۱۷۰۲۶۶
۴۸۹۲
۴۸۹۲

در دوران قاعدگی چه نخوریم؟

تغییرات هورمونی در دوره قاعدگی باعث می‌شوند که سطح قند خون به وضعیت ناپایدار برسد .

تغییرات هورمونی در دوره قاعدگی باعث می‌شوند که سطح قند خون به وضعیت ناپایدار برسد و درنتیجه بسیاری از زنان با هوس استفاده از مواد غذایی شیرین مواجه شوند. خوردن مواد غذایی سرشار از قند در دوره قاعدگی به شکل‌گیری نوسان در سطح قند خون و درنتیجه، نوسان‌های خلقی و تنش‌های عصبی منجر می‌شود. در دوره قاعدگی باید از خوراکی‌های سالم مانند میوه‌های سرشار از فیبر در کنار ماست کم‌چرب استفاده کنید و از مواد غذایی و خوراکی‌های شیرین فاصله بگیرید.
روزهای منتهی به قاعدگی می‌توانند با علائم آزاردهنده‌ای مانند خستگی، نوسان‌های خلقی، حساسیت‌پذیری پستان‌ها، نفخ، هوس‌های غذایی شدید و یبوست یا اسهال همراه باشند. همچنین ممکن است که شما با دردهای ناشی از روند قاعدگی مواجه شوید و مشکلاتی مانند گرفتگی‌های عضلانی در ناحیه شکم یا سردرد را تجربه کنید. با این‌ حال، خودداری از مصرف بعضی از مواد غذایی در روزهای منتهی به شروع قاعدگی و همین‌طور در این دوره می‌تواند به تسکین بخشی از این مشکلات کمک کند.

نوشیدنی‌ها و مواد غذایی کافئین‌دار
ایجاد محدودیت در استفاده از نوشیدنی‌ها و مواد غذایی کافئین‌دار، یکی از بهترین کارهایی است که می‌تواند به تسکین علائم ناشی از قاعدگی کمک کند. مهم‌ترین نوشیدنی‌ها و مواد غذایی کافئین‌دار که می‌توانند علائمی مانند اضطراب، افسردگی و حساسیت‌پذیری پستان‌ها را تشدید کنند، عبارت‌اند از شکلات، قهوه، چای و نوشیدنی‌های گازدار و شیرین. به‌ علاوه، بسیاری از نوشیدنی‌های انرژی‌زا نیز حاوی کافئین هستند. پس به‌ جای استفاده از این نوشیدنی‌ها و مواد غذایی،‌ بر استفاده از چای‌های گیاهی تمرکز کنید و همچنین میزان آب مصرفی را افزایش بدهید تا بدن‌تان به‌ خوبی هیدراته باقی بماند.

مواد غذایی فرآوری‌شده
کنترل کردن میزان استفاده از نمک می‌تواند به جلوگیری از ایجاد نفخ و پف‌کردگی ناشی از قاعدگی کمک کند و احساسات ناخوشایند رایج در این دوره را کاهش بدهد. توجه داشته باشید که خودداری از مصرف مواد غذایی فرآوری‌شده، یکی از بهترین شیوه‌ها برای کنترل نمک دریافتی است، زیرا این مواد غذایی و محصولات مشابه آن‌ها عمدتا حاوی مقدار زیادی از سدیم هستند. بنابراین، به‌ جای مصرف مواد غذایی فرآوری‌شده و آسیب رساندن به بدن، سراغ مواد غذایی کاملی بروید که ذاتا سدیم کمی دارند و سلامت عمومی را تقویت می‌کنند. این مواد غذایی کامل عبارت‌اند از میوه‌ها و سبزی‌های تازه، گوشت‌های قرمز بدون چربی، ماهی، ‌مرغ، مغزهای خام، غلات سبوس‌دار و چربی‌های غیراشباع مانند روغن زیتون.

مواد غذایی پُرچرب
مواد غذایی پُرچرب، تاثیر قوی و زیادی بر فعالیت‌های هورمونی در بدن باقی می‌گذارند. تغییرات هورمونی در دوره قاعدگی نیز با علائمی مانند نفخ و حساسیت‌پذیری پستان‌ها مرتبط هستند. از طرف دیگر، تغذیه براساس یک رژیم غذایی کم‌چرب از نظر چربی‌های اشباع به کاهش سطح استروژن اضافی در بدن کمک می‌کند. مجموعه این نکات به شما می‌گوید که باید از مواد غذایی خاصی مانند گوشت قرمز پُرچرب، ‌محصولات لبنی پُرچرب، سوسیس‌، کالباس و برگرها در دوره قاعدگی پرهیز کنید. در این دوره به‌ جای استفاده از مواد غذایی پُرچرب، باید مواد غذایی سالم و مغذی مانند میوه‌ها و سبزی‌های تازه، غلات سبوس‌دار، ماهی،‌ مرغ و گوشت قرمز بدون چربی بخورید.

مواد غذایی شیرین
تغییرات هورمونی در دوره قاعدگی باعث می‌شوند که سطح قند خون به وضعیت ناپایدار برسد و درنتیجه بسیاری از زنان با هوس استفاده از مواد غذایی شیرین مواجه شوند. با این‌ حال، خوردن مواد غذایی سرشار از قند در دوره قاعدگی به شکل‌گیری نوسان در سطح قند خون و در نتیجه نوسان‌های خلقی و تنش‌های عصبی منجر می‌شود. به‌ علاوه، مصرف مواد غذایی تصفیه‌شده و سرشار از قند می‌تواند به عدم تعادل در سیستم ایمنی منجر شود و خستگی مفرط ایجاد کند. با توجه به این نکات، در دوره قاعدگی باید از خوراکی‌های سالم مانند میوه‌های سرشار از فیبر در کنار ماست کم‌چرب استفاده کنید و از مواد غذایی و خوراکی‌های شیرین فاصله بگیرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.