بیماری های بیضه مردان، چگونه ایجاد می شود؟
در حقیقت هر گونه ضربه شدید به بیضه های مردان منجر به تورم شدید ، درد و کبودی می شود که با خونریزی در بیضه ها ، پارگی بیضه را ایجاد می کند.
بیماری های بیضه مردان که شامل : تورشن یا پیچش بیضه ، التهاب بیضه و اریون ، سندرم کلاین فلتر ، اپیدیدیمیت ، هماتوسل ، هیدروسل ، کیست طناب بیضه ، بیضه پایین نیامده ، درد بیضه با منشا روانی و انواع سرطان آن می باشد ، مردان زیادی را در دنیا رنج می دهد . در این فرصت ، به طور خلاصه آنها را بررسی خواهیم کرد .
بیماری های بیضه مردان چگونه ایجاد می شوند ؟
در حقیقت هر گونه ضربه شدید به بیضه های مردان منجر به تورم شدید ، درد و کبودی می شود که با خونریزی در بیضه ها ، پارگی بیضه را ایجاد می کند و معمولا با نشت خون ، به داخل کیسه بیضه روان می شود . به جمع شدن خون در داخل بیضه هماتوسل گفته می شود . پیچش بیضه ها یا بیضه پیچ خورده هم یکی دیگر از صدمه های بیضه در نوجوانان و جوانان است که طناب اسپرماتیک به خاطر صدمه و ضربه سخت به بیضه ها ، با پیچ خوردگی همراه می شود .
-نکته : هر دو بیماری فوق ، پارگی بیضه و بیضه پیچ خورده یا تورشن ، به جراحی نیاز دارند .
نهفتگی بیضه ها :
نام علمی آن کریپتورکیدیسم می باشد و یکی یا هر دو بیضه ، در داخل حفره ی شکمی باقی می ماند و در داخل کیسه ی بیضه رها نمی شود و ممکن است منجر به ناباوری شود .
سرطان بیضه :
در جوانان ، گاهی رشد غیر طبیعی سلول هایی در بیضه هایشان این وضعیت را بوجود می آورد که به آن سرطان بیضه می گویند و نیازمند درمان فوری پزشک است . علائم آن ، سفت شدن و احساس بزرگی بیضه است . پرتو درمانی ، بیماری واریکوسل که چندی پیش به شرح آن پرداختیم و شیمی درمانی ، برای درمان سرطان بیضه کاربرد دارند .
درد بیضه با منشا روانی و عصبی :
در حقیقت این درد ها با گرم نگه داشتن محل ، سونوگرافی و مصرف دارو قابل درمان اند .
اپیدیدیمیت :
وقتی در اثر عفونت عمومی و یا بیماری های آمیزشی کلامیدیا سوزاک ، اپیدیدیمیت دچار عفونت شود ، می توان با کمک پزشک و مصرف آنتی بیوتیک به درمان آن پرداخت . ترشحات غلیظ و چرکی زرد ، به همراه درد و ورم سخت بیضه از علائم اولیه ی آن است .
سندرم کلاین فلتر :
پزشکان مجله سلامتی راستینه ، آن را یک بیماری ژنتیکی می خوانند که سطح هورمون تستوسترون کاهش پیدا می کند و رشد عادی بیضه ها متوقف شده است .
-نکته : برخی عوامل ژنتیکی ، جلوی باروری مردان را می گیرد و با اینکه ظاهر بیضه ها طبیعی است و آقایان در بزرگ کردن آلت تناسلی در هنگام نعوظ هیچ مشکلی ندارند ، با ناباروری ، کاهش اسپرم و یا تولید اسپرم غیر طبیعی روبرو هستند .
هیپوگنادیسم اولیه و ثانویه :
می توان گفت ایجاد تستوسترون بیضه ها کاهش می یابد و عوارض هیپوگنادیسم ؛ کاهش باروری ، ریزش مو های بدن مردان ، کاهش عضلات و کاهش میل جنسی است .
همانطور که می دانیم هورمون اصلی ترشح شده توسط بیضه های مردان ، تستوسترون می باشد که برای حفظ ویژگی های مردانه بسیار لازم می باشد .
پس از دوران بلوغ ، تستوسترون محرک مهم و اصلی ایجاد و تولید اسپرم است که در هیپوگنادیسم ، بیضه با مخاطراتی روبرو می شود .
در هیپوگنادیسم اولیه ، اختلال به بیضه ها برگشته و در هیپوگنادیسم ثانویه ، اختلال به غده ی هیپوفیز برمی گردد و به طور غیر مستقیم ، ایجاد تستوسترون کاهش می یابد . با افزایش سن و مصرف داروها ، در عملکرد بیضه ها اختلال ایجاد می شود که منجر به تغییراتی در سطح تستوسترون می شود .
سخن پایانی
کارشناسان عقیده دارند که عوامل زیادی می توانند به بیضه های آقایان صدمه بزنند و ضروری ست با دیدن هرگونه ترشح چرکی پس از رابطه آمیزشی بدون کاندوم با شریک جنسی ، ورم یا احساس ناراحتی بیضه ، سفتی بیضه ها یا زگیل تناسلی سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنیم .
منبع:
راستینه
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼