۱۵۹۸۶۴
۱۳۱۷
۱۳۱۷

علائم یائسگی در زنان ایرانی، همه شبیه هم هست؟

زنانی که در دوران پیش از یائسگی یا دوران یائسگی قرار دارند، ممکن است مشکلاتی مانند تکرر ادرار یا ضعف مثانه را تجربه کنند.

همه زنان با توجه به شرایط جسمانی و روانی خودشان درنهایت یائسگی را تجربه می‌کنند، اما بسیاری از آنان برای علائم یائسگی و احساسات متغیری که از آن نشات می‌گیرند، آمادگی ندارند. دکتر لوئیز نیوسون (متخصص زنان که به‌طور اختصاصی در زمینه یائسگی فعالیت و تحقیق می‌کند)، می‌گوید که متاسفانه اطلاعات دقیق و جامعی در دسترس زنان نیستند که نکات لازم درباره یائسگی را به آنان آموزش بدهند. امروزه علائمی به‌واسطه تغییرات در سطح هورمون‌ها به‌وجود می‌آیند که در گذشته مطرح نبودند، اما در دوره مدرن باید جدی گرفته شوند. این متخصص قصد دارد که ما را با همین علائم غیرمنتظره و کمتر شناخته‌شده یائسگی آشنا کند.

اختلال اضطرابی و افسردگی
دکتر نیوسون می‌گوید که اختلال اضطرابی و افسردگی، دو مورد از مهم‌ترین علائم یائسگی هستند که منجر به مشکلات مختلفی می‌شوند، اما بیشتر زنان به این علائم توجهی ندارند. به‌گفته این متخصص، احساس افسردگی (در کنار عزت‌نفس پایین، اضطراب و حملات هراس یا پانیک) از علائم بسیار شایع یائسگی هستند، اما متاسفانه داروهای ضدافسردگی اشتباها برای بعضی از این زنان تجویز می‌شوند. علاوه بر این، بسیاری از این زنان از اتفاقات روزمره و عادی هراس دارند. اختلال اضطرابی و افسردگی، علائم ناتوان‌کننده‌ای هستند و حتی بر زندگی خانوادگی و وضعیت شغلی هم تاثیر منفی می‌گذارند.

تحریک‌پذیری عصبی
آیا فکر می‌کنید که یائسگی درنهایت شما را از شرّ سندرم پیش از قاعدگی (PMS) رها می‌کند؟! متاسفانه دکتر نیوسون می‌گوید که لزوما این‌طور نیست. بنابراین، نوسانات خلقی در دوران یائسگی اصلا غیرعادی نیست و می‌تواند اثرات قابل توجهی برای روابط زنان در زندگی مشترک داشته باشد.

خستگی
این‌که خواب در دوران پیش از یائسگی و دوران یائسگی واقعا سخت می‌شود، اصلا اتفاق عجیب و غیرمنتظره‌ای نیست. تعریق شبانه نیز یکی از همین اتفاقات رایج است. با این‌حال، حتی زنانی که دو علامت شایع ذکرشده را تجربه نمی‌کنند،‌ در دوران یائسگی معمولا بیش از حد خسته می‌شوند و زندگی خودشان را خسته‌کننده احساس می‌کنند. دکتر نیوسون می‌گوید که اگر زنان بدون چرت‌های ظهرگاهی و عصرگاهی قادر به گذران روز نباشند، احتمالا به کمک نیاز دارند. این متخصص می‌گوید: «بسیاری از زنان فکر می‌کنند که دلیل خستگی‌شان، فقط استرس‌های ناشی از شغل یا مشکلات فرزندان‌شان هستند. خود من هم چنین تصوری داشته‌ام. با این‌حال، این زنان نمی‌دانند که مساله به یائسگی مرتبط است، نه به مسائل پیرامونی دیگر».

درد مفصلی
پایین آمدن سطح استروژن در بدن زنان، به شیوه‌های مختلفی بر مفصل‌های آنان تاثیر منفی می‌گذارد و حتی می‌تواند حرکت‌های عادی را برای آنان سخت و دردناک کند. با این‌حال، بسیاری از زنان، این مشکل را که از تخلیه هورمون‌های لازم نشات می‌گیرد، با آرتریت اشتباه می‌گیرند. دردهای مفصلی، تمایل زنان به ورزش کردن را هم کاهش می‌دهند و همین روند در درازمدت باعث تشدید این دردها می‌شود.

تکرر ادرار
زنانی که در دوران پیش از یائسگی یا دوران یائسگی قرار دارند، ممکن است مشکلاتی مانند تکرر ادرار یا ضعف مثانه را تجربه کنند. دکتر نیوسون می‌گوید که کاهش سطح استروژن در بدن این زنان، بر لگن و مثانه آنان نیز تاثیر منفی می‌گذارد و چنین مشکلاتی را به‌وجود می‌آورد. به‌گفته این متخصص، «اغلب زنان این مشکل را به اطلاع پزشک نمی‌رسانند یا حتی با دوستان هم‌سن خودشان هم در میان نمی‌گذارند، چون خجالت‌زدگی مانع از بیان این اتفاق می‌شود». با این‌حال، اگر تکرر ادرار واقعا شما را آزار می‌دهد، بهتر است که نزدک پزشک متخصص بروید و از او کمک بگیرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.