دلایل قطع قاعدگی، کمخوری عصبی دارید؟
آنورکسی نروزا به عنوان یکی از علتهای ابتلا به آمنوره یا قطع قاعدگی شناخته میشود که چرخه قاعدگی در آن برای ۳ ماه یا بیشتر اتفاق نمیافتد.
آنورکسی نروزا بهعنوان یکی از علتهای ابتلا به آمنوره یا قطع قاعدگی شناخته میشود که چرخه قاعدگی در آن برای ۳ ماه یا بیشتر اتفاق نمیافتد. افراد مبتلا به اختلالات خوردن عمدتا آمنوره را به علت کاهش وزن شدید و قرار گرفتن بدن در وضعیت قحطی تجربه میکنند. این نوع خاص از آمنوره، آمنوره ثانویه نامیده میشود. در این شرایط، فرآیندهایی که برای زنده ماندن ضروری نیستند، مانند رشد و عملکرد دستگاه تولید مثل، انرژی کمتری دریافت میکنند و در نتیجه، چرخه قاعدگی با اختلال مواجه میشود.
چرخه قاعدگی ذاتا با سلامت عمومی زنان مرتبط است و میتواند نشانگر خوبی برای تعیین این مساله باشد که آیا عملکردهای بدن زنان در بهترین وضعیت ممکن خودشان قرار دارند یا نه. جالب است بدانید که اختلالات خوردن، ازجمله آنورکسی نروزا، بولیمیا و حتی پُرخوری، میتوانند اثرات قابل توجهی برای چرخه قاعدگی داشته باشند.
آنورکسی نروزا در مقابل چرخه قاعدگی
آنورکسی نروزا بهعنوان یکی از علتهای ابتلا به آمنوره یا قطع قاعدگی (amenorrhea) شناخته میشود که چرخه قاعدگی در آن برای ۳ ماه یا بیشتر اتفاق نمیافتد.
افراد مبتلا به اختلالات خوردن عمدتا آمنوره را به علت کاهش وزن شدید و قرار گرفتن بدن در وضعیت قحطی تجربه میکنند. این نوع خاص از آمنوره، آمنوره ثانویه نامیده میشود. وقتی که بدن در وضعیت عدم تغذیه مناسب و قحطی قرار میگیرد، سوخت لازم برای به جریان انداختن عملکردهای بدن را از دست میدهد و درنتیجه مجبور میشود که عملکردهای بدن را براساس اهمیتشان برای تداوم حیات، اولویتبندی کند. در این شرایط، فرآیندهایی که برای زنده ماندن ضروری نیستند، مانند رشد و عملکرد دستگاه تولید مثل، انرژی کمتری دریافت میکنند.
بنابراین، عملکرد هیپوتالاموس (یا همان مرکز کنترل در مغز که بسیاری از نوسانهای هورمونی را در بدن تنظیم میکند) میتواند سرکوب شود و درنتیجه نوسانهای هورمونی خاصی که چرخه قاعدگی را تنظیم میکنند، یا دچار تغییر میشوند یا از کار میافتند.
با این حال، باید به یاد داشت که همه زنان مبتلا به اختلالات خوردن، آمنوره را تجربه نمیکنند. بعضی از آنان همچنان براساس چرخه قاعدگی طبیعی به زندگی ادامه میدهند، در حالی که بعضی از زنان به چرخه قاعدگی نامنظم مبتلا میشوند.
آنورکسی و دیگر شیوههای اثرگذاری بر بدن
چرخه قاعدگی تنها محدودهای نیست که در وضعیتهای تغذیهای نادرست و شرایط قحطی بدن آسیب میبیند. به گفته متخصصان، نشانههای حیاتی مانند ضربان قلب، فشار خون و دمای بدن، همگی در این شرایط ضعیف میشوند و حتی شانس مبتلا شدن زنان به آریتمی قلبی نیز بالا میرود. بسیاری از این تغییرات برگشتپذیر هستند و اگر فرد روند بهبودی را طی کند و وزن و تغذیه خودش را به حالت متعادل برساند، برطرف میشوند. با این حال، بعضی از آسیبهای ناشی از آنورکسی مانند کاهش تراکم استخوانی میتوانند پایدارتر باشند.
علاوه بر همه اینها، افراد مبتلا به اختلالات خوردن (خصوصا آنورکسی نروزا)، بیشتر از دیگران با احتمال مبتلا شدن به این اختلالات روانشناختی مواجه میشوند: اختلال وسواسی-اجباری، افسردگی، اختلال اضطرابی، فوبیای اجتماعی و کمالگرایی افراطی.
متخصصان میگویند که تشخیص زودهنگام و شروع بهموقع روندهای درمانی برای مقابله با آنورکسی نروزا، شانس بهبودی زنان را بهطور قابل توجهی افزایش میدهد. با این حال، افراد مبتلا به اختلالات خوردن معمولا پیگیری روندهای درمانی را حدود ۸ سال به تاخیر میاندازند. این نشان میدهد که خود افراد مبتلا به اختلالات خوردن، اولین مانع بر سر راه درمان خودشان هستند.
منبع:
سلامتیسم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼