بارداری زنان افسرده، امکان پذیر است؟
محققین دانشگاه بوستن دریافتند که احتمال بارداری در زنان مبتلا به علائم افسردگی شدید کاهش مییابد، در حالی که داروهای روان درمان خطری برای قدرت باروری فرد ندارند.
محققین دانشگاه بوستن دریافتند که احتمال بارداری در زنان مبتلا به علائم افسردگی شدید کاهش مییابد، در حالی که داروهای روان درمان خطری برای قدرت باروری فرد ندارند.
این مطالعات ۳۸ درصد کاهش در میانگین احتمال لقاح در یک چرخهی قاعدگی بین زنانی که مبتلا به افسردگی شدید بودند در مقایسه با آنهایی که علائم افسردگی را نشان نمیدادند یا خفیفتر علائم را بروز میدادند نشان داد.
نتایج بدون در نظر گرفتن اینکه زنان تحت روان درمانی بودند، مشابه گزارش شدند. علیرغم مطالعات گذشته که بین ناباروری و مصرف داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان پریشی و داروهای پایدار کننده خلق و خوی ارتباطاتی ذکر کرده بودند، مصرف کنونی داروهای روانگردان ظاهراً آسیبی به احتمال رخ دادن لقاح وارد نمیکند.
یافتههای مطالعه اخیر نشان میدهد که علائم افسردگی خفیف تا شدید بدون در نظر گرفتن داروهای روانگردانی که برای درمان افسردگی استفاده میشوند، لقاح را به تأخیر میاندازند.
گرچه مطالعه پاسخ این سؤال را نمیدهد که چرا زنان مبتلا به علائم افسردگی بیشتر، دیرتر باردار میشوند، نویسندههای مقاله چند مکانیسم احتمالی را برای مطالعات آینده ذکر کردند. به عنوان مثال، افسردگی با اختلال در محور هیپوتالاموس (هیپوفیز) آدرنال مرتبط است که چرخهی قاعدگی و توانایی باردار شدن را تحت تأثیر قرار میدهد. دادههای مطالعه از بین بیش از ۲۱۰۰ زن که قصد باردار شدن داشتند و بین ۲۱ تا ۴۵ سال سن داشتند، جمعآوری شده است. در این مطالعه عواملی که باروری را تحت تأثیر قرار میدهند، بررسی شدند. از شرکتکنندگان در تحقیق خواسته شده بود که علائم کنونی افسردگی و داروهای مصرفی در این رابطه را همراه با عوامل دیگر ذکر کنند.
در کل ۲۲ درصد، تشخیص بالینی افسردگی را در سوابق پزشکی خود گزارش کرده بودند، در حالی که ۱۷٫۲ درصد در گذشته از داروهای ضد افسردگی استفاده می کردند و ۱۰٫۳ درصد نیز همچنان مصرفکنندهی داروهای افسردگی بودند. پیشنهاد ما » تغییر در سبک زندگی برای افزایش قدرت باروری بین یافتههای دوم مطالعه مشخص شد که مصرف کنونی بنزودیازپینها (آرامبخشهایی برای درمان اضطراب و دیگر ناهنجاریها) با کاهش قابلیت باروری همراه است.
از طرفی زنانی که قبلاً با ردهی داروهای ضد افسردگی به نام مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) درمان شدهاند، احتمال بارداریشان بدون در نظر گرفتن وخامت علائم افسردگی افزایش یافته بود. محققین حدس میزنند که مصرفکنندگان سابق مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین برخی فواید عصبشناسی یا روانشناسی دراز مدت درمانهای گذشته را تجربه میکنند که باروری را تحت تأثیر قرار میدهد. البته تعداد ردههای دارویی مورد مطالعه محدود بوده و مطالعات بیشتری پیرامون این موضوع نیاز است.
تحقیقات قبلی نشان میدهد که به طور تقریبی ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجها در آمریکا ناباروری را تجربه میکنند. افسردگی و اختلالات اضطرابی در زنان طی سنین باروری به نسبت بقیه دوران زندگی شیوع بیشتری دارد.
منبع:
دانشنامه فرزند
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼