دی باعث به وجود آمدن سرطان رحم می‌شود؟
خیر. عفونت‌های درمان نشده و مسایل ژنتیکی از عوامل بروز سرطان رحم هستند و آی‌یو‌دی احتمال به وجود آمدن سرطان‌های رحم و دهانه رحم را کاهش می‌دهد.

منبع: دلگرم

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • سهیلا
    درباره بهترین راه پیشگیری از بارداری، آی یو دی خوبه؟

    من ایودی گذاشتم ولی این چند ماهی گذشت که نخش افتاده دوبار سنو گرافی انجام دادم متخصص زنان چان بار رفتم ولی ایودی نتونستن در بیارن حالا نمیدونم چکار کنم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.