۱۲۵۴۲۵
۷۵۴۳
۷۵۴۳

دوره عادت ماهانه، چرا زنان بداخلاق می‌شوند؟

گروهی از زنان حتی در اوایل دوره ایی که عادت ماهیانه می شوند، قاعدگی شان به صورت نامنظم است.

گروهی از زنان حتی در اوایل دوره ایی که عادت ماهیانه می شوند، قاعدگیشان به صورت نامنظم است که این امر طبیعی است و با مصرف یک دوره دارو جلوگیری، قاعدگی منظم می شود. ولی اگر خانمی از ابتدا منظم بوده هست و پس مدتی نا منظم شده است بهتر است به پزشک مراجعه نماید.
چرا در دوران قاعدگی، اخلاق زن ها تغییر می کند؟
۱۰ روز قبل از شروع قاعدگی، سطح هورمون هایی مثل پروژسترون و استروژن تغییر می کند و در گروهی از زنان کم می شود و درگروه دیگر که بسیار اندک می باشند زیاد می شود.این تغییرات افزایشی و کاهشی هورمون ها سبب بروز علائم زیر می شوند.

نفخ
تغییرات در اخلاق که باعث بد اخلاقی می شود
حساس شدن پستان ها و خستگی بسیار
سردرد
دل و کمر درد
سرگیجه و حالت تهوع
ضعف در ماهیچه های پا
حدود ۹۰ در از زنان این تغییرات در قبل از قاعدگی و تا ۳ روز اول قاعدگی به وجود می آید و در تنها ۱۰ درصد از آنها این تغییرات و درد ها بعد از اینکه قاعدگیشان برطرف شد به وجود می آید.

چه کنیم تا در دوارن قاعدگی بد اخلاق نشویم؟
مایعات فراوان بنوشید
اگر که درد شما بسیار شد بهتر است دم نوش های گیاهی مانند دم نوش زیره سیاه استفاده نمایید.
از مکمل های کلسیم دار و گیاهی استفاده کنید زیرا این مکمل ها در کمتر شدن درد قاعدگی بسیار موثر است.
در بعضی از خانم مصرف قرص جلوگیری از بارداری برای کاهش درد بسیار موثر می باشد.
بهتر است که در این دوران، شکم و کمرتان را گرم نگه دارید و از کیسه های آب جوش استفاده کنید.
هرگز در این دوران از قرص های مسکن مانند: ژلفون و ... استفاده نکنید. زیرا که این قرص ها سبب می شود که خونریزی بیشتر شود و بیشتر از داروهای گیاهی استفاده کنید.
چرا قاعدگی ام نامنظم است؟
استرس، اضطراب و اتفاقات نگران کننده سبب تغییر در نظم قاعدگی می شود. به دلیل تغییر در زمان تخمک گذاری سبب بروز قاعدگی غیر از زمان مشخص می شود. قاعدگی طبیعی باید به فاصله ۲۵ تا ۳۵ روز رخ می دهد. یعنی از شروع اولین خون ریزی تا خون ریزی بعدی. بسیاری از زنان احساس می کنند که قاعدگی شان طبیعی نیست یعنی قاعدگی در یک روز در هر ماه اتفاق نمی افتد. این افراد نباید نگران شوند چرا که لازم نیست دقیقا در همان روز ایجاد شود. تغییر دو سه روزی در ایجاد قاعدگی مشکل خاصی نیست. اما در صورتی که این فاصله به کمتر از ۲۵ یا بیشتر از ۳۵ روز برسد باید با پزشک مشورت کنید.

دلایل بی نظمی در قاعدگی عبارت اند از:
بی نظمی یا قطع قاعدگی باروری
اضافه وزن وکاهش وزن به صورت موضعی
اختلالات تغذیه ای
انجام دادن ورزش های سنگین

آیا امکان دارد کسی در دوران قاعدگی باردار شود؟
بله احتمال دارد. ولی در گروهی از زنان.کلید تعیین اینکه آیا خون ریزی واقعا پریود است یا نه این است گاهی بین دو پریود لکه های خون دیده می شود. در بعضی از زنان هنگام تخمک گذاری کمی خون ریزی دارند. اما اگر قاعدگی شما به مدت ۲ ماه قطع شود حتما بارداری اتفاق افتاده است. اگر خانمی در انتهای قاعدگی اش مقاربت داشته باشند بسته به طول مدت قاعدگی اش تخمک گذاری چند روز بعد اتفاق می افتد و اگر اسپرم هنوز در بدن شما مانده باشد ممکن است باردار شوید. اما این همیشه اتفاق نمی افتد.

آیا زمانی که پریود می شویم دیگر مطمئن شویم باردار نیستیم؟
نمی شود که در مورد این موضوع نظر قطعی داد. زیرا ممکن است خون ریزی در اوایل بارداری اتفاق بیفتد که این خونریزی طبیعی می باشد. توجه داشته باشید که آیا قاعدگی تان منظم است یا نه.اگر علایمی نظیر تهوع و استفراغ دارید حتما به پزشک مراجعه کنید ممکن است نیاز به انجام تست بارداری باشد.
استفاده از تامپون طولانی مدت سبب شوک توکسیک می شود؟
بله! مصرف بیش از اندازه تامپون موجب تحریک توکسیک می شود که تهدید کننده جان است به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد می شود. این بیماری با حملات ناگهانی مانند تب، لرز، اسهال، تهوع، درد عضلانی، و بثورات پوستی مشخص می شود. پزشکان معتقدند اگر تامپون ها به مدت طولانی بمانند زمینه را برای عفونت های باکتریایی آماده می کنند. بهترین وضعیت آن است که تامپون ها هر ۸ ساعت یک بار تعویض شوند و حتی المقدور از تامپون های استفاده شود که از جنس کاغذ می باشند.

آیا تنبلی تخمدان در عقب افتادن قاعدگی موثر می باشد؟
بله! یکی از این علل به تخمدان‌هایی مربوط می‌شود که حالت پلی‌کیستیک دارند؛ یعنی دچار تنبلی تخمدان هستند. به این مورد در اصطلاح پزشکی سندرم تخمدان پلی‌کیستیک یا PCOS گفته می‌شود که یکی از شایع‌ترین عللی است که باعث می‌شود عادت ماهیانه دیر به دیر اتفاق افتد یا حتی در مواقعی برای چند ماه متوالی عادت ماهیانه قطع شود.

افراد مبتلا به تنبلی تخمدان لازم است چه کارهایی انجام دهند؟
به افرادی که دارای پلی‌کیستیک هستند توصیه می‌کنیم کنترل وزن داشته باشند. اگر وزنشان نرمال است مراقب باشند که چاق نشوند و اگر چاق هستند توصیه می‌کنیم وزن خود را زیر نظر متخصصان تغذیه کاهش دهند.
افرادی که قند خون و چربی خون دارند، باید خود را سالانه چک کنند و گاهی نیاز است برای بالا بودن چربی و قند خون دارو مصرف کنند یا رژیم غذایی خاصی برای آنها نوشته شود.
کنترل متابولیسم قند و کم‌کردن مقاومت علیه انسولین، می‌تواند به بهبود سیکل‌های قاعدگی کمک کند؛ زیرا انسولین یکی از هورمون‌هایی است که کارکرد آن در تنظیم سیکل‌های قاعدگی ضروری است.

آیا تنبلی تخمدان راه پیشگیری و درمان قطعی ندارد؟
پزشکان درمان تنبلی تخمدان را قطعی نمی دانند و عقیده دارند که با روش های زیر میتوان تنبلی تخمدان را برطرف کرد:

ورزش و کنترل وزن
چک‌کردن چربی‌ و قند خون و داروهای کنترل متابولیسم قند مانند متفورمین؛.
می‌توان مقاومت بدن به انسولین را تنظیم کرد. راه دیگر درمان، دادن هورمون به این زنان است تا سیکل‌های قاعدگی تنظیم شود.
افرادی که تنبلی تخمدان دارند، معمولاً در هورمون پروژسترون خون که جزو اصلی برای بروز سیکل قاعدگی است، دچار نقص هستند و گاهی مجبور می‌شویم به آنها داروهای هورمونی بدهیم و در مواقعی از قرص‌های جلوگیری از بارداری به عنوان داروی هورمونی استفاده کنیم و گاهی اوقات نیز ممکن است فقط از داروهای پروژسترونی استفاده کنیم تا بتوانیم در این افراد سیکل قاعدگی را منظم کنیم.
چرا در بعضی افراد یائسگی زودرس می باشد؟
یائسگی فرآیند بیولوژیکی طبیعی و گذر از مرحله ای به مرحله دیگر است. این فرآیند با تغییرات هورمونی، فیزیکی و روانی اتفاق می افتد و کاملا طبیعی محسوب می شود. تاکنون دلایل متعددی برای یائسگی زودرس شناخته شده است. اگر تخمدان ها قادر به ساختن هورمون نباشند و به تحریکات هیپوفیز که تنظیم کننده تخمدان هاست، پاسخ ندهند یائسگی زودرس اتفاق می افتد.

یکی دیگر از عواملی که باعث یائسگی زودرس می شود، مصرف برخی داروها یا اعمال جراحی است؛ هیستروکتومی کامل (برداشتن رحم و تخمدان ها) در سنین پایین باعث یائسگی زودرس می شود ولی اگر فقط رحم برداشته شود و تخمدان ها خارج نشوند، معمولا باعث یائسگی نمی شود.از جمله موارد دیگر می توان به شیمی درمانی و اشعه درمانی برای درمان سرطان ها اشاره کرد.

آیا استرس در عقب افتادن قاعدگی موثر می باشد؟
استرس‌های محیطی از جمله استرس‌های زندگی و فشارهای شغلی به برهم زدن عملکرد سیستم هورمونی و اختلالات مربوط به الگوی خون‌ریزی قاعدگی منجر می‌شود.

در مورد تغییر اخلاقی می‌توان به بدن فرصت داد تا بتواند خود را تطبیق دهد، بنابراین نیاز به درمان خاصی نیست. اگر استرس در حد طبیعی باشد نیاز به درمان نیست و با فرصت دادن می‌توان آن را حل کرد، اما اگر استرس در حد زیادی باشد ممکن است نیاز به مشورت با گروه‌های روان‌درمانی یا روانشناسی باشد و داروهای ضداسترس استفاده کنند یا مشاوره بگیرند و بتوانند بر استرس خود غلبه کنند و بدن بتواند سیکل قاعدگی منظمی داشته باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.