۱۷۰۱۹۸
۱۳۴۷
۱۳۴۷

باردار شدن در سنین بالا، چگونه امکان‌پذیر است؟

کارشناسان در پژوهش جوان سازی تخمدان با استفاده از سوزن اعصاب تخمدان و تخمک‌های نابارور را تحریک می‌کنند، همچنین در روشی مشابه خون خود زن به تخمدان تزریق می‌شود تا...

بسیاری از بانوان به دلایل مختلف خواستار فرزند آوری در سنین میانسالی هستند، برخی از آن‌ها دیر ازدواج کرده اند، برخی به دلیل بیماری و سایر مشکل‌ها دچار یائسگی زودرس شده اند، برخی فرزندان خود را از دست داده و خواهان فرزندانی جدید هستند و مواردی از این دست که سبب شده است دانشمندان پژوهش‌های فراوانی برای امکان باروری در میانسالی و سالمندی بانوان انجام دهند.
کارشناسان در پژوهش جوان سازی تخمدان با استفاده از سوزن اعصاب تخمدان و تخمک‌های نابارور را تحریک می‌کنند، همچنین در روشی مشابه خون خود زن به تخمدان تزریق می‌شود تا با خون رسانی بهتر امکان بازگشت باروری امکان پذیر شود.
به طور کلی باروری زنان پس از ۳۰ سالگی کاهش می‌یابد و پس از یائسگی بانوان دیگر قادر به فرزند آوری نیستند.
زنان از زمان شروع قاعدگی در نوجوانی تخمک‌های خود را پس از هربار قاعدگی از دست می‌دهند و این سبب می‌شود قدرت باروری آن‌ها کاهش یابد، کارشناسان میزان تخمک‌های موجود در تخمدان یک زن را از زمان تولد حدود یک میلیون می‌دانند که به تدریج کاهش می‌یابد.
اما بدن مردان در طول عمر آن‌ها به طور مرتب اسپرم جدید تولید می‌کند، هرچند که در میانسالی و سالمندی اسپرم‌های تولید شده ضعیف هستند و امکان باروری مردان نیز کاهش می‌یابد.
بدن زن در زمان قاعدگی مناسب‌ترین تخمک را برای باروری آزاد می‌کند و بقیه فولیکول‌ها از بین می‌روند؛ برخی از زنان دچار نارسایی تخمدان (POF) می‌شوند که بر اثر آن ناباروری را در سنین زیر ۴۰ سالگی تجربه می‌کنند.
تحریک تخمک‌ها با سوزن سبب تولید فاکتور‌های رشدی جدید در آن بخش از بدن می‌شود و در اثرآن امکان احیای دوباره آن به وجود می‌آید، فاکتور‌های رشدی سبب ترمیم عضو‌های آسیب دیده می‌شود.
از جمله دیگر روش‌هایی که اکنون برای تحریک تخمدان‌ها انجام می‌شود، تزریق سلول‌های بنیادی و پیوند بخش‌هایی از سلول‌های تخمدان به گیرنده‌ها است.
محققان اعلام کرده اند با توجه به اینکه در طول زندگی یک زن، تخمک جدیدی تولید نمی‌شود، آن‌ها باید از تخمک‌های اولیه که به حالت خواب و غیرفعال در بدن زنان یائسه وجود دارند استفاده کنند تا بتوانند باروری را در زنان دوباره ایجاد کنند.
پژوهشگران با استفاده از این روش موفق به بارورساختن چند بانوی داوطلب شده اند اما اعلام کرده اند که به پژوهش و آزمایش‌های بیشتر برای کارایی این روش نیاز است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.