۱۶۴۸۳۷
۱۳۶۲
۱۳۶۲

مراقبت های پیش از بارداری، امری مهم است

بهترین زمان برای شروع پرورش کودکتان قبل از بارداری است و شما میتوانید کارهای بسیاری را انجام دهید تا فرزندتان در بهترین شرایط متولد شود.

بهترین زمان برای شروع پرورش کودکتان قبل از بارداری است و شما میتوانید کارهای بسیاری را انجام دهید تا فرزندتان در بهترین شرایط متولد شود.

سلامت پیش از بارداری
برنامه ریزی برای بارداری به شما کمک میکند تا بارداری و زایمان سالمی را پشت سر بگذارید.
مشاوره قبل از بارداری شامل موارد زیر است:
بررسی دقیق وضعیت پزشکی، سلامت سیستم تناسلی، وضعیت تغذیه و سوابق پزشکی خانوادگی که هرگونه اختلال در آنها فرد رامستعد بروز مشکل میکند، تهیه و تدوین آموزشهای فردی، انجام مداخلات پزشکی لازم و ارائه پیشنهادات . این خدمات توسط ارائه دهندگان خدمات سلامت همچون پزشک، ماما فراهم میشود. زنانی که در وضعیت سلامتی مطلوب هستند و عادات و رفتارهای سالم دارند در بدنیا آوردن یک نوزاد سالم بسیار موفق تر هستند. در این شرایط است که کودک شما میتواند زنان دیگر را تشویق کند تا با سلامت کامل مادر شدن را تجربه کنند خواه این تجربه اول یا پنجمشان باشد. مطالعات نشان داده اند که زنانی که در وضعیت سلامتی مطلوب قبل از بارداری قرار دارند نتیجه بسیار خوبی میگیرند و یکی از مهمترین مراحل جهت داشتن بارداری و کودکی سالم، حفظ سلامتی پیش از بارداری میباشد.
در زیر برای خانمهایی که قصد بارداری دارند پیشنهاداتی ذکر شده است:
● وزن مطلوب خود را حفظ کنید و از یک رژیم غذایی صحیح پیروی کنید.
● اضافه یا کمبود وزن باعث بروز اختلالات مرتبط با بارداری و مشکلاتی نظیر تولد نوزاد کم وزن میگردد.
● تمامی خانمهایی که در سن باروری هستند باید مولتی ویتامین حاوی حداقل۴۰۰µg اسید فولیک را بصورت روزانه مصرف کنند.
● از مصرف الکل، تنباکو(م.در ایران قلیان) و داروهای غیرقانونی(م. مواد مخدر و داروهای غیر استاندارد) اجتناب شود.
در تمام دوره ی بارداری باید از مصرف این مواد جلوگیری شود ، نکته جالب توجه آنکه بسیاری از خانمها پس از اطلاع از این موضوع مصرف اینگونه مواد را بکلی ترک کردند. مهمترین تغییرات جنینی در چندهفته ابتدای بارداری شکل میگیرد و متاسفانه خانمها به دلیل عدم اطلاع از بارداری از الکل، سیگار و مواد مخدر استفاده میکنند.
● توسط یک پزشک یا ماما چکاپ شوید و از آنها جهت کنترل بیماریهای مزمن کمک بخواهید، قبل از اقدام به بارداری تحت نظر افراد زبده قرار بگیرید.
● سوابق پزشکی خانوادگی خود را تکمیل و کنترل کنید و آنرا با همسر وپزشک خود در میان بگذارید.
● با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید تا از ایمن بودن داروها و مکملهای گیاهی قبل، حین و پس از بارداری اطمینان حاصل کنید.
● از مواد شیمیایی مضر و سمی در محل کار و منزل اجتناب کنید.
● از خودتان در برابر بیماریهای مقاربتی و عفونت مراقبت کنید.
● خودتان و کودکتان را از خشونت های خانگی دور نگه دارید.

اسید فولیک و ویتامین ها
به دلیل عدم آگاهی به علل تمام مشکلات بارداری، راه های بسیار جهت کاهش خطرات وجود دارد.
یک راه ساده و مهم جهت مقابله با اختلالات مصرف اسید فولیک است، توجه داشته باشید که اسید فولیک، ویتامین نیست.
خانهایی که میخواهند بارداری برنامه ریزی شده داشته باشند باید به مدت حداقل سه ماه قبل از بارداری به صورت روزانه مولتی ویتامین حاوی اسید فولیک مصرف کنند. همانطور که پیش تر ذکر شد، نزدیک به نیمی از بارداری ها برنامه ریزی نشده هستند لذا رعایت این نکته ضروری است که تمامی خانمهایی که در سن باروری هستند باید به صورت روزانه مولتی ویتامین و اسیدفولیک مصرف کنند، خواه قصد بارداری داشته باشند یا نداشته باشند. اسید فولیک، فولاسین و فولات از اجزای مهم موواد معدنی مورد نیاز پیش از تولد هستند.
● اسپاینا بیفیدا و انسفالوپاتی
در ابتدای بارداری سلولهای جنینی حالتی صاف و غیر کروی دارند سپس این سلولها در کنار هم قرار گرفته و به شکل لوله در می آیند. در حدود روز ۲۸ بارداری دو طرف طناب نخاعی بسته میشود، و این زمان زمانی است که بسیار از خانمها متوجه بارداری خود نیستند. اسیدفولیک در بسته شدن دوطرف کانال نخاعی نقش دارد، واگر این فرآیند صورت نگیرد، اختلالی تحت عنوان اسپاینا بیفیدا رخ میدهد که مشکلات زیر را ایجاد میکند :
در نواحی زیرین محلی که کانال نخاعی باز مانده است فلج ایجاد میشود، فلج شدن این ناحیه بر پاها،عملکرد روده و مثانه تاثیر میگذارد.

به چه میزان اسید فولیک نیاز داریم؟
اکثر مولتی ویتامین ها میزان مورد نیاز اسیدفولیک(۴۰۰µg) را دارند، همچنین برخی مواد غذایی مثل غلات، حبوبات، پاستا، کشمش،جو، کورن فلکس(م. معادل اصلی واژه بیسکوییت هایی است که در شیر ریخته میشود و به عنوان بخشی از صبحانه خورده میشود، در ایران چنین بیسکوییتی بانام کورن فلکس شناخته میشود)مقادیر روزانه مورد نیاز اسیدفولیک را به طور کامل تامین میکنند. شما باید مواد غذایی غنی از فولات مثل سبزیجات سبزرنگ، آب پرتقال و لوبیا مصرف کنید.
سایر دلایلی که یر اهمیت سلامت غذایی پیش از بارداری تاکید میکنند:
علاوه بر اسید فولیک، تغذیه مناسب قبل و حین بارداری به مادر و رشد جنین کمک میکند، اهمیت افزودن آهن به دلیل تاثر آن در تشکیل سلولهای خونی مادر و جنین است.
تغذیه سالم با میزان بالای میوه و سبزیجات جزء مهمی درحفظ سلامت مادر و جنین است.
دیابت یکی از دلایل عمده اختلالات بارداری میباشد، لذا پیشگیری از دیابت بارداری و کنترل دیابت پیشین در رشد جنین اهمیت دارد.

وزن ایده آل و سالم
شروع بارداری با وزن مناسب در داشتن بارداری راحت به شما کمک میکند و نتیجه ی بهتری برای شما و کودکتان به ارمغان می آورد.
● وزن مناسب و سالم پیش از بارداری
فعالیت فیزیکی منظم پیش از بارداری به شما کمک میکند به تناسب اندامی برسید که از سلامتی شما حفاظت کند. همچنین داشتن وزن مناسب به شما احساس خوشایندی میدهد. با انجام اینکار قبل ازاقدام به بارداری، حفظ تناسب اندام در دوره بارداری برایتان بسیار راحت تر و معمول تر خواهد بود. افزایش مناسب وزن به حفظ سلامت کلی مادر و جنین کمک میکند، و باعث میشود کاهش وزن پس از بارداری به مراتب راحت تر باشد.
اگر مادر کمبود وزن دارد، فعالیت جسمی منظم اشتهای مادر را بطور مناسب افزایش میدهد. رعایت این نکته مهم است که مادران در زمان استراحت فعالیتهای نشسته خود نظیر تماشای تلویزیون یا انجام بازیهای ویدیویی را کاهش دهند. یکی دیگر از علل تاکید بر حفظ سلامت پیش از بارداری آنست که رشد اندام های جنینی در چهار هفته ابتدای بارداری شکل میگیرد، درست زمانی که مادر از بارداری خود اطلاع ندارد.
بر این اساس خانمها برای رسیدن به وزن ایده آل چه میتوانند بکنند؟
۱٫ فعالیت جسمی منظم و تناسب اندام سهم عمده ای در سلامت فرد، داشتن احساس بهتر، و حفظ وزن ایده آل و مناسب دارد. حفظ وضعیت جسمانی مناسب فرد را قادر میسازد تا به هنگام کار و یا استراحت راحت باشد. افرادی که دارای تناسب جسمانی هستند کمتر در معرض بیماری های مزمن قرار میگیرند.
۲٫ تداوم داشتن در انجام فعالیتهای ورزشی و پرهیز از انجام کارها به صورت ساکن و نشسته سلامت را ارتقاء میدهد، باعث میشود فرد از نظر روانی احساس بهتری داشته باشد و وزن را در حد مطلوب حفظ میکند.
داشتن رژیم غذایی سالم با سبک زندگی فعال همراه است. یک راه ساده جهت کاهش میزان کالری دریافتی کاهش مصرف شکر، چربی و الکل میباشد. تمامی این موارد کالری زیادی دارند درحالی که از نظر تغذیه ای ارزش چندانی ندارند. راه دیگر برای حفظ سلامتی مصرف میوه و سبزیجات است. دستورالعمل غذایی سال ۲۰۱۰ تمامی افراد را تشویق میکند که نیمی از بشقاب غذایی خود را در وعده های اصلی و میان وعده ها مملو از میوه و سبزیجات کنند.

انتخاب ارائه دهنده ی مراقبتهای بارداری
انتخاب یک برنامه ی سلامتی میتواند گیج کننده باشد. شرایط و وضعیت کودک شما به تشخیص این برنامه کمک میکند.
موارد بسیاری هستند که یک خانم باردار میتواند با توجه به آنها فردی را برای انجام مراقبتهای بارداری انتخاب کند. میسلا بال، مامای مرکز سلامت مادسن در دانشگاه Utah اذعان دارد که برای انتخاب ارائه دهنده مراقبت بارداری باید چهار نکته را مدنظر قرار داد:
توانایی دسترسی به او برای شرایط اورژانسی و هنگاه عمل جراحی وجود داشته باشد.
بیمارستان یا مرکز زایمان که خدمات زایمانی ارائه میدهند.
نیازهای فردی ویژه خانم باردار، مثل فردی که به زبان دیگری سخن میگوید یا فردی برای مدیریت وضعیت های خطرناک وی.
و چگونگی ایجاد ارتباط بین مراقبتهای درمانی و بیمه.
وی همچنین به این نکته اشاره میکند که فرد ارائه دهنده خدمات سلامت میتواند پزشک یا ماما باشد.
● زمانی که با ارائه دهنده خدمات سلامت خود ملاقات میکنید
با وی قرار ملاقاتی را در حدود سه ماه قبل از اقدام به بارداری ترتیب دهید، به او بگویید که تصمیم به بارداری دارید. او معاینات بالینی از شما به عمل می آورد و علت اساسی انجام این معاینات پی بردن به هرگونه مشکلی است که بارداری شما را تحت تاثیر قرار میدهد و یا سلامت شما و کودکتان را به خطر می اندازد.
● عادات و رفتارها، بارداری شما را تحت قرار میدهد
○ عادات غذایی
رعایت این نکته بسیار مهم است که شما غذاهای سالم و وعده های غذایی منظمی داشته باشید، گرفتن رژیم لاغری در زمان بارداری میتواند مضر باشد. با پزشک یا مامای خود درباره وزن مطلوب صحبت کنید. انجلم ورزش بطور منظم به شما کمک میکند علاوه بر داشتن احساس بهتر، بدن آماده و وضعیت جسمی مطلوبی برای بارداری داشته باشید.
○ کشیدنِ سیگار
اگر از دخانیاتی همچون تنباکو یا ماری جوانا استفاده میکنید، پیش از بارداری آنها را ترک کنید. سعی کنید در معرض دود سیگار قرار نگیرید و دیگران را به ترک سیگار تشویق کنید.
○ دارو و الکل
با پزشک یا پرستار خود درباره ی هرگونه دارویی که مصرف میکنید( شامل داروهای تجویزی پزشک، داروهای OTC-بدون نسخه پزشک- ، داروهای گیاهی، مواد مخدر، الکل، شراب، آبجو و…) صحبت کنید. برخی ازین مواد مانند الکل اثرات بدی بر جنین دارند.
منبع: ماما طب

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.