بارداری با قاعدگی نامنظم، باید چیکار کنم؟
خانم هایی که دارای سیکل های قاعدگی منظم هستند در طول سال بین ۱۱ تا ۱۳ قاعدگی را تجربه میکنند.
خانم هایی که دارای سیکل های قاعدگی منظم هستند در طول سال بین ۱۱ تا ۱۳ قاعدگی را تجربه میکنند. در واقع داشتن سیکل قاعدگی منظم به این معنی است که احتمال بارداری این بانوان در سال بیش از ۱۳ بار خواهد بود. از سویی دیگر خانم هایی که دارای سیکل های قاعدگی نامنظم هستند, احتمال بارداری کمتری در هر سال دارند که این مساله به طور بالقوه پیمودن راه والد شدن را برای آنها طولانی تر و دشوارتر میکند.
چگونه میتوان به نامنظم بودن سیکل های قاعدگی پی برد؟
برای پاسخ به این سوال بهتر است در ابتدا نگاهی به ویژگی های یک سیکل قاعدگی منظم بیندازیم.(نکته:طول یک سیکل قاعدگی تعداد روز ها از اولین روز خونریزی در یک ماه تا اولین روز خونریزی در ماه بعد است)ممکن است از شنیدن این مطلب تعجب کنید که حتی علی رغم نداشتن سیکل های 28 روزه عادت ماهیانه شما از یک چرخه قاعدگی منظم پیروی میکند.باساس کتاب های درسی آناتومی و فیزیولوژی یک سیکل قاعدگی طبیعی در خانم ها 23 تا 35 روز متفاوت است . این عبارت به این معنا است که حتی با داشتن سیکل های قاعدگی 23 روزه و یا 35 روزه و یا هر عدد دیگری ما بین این دو رقم سیکل قاعدگی شما طبیعی محسوب میشود. مگر آنکه طول دوره شما خارج از محدوده این ارقام و معمولا به میزان یکی دو روز از هر دو طرف متفاوت باشد.به عبارت دیگریک سیکل قاعدگی هنگامی غیرطبیعی است که همواره کمتر از 21 روز و یا بیشتر از 36 روز به طول بینجامد. همچنین سیکل های قاعدگی که در آن طول نسبتا ثابت میان قاعدگی های متوالی اختلاف زیادی با یکدیگر دارند.بعنوان مثال یک سیکل 28 روزه,سپس 40 روز و در ماه بعد 32 روزه نیز بعنوان قاعدگی نامنظم در نظر گرفته میشود.
نامنظم بودن سیکل های قاعدگی ناشی از چیست؟
بروز بی نظمی در سیکل قاعدگی هر چند وقت یکبار بخصوص تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر استرس یا بیماری امری کاملا طبیعی است. در اغلب خانم ها پس از درمان بیماری یا رفع بحران روحی سیکل ماهانه مجددا نظم سابق خود را بازمی یابد.خانم های مبتلا به اختلالات مزمن قائدگی احتمالا دچار عدم تعادل هورمونی(بخصوص میان سطوح استروژن و پروژسترون)می باشند.که میتواند روی تخمک گذاری و یا قائدگی آنها را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه تشخیص علل بروز عدم تعادل هورمونی کار چندان آسانی نیست ولی با این حال یکی دو عامل شناخته شده اختلالات هورمونی وجود دارند که میتوانند سبب ایجاد مشکلاتی در فرایند بارداری شوند. یکی از شایع ترین علل بروز اختلالات هورمونی در خانم ها یک عارضه شناخته شده پزشکی موسوم به سندروم تخمدان پلی کیستیک است.از جمله علایم این عارضه تحریک فولیکول های متعدد است که منجر به ترشح سطوح بالای استروژن و در نتیجه ایجاد تداخل در فرایند آزاد سازی تخمک از تخمک از تخمدان ها میشود. ترشح بیش از حد استروژن سبب تحریک رشد و افزایش ضخامت دیواره داخلی رحم میشود در حالیکه چه هیچ گونه تخمک گذاری رخ نداده است.خانم هایی که از عارضه اختلالات خوردن رنج
میبرند نیز افلب دچار مشکل عدم تعادل هورمونی می باشند که به ایجاد سیکل های قاعدگی نامنظم و یا فقدان کامل قاعدگی (آمنوره) می انجامد.بعلاوه احتمال بروز بی نظمی در سیکل های قاعدگی در میان خانم هایی که به فعالیت های دشوار ورزشی می پردازند (بعنوان مثال انجام تمرینات سنگین و استقامتی به مدت سه روز در هفته)بیشتر است.کمبود مواد مغذی در اثر ابتلا به بی اشتهایی عصبی و همچنین استرس های ورزشی ناشی از پرداختن به فعالیت های مفرط ورزشی منجر به تغییر مواد شیمیایی موجوددر مغز میشود. این امر آزادسازی هورمون های محرک رشد فولیکول را برای مغز دشوار میسازد.عدم تکامل فولیکول نیز میتواند سبب کمبودسطح استروژن در بدن شود.
چرا سیکل های قاعدگی نامنظم بر احتمال باردار شدن تاثیر میگذارد؟
سیکل های نامنظم قاعدگی میتوانند نشانگر وجود تخمک گذاری های نامنظم و حتی در برخی موارد عدم تخمک گذاری در بدن باشند.همانگونه که میدانید باردار شدن در صورت عدم تخمک گذاری امری غیرممکن است بنابراین هرچه میزان تخمک گذاری شما کمتر باشد احتمال باروری شما نیز کاهش خواهد یافت.
از یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده کنید
از خرید اقلام خوراکی آماده خودداری کنید!سعی کنید غلات کامل,میوه ها وسبزیجات بیشتری را در وعده های غذایی خود گنجانده و از مصرف غذاهای سرشار از چربی و کربوهیدرات های تصفیه شده پرهیز کنید.
تناسب اندام خود را حفظ کنید:
در صورت ابتلا به چاقی و اضافه وزن شدید محدود کردن کالری های دریافتی و پرداختن به ورزش های متعادل به خصوص در صورت ابتلا به عارضه سندروم تخمدان پلی کیستیک در کاهش وزن و تنظیم سیکل های قاعدگی بسیار مفیدخواهد بود. به همین ترتیب در صورت ابتلا به کم وزنی شدید هم نیاز به چند کیلو اضافه وزن خواهید داشت زیرا کاهش شدید ذخایر چربی بدن میتواند سبب کاهش سطح استروژن و در نتیجه ایجاد بی نظمی در سیکل های قاعدگی شود.
منبع:
مجله اینترنتی نمونه ها
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼