مراقبتهای قبل از بارداری، نکاتی برای بیماران قلبی
خانم هایی که قصد فرزند دار شدن دارند و سابقه بیماری قلبی نیز دارند باید قبل از اقدام به بارداری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند
خانم هایی که قصد فرزند دار شدن دارند و سابقه بیماری قلبی نیز دارند باید قبل از اقدام به بارداری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند تا درصورت لزوم مراقبت های لازم برای آنان تعیین شود.
انجام معاینات قلبی، قبل از اقدام به بارداری در تمام خانمها ضروری است زیرا بارداری و نوع زایمان ممکن است بر تشدید بیماری تاثیر داشته باشد به گونهای که در برخی مواقع احتمال ایست قلبی مادر در حین زایمان و بیهوشی را در پی داشته باشد.
دکتر بابک حیدری اقدم با بیان اینکه زنان باید قبل از اقدام به بارداری معاینات قلبی را انجام دهند و نسبت به سلامت قلبی خود اطمینان داشته باشند، گفت: زنان بارداری که دچار بیماریهای قلبی هستند باید تحت نظر متخصص قلب و عروق نوع زایمان خود (سزارین یا طبیعی) را انتخاب کنند زیرا بنا بر نوع و شدت بیماری، نوع زایمان میتواند برای مادر خطر آفرین باشد.
وی افزود: زنانی که دچار بیماریهایی از قبیل نارسایی، افتادگی دریچه قلب و تنگی عروق به صورت خفیف هستند میتوانند یک دوره بارداری کاملا طبیعی و یک زایمان موفق را تجربه کنند اما نباید فراموش کرد که این افراد نیز باید تحت نظر متخصص قلب و عروق باشند.
این متخصص قلب و عروق با توجه به افرادی که به بیماریهای شدید قلبی مبتلا هستند، عنوان کرد: برای برخی از بیماران که به نارسایی، تنگی دریچه قلب و تنگی عروق شدید مبتلا هستند، بارداری ممنوع است و به هیچ عنوان این افراد نباید اقدام به بارداری کنند، اما اگر این زنان باردار شدند باید در سه ماهه اول بارداری با مجوز کمیسیون پزشکی و پزشکی قانونی اقدام به سقط کنند.
وی افزود: اگر این زنان باردار شده باشند و با تاخیر متوجه بارداری خود شوند باید تمام دوره بارداری و زایمان خود را تحت نظر پزشک متخصص قلب و عروق باشند و زایمان را در بیمارستانی انجام دهند که بخش قلب و عروق داشته باشد.
این فلوشیپ فوق تخصصی آرتروپلاستی در ادامه یادآور شد: معاینات قلبی قبل از زایمان از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا از این طریق میتوان برخی بیماریها را درمان و تحت کنترل قرار داد تا خانم، بارداری بسیار آسودهای داشته باشند. برای مثال اگر خانمی دچار تنگی عروق قلب باشد میتوان قبل از بارداری با انجام بالون قلب تنگی قلب را برطرف کرد و فرد همانند سایر افراد یک دوره بارداری را داشته باشد.
این متخصص قلب و عروق در پایان خاطرنشان کرد: زنانی که به فشار عروق ریه بالا و برخی بیماریهای مادرزادی مانند افرادی که خون قلب از سمت راست به چپ وارد میشود بارداری ممنوع است زیرا بیش از ۵۰ درصد احتمال دارد حین بیهوشی و زایمان خانم دچار ایست قلبی شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼