علت بزرگ شدن کلیتوریس، نیاز به جراحی است؟
کلیتوریس یکی از اندام جنسی زنانه است که با تحریک آن زنان به ارگاسم خواهند رسید.
کلیتوریس یکی از اندام جنسی زنانه است که با تحریک آن زنان به ارگاسم خواهند رسید.بزرگ شدن کلیتوریس در زنان میتواند نشانهای از یک بیماری باشد.
کلیتوریس چیست؟
کلیتوریس یکی از اندام جنسی زنانه است که با داشتن رگهای خونی و اعصاب فراوان از جمله حساسترین نواحی شهوانی و منشأ اصلی تمایل جنسی در زنان به شمار میرود. Clitoris یا چوچوله در دیگر پستانداران و برخی حیوانات نیز وجود دارد. متخصصین جنسی از این عضو تحریک شونده به عنوان یک گنج مخفی که لذت بالقوهی زیادی را در خود پنهان کرده است یاد میکنند.
کلیتوریس کجاست؟
کلیتوریس در بالای محل تقاطع دو لبه داخلی مهبل و در نزدیک بالای شکاف اندام تناسلی زنان واقع شده است. البته این اندام در همه زنان به راحتی قابل مشاهده نیست و به همین دلیل مرد بایستی در مرحله اول آن را پیدا بکند. برای این کار از همسرتان بخواهید تا کاملاً برهنه شود و پاهایش را از هم باز کند سپس در محیطی که نور کافی هم وجود دارد سعی کنید این عضو را پیدا کنید.
تحریک کلیتوریس در زنان
کلیتوریس صرفاً برای به لذت رساندن یک زن طراحی شده است و کارکرد آن ربطی به تولید مثل ندارد.
پنجاه تا هفتاد و پنج درصد از زنانی که به ارگاسم میرسند به تحریک کلیتوریس نیاز دارند چون اکثر زنها نمیتوانند فقط از طریق دخول واژنی به ارگاسم برسند.
در میان همه انواع ارگاسمهای زنانه، دستیابی به ارگاسم از طریق تحریک کلیتوریس از همه آسانتر است. تعداد کمی از زنان میتوانند بدون هیچ نوع درگیری کلیتوریس به ارگاسم برسند.
یک ارگاسم ناشی از تحریک کلیتوریس میتواند بین سه تا شانزده انقباض را برای زن به همراه بیاورد و ده تا سی ثانیه طول بکشد. برخی از متخصصین جنسی ارگاسم زنان و مردان را مقایسه کردهاند و به این نتیجه رسیدهاند که یک ارگاسم متوسط که از طریق تحریک کلیتوریس در زنان ایجاد شده باشد بیشتر از بهترین ارگاسمها در مردان طول میکشد.
علت بزرگ شدن کلیتوریس در خانمها چیست؟
بزرگ شدن کلیتوریس یک اختلال آناتومیک در دستگاه تناسلی خارجی زنان است که عامل این بیماری میتواند به طور مادر زادی و یا اکتسابی باشد. معمولاً طول کلیتوریس در اندازهای در حدود ۱۰ سانتیمتر است که بیش از ۷۵ درصد آن داخل بدن و قابل رویت نیست. اگر اندازه قسمت بیرونی بیش از ۳۵ میلیمتر باشد بیماری تلقی گردیده و بایستی به پزشک مراجعه شود.
لازم به ذکر است اندازه کلیتوریس در نوزاد در حدود ۵ میلیمتر است.
علل بزرگی کلیتوریس در نوزادان
بیماری پرکاری مادرزادی غده فوق کلیه از جمله بیماریهایی است که عامل بزرگ شدن کلیتوریس در نوزادان محسوب میگردد. در این بیماری، غده فوقکلیه شروع به تولید مقادیر زیادی هورمونهای مردانه میکند و این نوزادان علاوه بر بزرگی کلیتوریس، دارای ابهام در دستگاه تناسلی خارجی نیز هستند؛ یعنی فقط از شکل دستگاه تناسلی خارجی نمیتوان قضاوت کرد نوزاد دختر است یا پسر.
اختلالات کروموزومیای هم هستند که سبب بزرگی کلیتوریس در نوزادان میشوند.
علل بزرگ شدن کلیتوریس در زنان بزرگسال
علت اصلی این مشکل به هم خوردن تعادل هورمونی در خانمهاست که در آن مقادیر زیادی هورمون مردانه در بدن یک خانم تولید میشود. سندرم تخمدانهای پلی کیستیک و بیماری هیپرتکوزیس (که در آن سلولهای بخصوصی در تخمدان شروع به ترشح هورمونهای مردانه میکنند) دو بیماری مهمی به حساب میآیند که میتوانند باعث بروز این مشکلات هورمونی شوند. البته سندرم تخمدانهای پلیکیستیک را نباید با کیست تخمدان اشتباه گرفت.
عوارض سندرم تخمدانهای پلی کیستیک و هیپرتکوزیس
قاعدگیهای نا منظم، رشد موهای زاید، جوشهای پوستی (آکنه) و چاقی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مشاهده میشود. این عارضه میتواند در نوجوانی با دورههای قاعدگی نا منظم مشخص گردد یا اینکه بعدها به دنبال افزایش وزن یا مشکل در باروری تشخیص داده شود. در سندرم تخمدانهای پلیکیستیک هر دو تخمدان حاوی کیستهای متعدد و بسیار زیادی هستند که منجر به بزرگ شدن کلیتوریس در زنان میگردد.
از عواملی که باعث افزایش هورمونهای مردانه در خانمها میشود استفاده از مواد انرژی زای ورزشی و خوردن داروهای لاغری میباشد.
درمان بزرگ شدن کلیتوریس
زمانی که کلیتوریس بزرگ شده تحریکات شهوانی کاهش مییابد در نتیجه بانوان در زندگی زناشویی با مشکلاتی روبرو میشوند و معمولاً نیازمند جراحی میگردند. البته جراحی کلیتوریس به دلیل داشتن اعصاب فراوان درون این اندام تناسلی، بسیار حساس و ظریف میباشد و توصیه میگردد که توسط جراحی ماهر و متبحر انجام گیرد.
منبع:
ایمنا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼