۱۴۶۱۱۶
۲۰۵۳
۲۰۵۳

بهترین زمان بارداری، عقب مانده نشه!

عقب ماندگی ذهنی می توان عللی وابسته به پیش ار بارداری، حین بارداری، و پس ازبارداری داشته باشد.

گروهی از مردم استنباط نادرستی از عقب ماندگی ذهنی داشته و تصور می‌نمایند که عقب ماندگی ذهنی همانند یک مرض بوده و می توان از شخصی به شخص دیگر سرایت نموده و یا مانند سل و آبله و سرخجه قابل انتقال در میان کودکان می باشد.
عقب ماندگی ذهنی می توان عللی وابسته به پیش ار بارداری، حین بارداری، و پس ازبارداری داشته باشد. رییس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران با اشاره به ابتلای 5/1 میلیون ایرانی به عقب‌ماندگی ذهنی و تولد یک نوزاد مبتلا به سندرم داون به ازای هر 700 زایمان اظهار کرد: مادرانی که داروهای مختلف به ویژه داروی ضدبارداری را مصرف کرده و به یک‌باره آن را قطع می‌کنند، بیش از سایر افراد، مستعد تولد فرزندان مبتلا به سندرم داون هستند.
در ۱۶ هفتگی روح الهی در جنین دمیده شده، شنوایی جنین و رشد هوشی او آغاز شده و بیش از سه برابر بزرگسالان نیاز به اکسیژن دارد، و زمان فوق‌العاده مهمی است.
دکتر افروز، رییس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران که به دلیل پژوهش های انجام شده در زمینه کودکان مبتلا به سندروم داون موفق به کسب جایزه ویژه سازمان بهداشت جهانی در این حوزه شده است، اظهار کرد: رشد مطلوب نظام تعلیم و تربیت در یک کشور در گرو پرداختن به دانش‌آموزان استثنایی آن کشور است که شامل انواع ناشنوا، نابینا، فلج حرکتی و ... تا گروه تیزهوشان شده که حدود 10 تا 15 درصد دانش‌آموزان هر کشور را تشکیل می‌دهند.
بزرگترین گروه کودکان استثنایی با علائم بالینی شامل چشمهای مورب و گردن کوتاه، کودکان مبتلا به سندرم «داون» (عقب مانده ذهنی) هستند.
رییس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: کودکان داون که در کشور تحت عنوان «منگول» نامیده می‌شوند، به جای 46 کروموزوم، دارای 47 کروموزوم هستند. این بیماران در گذشته بیش از 10 تا 12 سال زندگی نمی کردند اما در حال حاضر با افزایش دامنه عمرشان تا 50، 60 سال زندگی می‌کنند و میزان سقط جنین پیش از تولد آنها نیز کم شده است.

تاثیر سن بر بارداری سالم
سن حقیقی انسان برایند سه سن شناسنامه‌ ای، زیستی و روانی است که سن زیستی بسیار مهمتر از سن تقویمی بوده و براساس مو، پوست و دندان هر فرد مشخص می‌شود که فاصله سنی پدر و مادر، سن مادر و سن مادربزرگ در هنگام بارداری در آن اثر دارد.
دکتر افروز در بیان دیگر موارد مطرح شده در پژوهش خود به بیان رابطه میان گروه خونی و اختلالات کروموزومی که برای اولین بار در جهان ارائه شده، اشاره کرد و گفت: احتمال تولد فرزند مبتلا به سندرم داون در والدینی که ارهاش خون هر دو منفی است حداقل و در والدینی که ارهاش خون هر دو مثبت است در بیشترین حد است که البته بررسی‌ها در این زمینه همچنان ادامه دارد. وی در ادامه اظهار کرد: براساس نتایج این پژوهش، مادرانی که داروهای مختلف به ویژه داروی ضدبارداری را مصرف کرده و به یکباره آن را قطع می‌کنند، بیش از سایر افراد، مستعد تولد فرزندان داون هستند و همچنین شرایط روانشناختی پدر و مادر در زمینه برقراری ارتباط زناشویی قوی از عوامل بسیار مهم است، به طوری که سردمزاجی و نارضامندی می‌تواند زمینه ساز اختلالات کروموزمی شود.
تاثیر عامل زمان و فصل بر بارداری سالم
رییس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران در خصوص عوامل مؤثر در تولد نوزادان استثنایی به عامل فصل تولد اشاره کرد و تصریح کرد: با توجه به این که سه ماهه دوم بارداری به دلیل آن که در ۱۶ هفتگی روح الهی در جنین دمیده شده، شنوایی جنین و رشد هوشی او آغاز شده و بیش از سه برابر بزرگسالان نیاز به اکسیژن دارد. بنابراین زمان فوق‌العاده مهمی است و اگر این دوره زمانی با فصل زمستان تداخل یابد که در آن اکسیژن، انرژی خورشید، درصد ویتامین E و K کاهش یافته و میزان افسردگی مادر، خستگی روانی و نیز وارونگی هوا افزایش می‌یابد، در مقایسه با فصل تابستان و وفور این ویتامینها و میوه و شیر تازه، امکان بروز چنین مشکلاتی در جنین افزایش می‌یابد و بنابراین فصل بهار بهترین زمان برای آغاز بارداری است تا نوزادان از وزن بهتر و هوشمندی بیشتری برخوردار شود. سن زیستی بسیار مهمتر از سن تقویمی بوده و براساس مو، پوست و دندان هر فرد مشخص می‌شود که فاصله سنی پدر و مادر، سن مادر و سن مادربزرگ در هنگام بارداری در آن اثر دارد.
وی یادآور شد: پس از کشف آنتی بیوتیک‌ها کودکان سندرم داون تقریبا عمری نزدیک به سن طبیعی داشته و از نظر اقتصادی می‌توانند مولد باشند اما در بیشتر موارد دچار آلزایمر می‌شوند. همچنین این افراد قدرت باروری یا بارورسازی نداشته و نرخ تولد نوزادان سندرم داون یک مورد از هر 500 تا 700 تولد است.
دکتر افروز یادآور شد: با توجه به این که حدود دو درصد جمعیت کشور عقب مانده ذهنی و به تعبیر من «آهسته گام» هستند، ۱۰ درصد از آنها (حدود ۱۵۰ هزار نفر کودک، نوجوان و بزرگسال ) با درجات مختلف عقب ماندگی ذهنی داون بوده و در استان تهران در هر روز یک فرزند داون به دنیا می‌آید.
وی تصریح کرد: در کشورهایی چون آذربایجان، ‌ترکمنستان و قزاقستان که سن بارداری فوق‌العاده بالا بوده و مناطقی چون آفریقای جنوبی که دارای استرس زیادی است، ‌تعداد نوزادان داون زیاد است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.