۱۵۸۰۷۰
۱۲۰۳
۱۲۰۳

درمان پیچش بیضه، سلامتی را به خود برگردانید

پیچ خوردگی یا تورشن بیضه زمانی اتفاق می افتد که اسپرماتیک کورد (بند بیضه) می چرخد .

پیچ خوردگی یا تورشن بیضه زمانی اتفاق می افتد که اسپرماتیک کورد (بند بیضه) می چرخد و در نتیجه جریان گردش خون بیضه قطع می شود.
در نتیجه اگر زمان طولانی پیچ خوردگی بیشتراز ۴ ساعت شود، نسج بیضه دچار آسیب می شود و امکان ناباروری وجود دارد. شایع ترین علامت که پس ازاین پدیده بوجود می آید، درد می باشد. بیضه بزرگتر ازحد نرمال شده و به علت چرخش بند بیضه را به طرف بالا می کشد.
بیشترین علتی که باعث این حالت می شود، مشکلات مادرزادی (CONGENITAL MALFORMATION) است.
وقتی تورشن بیضه اتفاق افتاد، به مرور زمان بیضه دچار ورم و التهاب و بزرگی بیضه و شدیدا" دردناک شده و بیضه کمی از کیسه بیضه خارج می شود. تشخیص براساس علائم بیماری و یافته هایی است که توسط پزشک بدست می آید. اگر تشخیص نامشخص باشد باید از سونوگرافی رنگی داپلر از بیضه کمک گرفت که در صورت تورشن، کاهش گردش خون بیضه را نشان می دهد.
این بیماری بیشتر موقع تولد و دردوران بلوغ اتفاق می افتد ودر هر زمان از روز ممکن است این بیماری بوجود آید. این بیماری در ۱ نفر از ۴۰۰۰ نفر اتفاق می افتد. آمار دیگر نشان می دهد که ۱ نفر در ۲۵۰۰۰ نفر مرد درسال، قبل از ۲۵ سالگی دچار تورشن می شوند.

علائم و یافته ها توسط پزشک
-تهوع و استفراغ
-درد بیضه
-قرمزی و التهاب پوست بیضه
-تب
-امکان ناباروری اگر دو طرفه اتفاق افتد و قبل از ۴ ساعت، درمان صورت نگیرد.

عوامل مساعدکننده تورشن بیضه
-بزرگی بیضه بطور طبیعی یا سرطان بیضه
-اختلالات مادرزادی
-آزادبودن بیضه در کیسه بیضه
-موارد نادر بیضه
-تنگی مجرا

تشخیص تورشن بیضه
-براساس علائم بیمار
-یافته هایی که توسط پزشک به دست می آید
-چون گاهی با التهاب اپی دیدیم علائم آن اشتباه می شود، می توان از سونوگرافی رنگی داپلر استفاده کرد، در این حالت گردش خون در تورشن در سونوگرافی کاهش پیدا می کند. تشخیص با سونوگرافی اسکن ۹۰ درصد می باشد.
اگرچه اسکن ایزوتوپ دقیق ترین وسیله تشخیص است ولی چون این بیماری اورژانس است و احتمال انجام فوق طول می کشد لذا انجام اسکن ایزوتوپ کمتر انجام می شود.
-تورشن بیضه به علت یک پروسه چرخش مکانیکی است. ضمنا عقیده بر این است که تورشن در دوران رشد جنین اتفاق می افتد که منجر به تورشن نوزاد یا VANISHING TESTIS می شود و یکی از علل نوزادانی است که بدون وجود یک بیضه بدنیا می آیند. یک نوع تورشن بیضه وجود دارد که در آن گاه گاهی فرد به آن مبتلا می شود.
به هنگام پیچ خوردگی بیضه علائم تهوع، استفراغ و درد بروز می کند و خود به خود بهبود می یابد و در حقیقت کورد پیچ خورده به حالت طبیعی بر می گردد. این چنین افرادی در شانس و ریسک تورشن کامل و امکان خارج کردن بیضه درآینده خواهد بود، اگر دچار تورشن شوند. بنابراین افراد گاهگاهی دچار تورشن می شوند و سپس بهبودی حاصل می شود. بهترین درمان دراین افراد فیکس کردن دو طرفه بیضه ها می باشد.

پیچ خوردگی آپاندیکس بیضه
در این تورشن بیضه یک زائده وجود دارد به نام RETE TESTIS که دچار تورشن می شود و بین بچه های ۷ تا ۱۴ ساله می باشد. تورشن شبیه تورشنی است که در بالا توضیح داده شد و همراه با درد ناگهانی می باشد. در معاینه بیضه یک ندول سفت کوچک در قسمت بالای بیضه نشان می دهد که موقع معاینه ثابت نمی باشد و اختصاصا" BHUE DOT SIGN می گویند. این آپاندیکس بیضه است که تغییر رنگ داده و قرمزی قابل توجه روی پوست بوجود می آید. برگشت پذیری ۲ تا ۳ روز طول می کشد و مسکن باید تجویز کرد.
تورشن در جوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله ۶۵ درصد اتفاق می افتد. ولی در هر سنی اتفاق می افتد حتی در دوره نوزادی.

عوارض تورشن بیضه
-انفارکتوس بیضه
-آبسه بیضه
-اپی دیدیمیت بیضه
-گانگرن

درمان تورشن بیضه
اگر تشخیص سریع داده شود، بیضه حفظ خواهد شد. گاهی بدون دخالت جراحی با چرخاندن بیضه در جهت مخالف پیچ خوردگی برمی گردد. این چرخش باید به طرف پا باشد. اگر جراحی سریع انجام گیرد و معمولا" زیر ۶ ساعت، ۹۰ درصد بیضه حیات خود را بدست می آورد. اگر زمان به ۱۲ ساعت برسد عمل جراحی حفظ بیضه ۵۰ درصد است و اگر به ۲۴ ساعت برسد شانس حیات بیضه ۱۰ درصد می شود. حدود ۴۰ درصد افراد مبتلا به تورشن بیضه ، بیضه خود را از دست می دهند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.