۱۷۸۹۰۰
۱۳۰۵
۱۳۰۵

افزایش قدرت باروری زنان، نتیجه پژوهشی جدید

پژوهشگران موسسه تحقیقات پزشکی هادسون در ملبورن (استرالیا) به زودی، آزمایش بالینی را با هدف بررسی تأثیر مداخلات تغذیه ای بر بهبود قدرت باروری زنان آغاز می کنند.

پژوهشگران موسسه تحقیقات پزشکی هادسون در ملبورن (استرالیا) به زودی، آزمایش بالینی را با هدف بررسی تأثیر مداخلات تغذیه ای بر بهبود قدرت باروری زنان آغاز می کنند.
ماه آوریل (اردیبهشت ماه)، نتایج مطالعه ای منتشر شد که در آن، شواهدی از ارتباط بین رژیم های غذایی با قند بالا (high-sugar diets) و کاهش قدرت باروری زنان به دست آمد. در این مطالعه که نتایج آن در مجله Human Reproduction منتشر شد، عنوان شده بود که رژیم غذایی زنان قبل از بارداری، بیش از تصورات قبلی بر قدرت باروری زنان تأثیر دارد.
در مطالعه های قبلی نیز ارتباط بین چاقی و باروری مشخص شده بود، اما برای نخستین بار در این مطالعه، ارتباط بین چاقی و رژیم غذایی با قند بالا با مکانیسم باروری زنان مورد ارزیابی قرار گرفت.

تأثیر غذاهای فرآوری شده بر سلول ها
نتایج مطالعه صورت گرفته توسط محققان موسسه هادسون نشان می دهد، سطوح بالای برخی از عوامل سمی - که سطوح بالای آنها در مواد غذایی فرآوری شده دیده می شود - می تواند باعث ایجاد تغییراتی در سلول های پوشش دهنده رحم زنان شود.
سلول های پوشش دهنده رحم از ۱۷ زن لاغر و ۱۶ زن چاق استخراج شده و در معرض محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) در سطوحی درست مشابه زنان چاق قرار داده شدند. AGEs، پروتئین یا چربی هایی هستند که درنتیجه قرار گرفتن در معرض قندها، تغییر پیدا می کنند.
نتایج به دست آمده نشان داد که AGEs، ظرفیت سلول های جفت (placental cells) برای قرار گرفتن در داخل رحم را کاهش داده و به طور بالقوه مانع از بارداری می شوند.
رژیم غذایی زنان قبل از بارداری، بیش از تصورات قبلی، بر قدرت باروری زنان تأثیر دارد.

تأثیر رژیم غذایی بر قدرت باروری
دکتر جما اوانز (Jemma Evans)، سرپرست تیم تحقیقاتی معتقد است که کاهش مصرف قند در رژیم غذایی و اجتناب از مصرف مواد غذایی کاراملی شده (caramelised foods)، می تواند به بهبود قدرت باروری زنان کمک کند.
آزمایش بالینی این مطالعه از ماه ژانویه ۲۰۱۹ (دی ماه) آغاز خواهد شد. این آزمایش شامل مداخلات تغذیه ای ۸ هفته ای با هدف کاهش سطوح سمی محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) در رحم خواهد بود.
محققان امیدوارند که این مداخلات تغذیه ای بتواند علاوه بر افزایش قدرت باروری زنان، بارداری سالم تری را برای زنان به همراه داشته و به کاهش هزینه های سنگین درمان ناباروری از جمله روش لقاح خارج رحمی (IVF) کمک کند.
نتایج این آزمایش بالینی ظرف ۳ تا ۴ سال آینده منتشر خواهد شد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.