حامله شدن خارج از رحم، بستگی به سن بارداری دارد
اکثر حاملگیهای خارج از رحم در زنان بین ۳۵ تا ۴۴ سالگی روی میدهد.
در این نوع، بارداری در محل معمول یعنی رحم اتفاق نمیافتد، بلکه در لولههای فالوپ است. حاملگی خارج از رحم به دلیل عدم توانایی تخمک بارور شده در رسیدن به رحم از طریق لولههای فالوپ اتفاق می افتد.
اکثر حاملگیهای خارج از رحم در زنان بین 35 تا 44 سالگی روی میدهد. حاملگی در لولههای فالوپ رایجترین نوع حاملگی بیرون از رحم است و تقریباً 95 %بارداریهای خارج از رحم در لولههای فالوپ است.
عوامل خطرساز که موجب این نوع حاملگی میشوند، عبارتند از:
- بیماری التهابی لگن که به عملکرد لولهها آسیب رسانده و باعث مسدود شدن کل لوله و یا بخشی از آن میشود.
- عمل جراحی بر روی لوله فالوپ.
- جراحی بخشهای نزدیک به لولههای فالوپ که باعث چسبندگی میشوند. (بافتهایی که سطوح را به وصل میکنند.)
- داشتن تجربه قبلی حاملگی درون لولهها
- داشتن سابقه سقطهای مکرر
- داشتن سابقه ناباروری و استفاده از دارو برای تحریک تخمک
- اختلال در شکل لوله فالوپ، ناهنجاری مادرزادی
نگرانی عمده در حاملگی در لولههای فالوپ و یا هر نوع حاملگی خارج از رحم مربوط به خونریزی داخلی است. اگر هرگونه شکی در این مورد داشتید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
داشتن درد معمولاً اولین نشانه بارداری در لوله است. این درد معمولاً یک طرفه است و در لگن، شکم و یا حتی شانه و گردن احساس میشود. این نوع درد عموماً تیز و سرد است. احساس ضعف، سرگیجه و یا سبکی سر و یا احساس غش کردن هنگامیکه سر پا ایستادهاید، علائم خونریزی شدید داخلی است که نیاز به مراقبتهای پزشکی فوری دارد.
تشخیص حاملگی خارج از رحم شامل معاینه لگن برای تشخیص درد و نرمی و یا انباشتگی توده در شکم است. مفیدترین تست آزمایشگاهی نیز مربوط به اندازه گیری میزان هورمون HCG (گنادوتروپین جفتی انسان) است. در یک حاملگی طبیعی میزان HCG در ۱۰ هفته اول هر دو روز یک بار دوبرابر میشود در حالیکه در حاملگی خارج از رحم میزان HCG کندتر و کمتر از حالت طبیعی افزایش مییابد. سونوگرافی نیز میتواند به تشخیص نوع حاملگی کمک کند.
امروزه درمان حاملگی درون لوله با عمل لاپاراسکوپی انجام میشود. لوله پاره شده معمولاً برداشته میشود. اگر لوله هنوز نترکیده باشد، میتوان آن را ترمیم کرد.
پیش بینی حاملگیهای بعدی بستگی به میزان عمل جراحی دارد. اگر لوله فالوپ پاره نشده باشد و با ترمیم بهبود یابد، شانس حاملگی مجدد معمولاً بیش از ۵۰% است ولی اگر پاره شده و یا بطور کامل برداشته شده باشد، تخمک تنها شانس عبور از یک لوله را دارد و احتمال حاملگی مجدد کمتر از ۵۰% خواهد بود.
منبع:
سلامانه
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼