نقش تغذیه در تعیین جنسیت، امتحان کنید!
ویژگی های متفاوت اسپرمها برای ادامه حیات سبب شده است برخی دانشمندان علوم پزشکی و فیزیولوژی با تکیه بر تجربیات علمی خود...
روشهای تجربی: بیمها و امیدها
ویژگیهای متفاوت اسپرمها برای ادامه حیات سبب شده است برخی دانشمندان علوم پزشکی و فیزیولوژی با تکیه بر تجربیات علمی خود، توصیههایی برای پسردار یا دختردار شدن ارائه دهند.دکتر لاندروم شتلز، برای اولین بار با انتشار یک کتاب، روشهای خاصی را برای انتخاب جنسیت جنین ارائه کرد و پس از آن، پزشکان زیادی از این روشها برای زوجهای علاقمند، بهره گرفتند.به اعتقاد دکتر شتلز، زمان تخمکگذاری مادر و وقوع عمل لقاح، نقش مهمی را در تعیین جنسیت فرزند ایفا میکند. در واقع روشهای دکتر شتلز بر پایه تخمین زمان تخمکگذاری مادر بنا شده است. او معتقد است اگر لقاح در فاصله کمتر از ۱۲ ساعت از زمان تخمکگذاری به وقوع بپیوندد، احتمال پسردار شدن بیشتر است. اما به سبب دوام کمتر اسپرمهای Y اگر لقاح بعد از یک روز از تخمکگذاری مادر صورت گیرد، احتمال دختردار شدن را بیشتر خواهد کرد. لذا آنچه اهمیت دارد، دانستن زمان تخمکگذاری است که کار سادهای نیست.از نظر بیولوژی، زمان تخمکگذاری هر زنی به ویژگیهای ژنتیکی و اکتسابی وی بستگی دارد و اگر چه طبق یک اصل کلی فیزیولوژیک، تخمکگذاری در نیمه سیکل قاعدگی (تقریبا ۱۳ تا ۱۵ روز پس از اولین روز
قاعدگی آخر) رخ میدهد، اما زمان دقیق آن مشخص نیست و تنها با کنترل دقیق توسط دستگاه اولترا سوند قابل تشخیص است.با این حال پزشکان معتقدند هنگام تخمکگذاری، دمای بدن زن کمی بالا میرود و با استفاده از این موضوع، میتوان زمان آن را تخمین زد. برای این کار زن باید هر روز دمای بدن خود را اندازه بگیرد و آن را یادداشت کند. روزی که دمای بدن وی، نیم تا یک درجه زیاد شود، روز تخمکگذاری وی خواهد بود. با این همه نمیتوان خطاهای دید فرد و خطای ابزار سنجش دما را در این روش نادیده گرفت.
رژیمهای غذایی خاص برای انتخاب جنسیت فرزند
یکی از روشهای پُرطرفدار که امروزه به شکلی رایج برای انتخاب جنسیت فرزند تجویز میشود، رژیمهای غذایی خاص است که باید توسط مادر رعایت شود. رعایت رژیمهای غذایی خاص از سوی مادر باعث تغییر میزان اسیدیته (PH) محیط داخلی رحم میشود و این مساله میتواند در بقا و فعالیت اسپرمهایX و Y تاثیرگذار باشد.با این تفاصیل مصرف برخی غذاها که سبب اسیدی شدن محیط داخلی رحم میشود، میتواند باعث بقا و فعالیت بیشتر اسپرمهای حاوی X شود و احتمال دخترشدن جنین افزایش یابد. غذاهای حاوی کلسیم و منیزیم مانند شیر و سایر لبنیات، ماهی، میگو، سبزیجات تازه مثل کرفس، پیاز و اسفناج، کاکائو و غذاهای شیرین، همراه با حذف نمک از غذا میتوانند احتمال دختر شدن جنین را زیاد کنند.از طرفی، قلیایی شدن محیط رحم باعث دوام و فعالیت بیشتر اسپرمهای Y و در نتیجه پسردار شدن میشود و شاید با مصرف غذاهایی که حاوی میزان سدیم و پتاسیم بیشتری هستند مثل غذاهای نمکی، دانههای روغنی، کره و گوشت قرمز ، همراه با حذف شیر و لبنیات از رژیم غذایی، بتوان به این هدف رسید.آنچه در این میان اهمیت دارد، آن است که این رژیمها حداقل باید 2 ماه پیش از حاملگی رعایت شوند تا اثرات مورد نظر را بر محیط داخلی رحم بگذارند.
اگر بر خلاف تمایل زوجین، حاملگی در این مدت اتفاق نیفتد، ادامه رژیم غذایی در آینده، زن را با کمبودهای تغذیهای روبرو خواهد کرد؛ مثلا نخوردن شیر و لبنیات به امید پسردار شدن، مادر را در آینده با خطراتی مانند پوکی استخوان درگیر میکند. زیادهروی در مصرف غذاهای شور برای پسردار شدن، خطر ایجاد فشار خون بالا و مسمومیت حاملگی و مصرف زیاد شیرینیجات ، خطر بروز دیابت را به دنبال دارد. این خطرات، تهدیدکننده جان مادر و کودک هستند و نمیتوان اهمیت آنها را نادیده گرفت.استفاده از رژیمهای سخت غذایی، علاوه بر ایجاد کمبودهای تغذیهای میتواند اثرات روانی نامطلوبی در مادر بر جای بگذارد. استرس و اضطراب خود یکی از پیامدهای سختگیری در رژیم غذایی است که این مساله نیز در جنسیت جنین بی تاثیر نخواهد بود.
منبع:
راسخون
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼