۱۷۸۰۳۸
۲۱۵۷
۲۱۵۷

بهترین سن برای بارداری، مواردی که باید بدانید

به گفته متخصصان، دختربچه‌ها (مادران آینده) هنگام تولد، بالاترین میزان تخمک‌ها یعنی حدود یک میلیون تخمک، برای باروری دارند و وقتی به سن بلوغ می‌رسند این میزان به حدود ۳۰۰ هزار عدد می‌رسد.

به گفته متخصصان، دختربچه‌ها (مادران آینده) هنگام تولد، بالاترین میزان تخمک‌ها یعنی حدود یک میلیون تخمک، برای باروری دارند و وقتی به سن بلوغ می‌رسند این میزان به حدود ۳۰۰ هزار عدد می‌رسد.
نکته قابل تامل این است که در طول زندگی یک زن، از این تعداد، فقط حدود ۳۰۰ تخمک در دوره فعالیت تخمدان‌ها آزاد می‌شود و امکان باروری می‌یابد. با این احتساب خانم‌ها از دوران بلوغ تا یائسگی، حدود بیست و پنج سال توانایی باروری دارند. ‌اما برای داشتن یک باروری خوب، سن مادر نباید زیاد پایین و نباید زیاد بالا باشد. بنابراین دوره سنی «مناسب» برای بارداری ۱۸ تا ۳۵ سالگی و «بهترین» دوره سنی بارداری نیز بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است.
تحقیقات زیادی در خصوص سن مناسب بارداری در ایران و سایر کشورهای دنیا انجام شده است که نتایج این بررسی‌ها، بیست و چهار سالگی را بالاترین نقطه و اوج توانایی باروری در زنان نشان داده است.

خطرات حاملگی در سنین پایین
خانم‌هایی که در دوره سنی ۱۵ تا ۱۹ سالگی زایمان می‌کنند، در مقایسه با خانم‌هایی که بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی زایمان می‌کنند، با خطرات بیشتری روبه‌رو خواهند بود. این خطرها در خانم‌های زیر ۱۷ سال به شدت افزایش می‌یابد.
خانم‌های کم‌سن، در مقایسه با خانم‌هایی که در دوره سنی مناسب بارداری قرار دارند، بیشتر در معرض ابتلا به مسمومیت دوران بارداری هستند. این مساله می‌تواند به مشکلات زیادی و حتی گاهی به مرگ خانم‌های باردار منجر شود. با بهره‌گیری از روش‌های مطمئن تنظیم خانواده می‌توان از بارداری در سنین پایین و خطراتی که بارداری‌های این دوره سنی در برخواهد داشت، پیش‌گیری کرد. هر چند امروزه زنان بیشتری بعد از این سن ازدواج می‌کنند تا از نظر عاطفی و مالی آمادگی بیشتری برای بچه‌دار شدن داشته باشند. در مادران زیر ۱۸ سال نیز احتمال مرده به دنیا آمدن کودک یا کم بودن وزن او در هنگام تولد بیشتر است، اما مراجعه منظم به پزشک و سالم نگه داشتن بدن این مخاطرات را کاهش می‌دهد.

خطرات ازدواج در سنین بالا
متأسفانه عوامل مختلفی نظیر بالا رفتن سن ازدواج، ترس از هزینه‌های زندگی و شرایط نامناسب اقتصادی خانواده‌ها در جامعه، باعث شده بسیاری از زوج‌های جوان، تصمیم به بارداری در سنین مناسب نگیرند. به همین دلیل است که درصد بسیاری از این افراد، شانس بچه‌دار شدن را از دست می‌دهند.
اگرچه عوامل مختلفی نظیر ژنتیک، ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، عدم تخمک گذاری به موقع، بروز انواع عفونت‌ها، اضطراب، چاقی مفرط، عوامل محیطی و شغلی، استفاده از مواد شیمیایی در بلند مدت و استعمال سیگار و … در بارور شدن زنان و مردان تاثیرگذار است، اما بسیاری از متخصصان معتقدند در صورت وجود یکی از موانع فوق و زمان‌بر بودن مراحل درمان، احتمال ناباروری در زوج‌هایی که در سنین بالاتر تصمیم به باروری می‌گیرند، بیشتر می‌شود. در صورتی که اگر باروری در سن مناسبی صورت بگیرد می‌توان بسیاری از موانع ناشی از ناباروری را برطرف کرد.
به گفته متخصصان، باروری در سنین بالاتر از ۳۰ سالگی می‌تواند علاوه بر بروز انواع مشکلات روحی و روانی نظیر افسردگی، به برخی مشکلات فیزیکی و جسمانی، مانند کاهش شانس باروری در نتیجه پیرتر شدن تخمک‌ها، بروز انواع اختلالات کروموزومی و ناهنجاری‌های ژنتیکی مانند سندرم داون، بالا رفتن انواع مشکلات و بیماری‌های رحم، احتمال بروز زایمان‌های زودتر از موعد و تولد نوزاد نارس، از دست رفتن انواع موقعیت‌های اجتماعی و شغلی برای مادران و افزایش فاصله سنی بین فرزندان و والدین منجر شود.
احتمال سقط و عوارض مرتبط با بارداری نیز با افزایش سن بیشتر می‌شود. یک زن ۳۵ ساله بیشتر از یک زن جوان دچار بارداری خارج رحمی می‌شود و همچنین احتمال سزارین برای زنان بالای ۳۵ سال بیشتر است. محققان معتقدند زنان ۳۵ ساله به بالا نیاز به مراقبت‌های دوران بارداری بیشتری دارند، مخصوصاً اگر بیش از یک فرزند بخواهند. در فاصله بین ۲۹ تا ۳۵ سالگی میزان باروری کاهش پیدا می‌کند.

احتمال دوقلوزایی در زنان ۳۵ تا ۳۹ ساله نیز بسیار بیشتر می‌شود.
هر چه بارداری بیشتر به تاخیر بیفتد و سن خانم بالاتر برود، احتمال وقوع آن کمتر می‌شود. بارداری در ۴۰ سالگی، یعنی چند سال پیش از یائسگی و باز هم یعنی کاهش تعداد تخمک‌ها که این با افزایش مشکلات کروموزومی همراه است که خطر سقط و نقایص جنینی از پیامدهای آن است.
بین تخمک‌های تولید شده در اوایل ۴۰ سالگی تا اواسط و حتی اواخر آن تفاوت آشکاری وجود دارد.
بعد از ۴۰ سالگی احتمال درمان ناباروری با تخمک‌های خود زن بسیار کم می‌شود و نیاز به درمان‌های کمکی و استفاده از تخمک‌های اهدایی بیشتر می‌گردد.
عوارض بارداری از دیگر نگرانی‌های مادران ۴۰ ساله است. اگر قصد دارید در ۴۰ سالگی باردار شوید، ممکن است در معرض خطر فشار خون بالا و دیابت بارداری قرار بگیرید. مشکلات مربوط به جفت و عوارض زایمان نیز در کمین شما است.
احتمال زایمان زودرس و نوزاد نارس در زنان ۴۰ ساله بیشتر است. میزان مرده‌زایی در زنان ۴۰ ساله نیز بیشتر خواهد بود.
بعد از ۳۵ سالگی خطر حاملگی‌های دشوار افزایش می‌یابد اما اگر زن، بدنی متناسب و زندگی سالمی داشته باشد این خطرات کمتر خواهد بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.