میل به رابطه زناشویی، شش دارو برای کنترل
برخی افراد نیروی جنسی بیش فعالی دارند و احتیاج به کنترل و کاهش میل جنسی خود دارند.
برخی افراد نیروی جنسی بیش فعالی دارند و احتیاج به کنترل و کاهش میل جنسی خود دارند. به همین منظور بهتر است از داورهای موثر در این زمینه استفاده کنند. برخی از مهمترین داروها را در این زمینه در اختیارتان قرار خواهیم داد.
برای کاهش میل جنسی میتوان از داروهای گیاهی مثل کافور و قرصهایی مثل فلوکستین، سرترالین و سیپروترون استات که عوارض جانبی خاص خود را دارند استفاده کرد. در این مطلب با انواع قرص کاهش میل جنسی، عوارض و روش استفاده از آنها آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.
میل جنسی به نوبه خود یکی از الطاف خداوند است که در وجود آدمی قرار داده و سبب میشود با آن به آرامش برسند. اما زمانی که شرایط صحیح فراهم نباشد نمیتوان از میل جنسی لذت برد. گاه فرد در سن ازدواج نبوده و یا به دلیل مسایل مالی قادر به ازدواج و تشکیل زندگی نمیباشد در این صورت سعی میکند با کاهش میل جنسی آن را تا ازدواج به تاخیر اندازد. اگرچه با دستوراتی که دین اسلام در اختیار انسان قرار داده است میتوان تا حدی این نیاز طبیعی را کنترل کرد اما برخی از داروهایی هم در این زمینه وجود دارد که باید قبل از اقدام به مصرف به خوبی با آنها و عوارض احتمالی هرکدام آشنا شویم. در ادامه به معرفی برخی از این داروها میپردازیم.
کاهش میل جنسی با گیاهان دارویی
از مهمترین عوامل موثر بر پیش فعالی جنسی و افزایش خیالپردازی یکی محرکهای بیرونی نظیر تماشای عکس و فیلمهای تحریککننده و … بوده و دیگری مصرف غذاها و خوراکیهایی است که باعث ازدیاد غریزه جنسی میگردد. معمولا خوراکیهایی با طبع گرم باعث افزایش میل جنسی میگردند. بنابراین پرهیز و اجتناب از مصرف این خوراکیها در کم کردن میل جنسی مفید است. علاوه بر خوراکیها برخی از گیاهان دارویی مثل کافور هم وجود دارند که تا حدی میتوانند میل جنسی و شهوت را کاهش دهند. در لینک زیر میتوانید با دیگر گیاهان دارویی در این زمینه آشنا شوید.
معرفی برخی از انواع قرص کاهش میل جنسی
برخی داروها میتوانند میل جنسی را کاهش دهند. این داروها که اکثرا قرصهای ضدافسردگی هستند میزان سروتونین در مغز را بالا برده و باعث ایجاد اختلال جنسی به صورتهایی نظیر کاهش میل جنسی، اختلال در نعوظ، اختلال در رسیدن به ارگاسم و… میشوند که البته با ترک دارو این عوارض به سرعت از بین میروند. اگرچه این داروها را میتوان تهیه و مصرف نمود اما توصیه اکید این است که مصرف آنها به هر منظوری زیر نظر پزشک و طبق تجویز او باشد. در ادامه نمونههایی از این داروها را معرفی میکنیم:
۱. قرص فلوکستین
قرص فلوکستین (Fluoxetine) یک داروی ضد افسردگی و اضطراب است. تهوع، سرگیجه، کاهش اشتها، خستگی و میل به خودکشی برخی از عوارض فلوکستین میباشد. علاوه بر درمان اضطراب و افسردگی فلوکستین موارد تجویز متعددی همچون درمان انزال زودرس مردان و کاهش وزن دارد که البته به مقادیر مصرف آن و تحمل فرد بستگی دارد. به طور معمول میزان مصرف این دارو صبح یک عدد و شب هم یک عدد میباشد. عوارض قرص فلوکستین شامل تهوع، خواب آلودگی، سرگیجه، کاهش اشتها، خستگی، عرق کردن، ضعف، کاهش وزن، اختلال در میل جنسی و خشکی دهان میباشد. درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
۲. قرص سرترالین
قرص سرترالین (Sertraline) داروی ضد افسردگی و ضد ترس است که گاهی به عنوان قرص کاهش میل جنسی نیز تجویز میشود. کاهش تمایلات جنسی، سرگیجه، خشکی دهان و تغییرات خلق و خو از عوارض قرص سرترالین است. این دارو به "آسنترا" و "زولوفت" نیز مشهور است. سرترالیناین میتواند تا حدودی موجب بهبود اشتها و خواب و بهبود انگیزه فرد برای کارهای روزمره فرد گردد. به طور معمول میتوان قرص ۵۰ میلیگرمی آن را هر روز مصرف کرد.
عوارض قرص سرترالین شامل کاهش تمایلات جنسی، تاخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بیاراده خلق و خو، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست، تهوع، احساس منگی و ناراحتی معده میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی عوارض این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
۳. قرص ونلافاکسین
قرص ونلافاکسین (Venlafaxine) برای درمان اختلالات اضطراب عمومی و فوبیای احتماعی بکار میرود. فشار خون بالا، تهوع و سردرد از عوارض قرص ونلافاکسین است. توجه داشته باشید که در افراد با اختلال کار کلیه و کبد دارو باید بااحتیاط مصرف شود. به طور معمول قرص ۳۷,۵ میلیگرمی آن را صبح یک عدد و شب یک عدد مصرف میکنند. عوارض قرص ونلافاکسین شامل فشار خون بالا، تهوع، سردرد، بی خوابی، خواب آلودگی، خشکی دهان، گیجی، یبوست، اختلال عملکرد جنسی، تعریق و عصبی بودن میباشد. درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
۴. قرص سیتالوپرام
قرص سیتالوپرام (Citalopram) یکی از داروهای مقابله با افسردگی میباشد که با بالا بردن میزان ترشح سروتونین (مادهای که به مغز برای حفظ تعادل کمک میدهد)، معمولا به عنوان دارویی برای بهبود مشکلات و بیماریهای روحی و روانی مانند افسردگی تجویز میشود. اما گاهی اوقت ممکن است پزشک شما آن را به عنوان قرص کاهش میل جنسی برای شما تجویز کند. از دیگر موارد مصرف آن میتوان به درمان مشکلات قبل از قاعدگی، درمان گرگرفتگی پس از یائسگی زنان، اختلالات ترس، وسواس، استرسها و ترسهای پس از سانحه، مشکلات پرخوری و بیاشتهایی عصبی و مشکلاتی از این قبیل اشاره کرد. به طور معمول قرص ۲۰ میلیگرمی آن را هر شب قبل از خواب مصرف میکنند.
عوارض قرص سیتالوپرام شامل لرزش بدن، احساس خواب آلودگی و مشکلات خواب، خشک شدن دهان، حالت تهوع، گیجی سر، تار شدن دید، عرق کردن بدن بیشتر از حد معمول، احساس درد در شکم، افزایش بزاق دهان، ایجاد سینوزیت و آبریزش بینی، تب کردن، اسهال، کاهش اشتها، پایین آمدن فشار خون و کاهش میل جنسی میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
۵. قرص فیناستراید
این دارو در اصل برای ریزش مو تجویز میشود و کاهش شهوت و ناتوانی جنسی یکی از عوارض آن است. این را هم بدانید که باعث افزایش موهای زائد بدن و بزرگ شدن سینهها میشود. همچنین نیاز هست که مصرف آن مداوم باشد. میزان دقیق مصرف این دارو باید حتما بعد از انجام آزمایشات هورمونی مربوطه و زیر نظر پزشک تعیین گردد. عوارض قرص فیناستراید شامل کاهش میل جنسی و حجم منی، اختلال در نعوظ، چروک پوست، خشکی چشمها و بزرگ شدن نوک سینهها میباشد.
۶. قرص سیپروترون استات
قرص سیپروترون استات (Cyproterone acetate) از داروهای هورمونی است که با مهار تستسترون که عامل میل جنسی است میل جنسی فرد را کاهش میدهند و البته عوارض زیادی هم دارد. این دارو میتواند در مردان میل جنسی را تا حد صفر کاهش دهد. عوارض قرص معمولا با ترک آن از بین میرود هر چند که اگر زیاد مصرف شود خطر عقیمی یا ناباروری مردان را در پی دارد. این دارو برای درمان رشد موهای زائد (هیرسوتیسم) در زنان نیز بکار میرود.
عوارض قرص سیپروترون استات شامل تهوع، استفراغ، سردرد، درد و سفتی پستانها، تغییراتی در وزن بدن، تغییراتی در میل جنسی، افسردگی، کلوآسما، زیادی فشار خون، تحریکلنزهای تماسی، اختلال عملکرد کبد، تومورهای کبدی، کاهش حجم خونقاعدگی و لکهبینی در اوایل سیکل قاعدگی میباشد.
منبع:
دکتر سلام
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼