دوران یائسگی در زنان، دارو یا استروژن های گیاهی؟
فیتواستروژن ها یا استروژن های گیاهی شامل ایزوفلاوون ها و لیگنان ها بوده که در موادغذایی به طور طبیعی قابل دریافت است.
برخی موادغذایی به طور طبیعی عملکردی شبیه استروژن در بدن دارند. فیتواستروژن ها یا استروژن های گیاهی شامل ایزوفلاوون ها و لیگنان ها بوده که در موادغذایی به طور طبیعی قابل دریافت است.
موادغذایی با عملکرد استروژن در بدن
این فیتواستروژن ها به کاهش علائم دوران یائسگی و افزایش توده استخوانی در بدن کمک می کنند. همچنین زنواستروژن ها نوعی افزودنی های موادغذایی بوده که ممکن است مضراتی برای بدن داشته باشند.
سویا
سویا یک ایزوفلاوون و فیتواستروژن است. ایزوفلاوون سویا همچنین به گیرنده های استروژن متصل شده و عملکردی شبیه استروژن در بدن دارد. براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در دانشگاه ایالتی اورگان امریکا، ایزوفلاوون های سویا ممکن است برای سلامت سیستم اسکلتی بدن مفید باشد، همچنین افزایش دریافت سویا به دلیل خواص فیتواستروژنی می تواند باعث افزایش رشد استخوانی شود. کمبود استروژن بعد از یائسگی، کاهش تراکم استخوانی را به دنبال دارد، بنابراین رژیم غذایی سرشار از سویا می تواند به استحکام استخوانی کمک کند.
دانه ها
دانه ها یا لیگنان ها از جمله بذرکتان، دانه کدوتنبل، کنجد و غلات کامل جزو موادغذایی هستند که مانند استروژن در بدن عمل می کنند. لیگنان ها به فیتواستروژن ها معروف می باشند. این موادغذایی توانایی اتصال به گیرنده های استروژن را دارند و عملکرد هورمون های استروژن تولید شده در بدن را شبیه سازی می کنند.
سایر منابع فیتواستروژن ها
سایر موادغذایی نیز استروژن های گیاهی را برای بدن فراهم می کنند. حبوبات مانند نخود و عدس می تواند باعث افزایش فیتواستروژن دریافتی در بدن شود. همچنین غلات کامل از جمله میلت و ذرت خوشه ای نیز حاوی فیتواستروژن است. سایر موادغذایی از جمله بروکلی، توت ها، کلم بروکسل و کلم کیل سرشار از استروژن گیاهی می باشند. برخی از گیاهان مانند آویشن نیز ترکیبات شبه استروژنی برای بدن فراهم می کند.
افزودنی ها
زنواستروژن ها افزودنی های موادغذایی هستند که عملکردی همانند استروژن در بدن دارند. براساس مطالعه منتشر شده در مجله تحقیقات شیمیایی در سم شناسی، زنواستروژن ها اثرات سلامتی منفی از جمله سرطان سینه برای بانوان و کاهش اسپرم را برای مردان دارند. محققان توانستند برخی از زنواستروژن ها را در موادغذایی شناسایی کنند.
برای نمونه پروپیل گالات یک ماده نگهدارنده بوده که برای جلوگیری از فاسد شدن موادغذایی چرب استفاده می شود. هگزیل رزورسینول نیز ماده افزودنی دیگری بوده که برای جلوگیری از تغییر رنگ در حلزون صدف دار کاربرد دارد.
منبع:
هفته نامه سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼