۱۸۰۳۰۷
۲۰۵۱
۲۰۵۱

مشکلات پستان زنان، اختلالاتی که بروز می کند

در طول زندگی ، پستان ها در پاسخ به مقادیر متغیر هورمونهای جنسی ، تغییر شکل و اندازه می دهند.

در طول زندگی ، پستان ها در پاسخ به مقادیر متغیر هورمونهای جنسی ، تغییر شکل و اندازه می دهند. پستان ها در طول بلوغ ، قبل از قاعدگی ها و حین حاملگی و شیردهی بزرگ می شوند . بیشتر اختلالات پستان زنان مهم نیستند اما با عدم مراجعه سریع به پزشک ، خطر بروز سرطان سینه را افزایش می دهند . سرطان سینه ، به ویژه در کشورهای توسعه یافته رو به افزایش است . در این بخش، اختلالات پستان زنان را بررسی خواهیم کرد .

توده های پستانی و اختلالات پستان زنان
توده های پستانی ، اختلال شایعی هستند . بسیاری از زنان به ویژه حین حاملگی و بلوغ و قبل از خونریزی قاعدگی متوجه توده هایی منتشر در پستان خود می شوند . این توده ها معمولا نوعی از رشد طبیعی پستان هستند و خطر سرطان سینه را افزایش نمی دهند . توده های مجزا و تک تک می توانند تا حدی موجب نگرانی شوند ، زیرا ۱۰٪ این توده ها سرطانی می شوند .

علل ایجاد بیماری
توده های منتشره در پستان که اغلب همراه با درد هستند ، به علت تغییرات هورمونی و حالات روحی زنان در دوران قاعدگی بوجود می آیند . معمولا قبل از خونریزی قاعدگی ، توده بدتر می شود که دلیل آن ، حساسیت بافت پستان به هورمونهای جنسی زنانه است . توده های تک تک معمولا فیبر آدنوما هستند . این توده های غیر سرطانی بواسطه رشد بیش از حد یک یا چند لبول ایجاد می شوند . کیست های پستان ، کیسه های پر از مایعی در بافت پستان هستند . معمولا یک توده پستانی که توسط عفونت به وجود آمده باشد به آبسه تبدیل می شود . در صورتی که ماستیت ( که در زنان شیرده شایع است ) بدون درمان باقی بماند ، آبسه پستان به وجود می آید . ممکن است این آبسه با التهاب و درد موضعی همراه باشد . همچنین ممکن است وجود توده علامت سرطان باشد .

برای توده های پستانی ، چه کاری ممکن است انجام شود ؟
اطلاعات عمومی برای پیشگیری از سرطان سینه ضروری ست . شما باید به طور منظم پستان تان را معاینه کنید تا با حالت طبیعی آن آشنا باشید . اگر توده جدید و یا تغییری در یک توده قدیمی احساس کردید حتما با پزشکتان مشورت کنید . پزشک شما می تواند اسکن اولتراسوند یا ماموگرافی انجام دهد. نمونه برداری از سلولهای توده نیز گاهی اوقات ، ضروری می شود . بسیاری از توده های غیرسرطانی پستان به درمان نیازی ندارند . توده های منتشره پستان بعد از یائسگی به کوچک شدن تمایل دارند ولی اگر به هورمون درمانی ادامه دهید ممکن است این روند ادامه داشته باشد . کیست های پستان معمولا به تخلیه نیاز دارند.

فیبرآدنوما و اختلالات پستان زنان
فیبرآدنوما رشد بیش از حد یک لبول و بافت همبند اطراف آن است . با وجودی که دلیل این حالت هنوز معلوم نیست ، ولی به نظر می رسد این حالت به حساسیت بافت پستان به هورمونهای جنسی بستگی داشته باشد. این توده در حاملگی به علت افزایش هورمونهای جنسی ، تمایل به رشد سریعتر دارد ؛ معمولا بدون درد است و در هر جایی از پستان ممکن است ایجاد شود ، ولی معمولا در قسمت خارجی و بالایی پستان قرار می گیرد . اندازه آنها نیز بین ۱ تا ۵ سانتی متر است . اغلب بیش از یک توده وجود دارد و برخی اوقات نیز هر دو پستان را درگیر می کند . انجام معاینات منظم برای جستجوی تغییرات ظاهر و حالت پستان ها ضروری است .

برای فیبرآدنوما ، چه کاری ممکن است انجام شود ؟
اسکن اولتراسوند ، ماموگرافی و نمونه برداری از توده پستانی از اقدامات شایع در هنگام مراجعه به پزشک هستند . فیبر آدنوماهای کوچک نیاز به درمان ندارند . یک سوم اینها بعد از ۲ سال ناپدید می شوند . اگر شما برای فیبر آدنوما ناراحت هستید و یا توده بزرگتر می شود، می توانید آن را با عمل جراحی بردارید . بعد از برداشتن توده ، حتما باید نمونه ای از آن زیر میکروسکوپ دیده شود تا اطمینان از غیر سرطانی بودن آن حاصل شود . در اغلب موارد فیبر آدنوما بعد از درمان عود نمی کند .

اختلالات پستان زنان و ایجاد کیست
یک توده کروی و سفت در بافت پستان است که زمانی که لبول از مایع پر می شود ، ایجاد می گردد . ایجاد کیست های پستانی با میزان هورمونهای جنسی زنانه ارتباط دارد . کیست های پستانی در بیشتر موارد زنان با سن ۳۰ تا ۵۰ ساله را گرفتار می کند. کیست ممکن است درست زیر پوست احساس شود یا در بافتهای عمقی تر وجود داشته باشد . این توده ها معمولا بدون درد هستند. این امکان وجود دارد که فقط یک کیست وجود داشته باشد اما در نیمی از موارد بیش از یک کیست دیده می شود و ممکن است هر دو پستان گرفتار شود . برخی از زنان دارای کیست های منتشره هستند . اگر فرد در طی معاینه پستان خود به وجود توده پی ببرد ، باید با پزشک مشورت کند . در موارد نادر ممکن است در دیواره کیست ها سلول سرطانی یافت شود .

برای کیست چه کاری ممکن است انجام شود ؟
در اختلالات پستان زنان ، درصورتی که پزشک شک به وجود کیست ببرد ، درخواست ماموگرافی یا اسکن CT می کند . درمان معمولی کیست پستانی تخلیه آن است . در صورتی که مایع داخل آن رنگ خون داشته باشد از نظر وجود سلول سرطانی موجب آزمایش قرار می گیرد . بعد از تخلیه ، کیست ها معمولا ناپدید می شوند اما ممکن است مجددا عود کنند و نیاز به درمان بیشتر داشته باشند .

درد پستان
درد پستان ، مشکل بسیار شایعی است و در اختلالات پستان زنان سریع به آن اشاره می شود . در اغلب زنان این درد به صورت دوره ای است و به شدت تغییرات هورمونی در طول دوره قاعدگی بستگی دارد . این درد دوره ای معمولا قبل از خونریزی قاعدگی به شدیدترین حد خود می رسد و تمایل دارد هر دو پستان را درگیر کند. درد دوره ای پستان حدود ۵۰٪ زنان را مبتلا می کند و درد طولانی مدتی است . زنانی که این درد دوره ای را دارند ، معمولا توده پستانی هم دارند که قبل از قاعدگی بدتر می شود . ممکن است درد با استرس و مصرف کافئین بدتر شود . در بعضی از زنان ، این درد به قاعدگی ارتباطی ندارد . یکی از دلایل دردهای غیر دوره ای ، گرفتگی عضلات است . به ندرت ، ممکن است این دردها به علت کیست یا سرطان پستان باشد. بعضی از مواقع نیز بعضی اختلالات موقت ( مانند التهاب بافت پستان توسط عفونت و یا پر شدن پستان با شیر ) می تواند علت درد باشد . بعضی مواقع علت درد ناشناخته است . اگر پستان های بزرگی داشته باشید احتمال ابتلا به این دردها بیشتر است.

پزشک برای درد پستان ،چه کاری ممکن است انجام دهد ؟
در اختلالات پستان زنان ، پزشک شما درباره نحوه شروع درد و ویژگی های آن سؤال می کند. اگر بیماری زمینه ای در شما وجود نداشت ، ممکن است پزشک از شما بخواهد که زمان شروع و خاتمه دردها را یادداشت کنید تا به تأیید وجود دردهای دوره ای کمک کند. وقتی شک به بیماری زمینه ای پستان وجود دارد ، انجام اسکن اولتراسوند و ماموگرافی به تشخیص بیماری کمک می کند . دردهای دوره ای خفیف نیازی به درمان ندارند، ولی در ۱۰ درصد زنان درد به قدری شدید است که با زندگی روزمره تداخل می کند . استفاده از مقادیر زیاد روغن در بعد از ظهرها می تواند پاسخ بافت پستان را به هورمونهای جنسی کاهش دهد . ولی اگر این درمان مفید نبود و یا درد بسیار شدید بود ، پزشک می تواند دانازول تجویز کند. با اینکه این دارو برای رهایی از درد مفید است ولی می تواند عوارض جانبی از قبیل آکنه و افزایش وزن را ایجاد کند. با شروع یائسگی ، دردهای دوره ای نیز به تدریج از بین می روند . اگر از درمان جایگزینی هورمون در یائسگی استفاده کنید ، ممکن است این دردها ادامه یابد ولی بعد از چند ماه کاهش می یابد .

شما چه کار می توانید بکنید ؟
در اختلالات پستان زنان ، ناراحتی و درد پستان را می توان با پوشیدن یک سوتین مناسب کاهش داد . اگر پستانها سنگین هستند و درد شدیدی دارید ممکن است به پوشیدن سوتین در شب نیاز شود . دردهای دوره ای را با : کاهش وزن ، کاهش کافئین ، انجام تمرین های ریلکسیشن به خوبی می توان کاهش داد . در بعضی از زنها استفاده از مکمل ویتامین E ، کمک کننده است . تفاوت قابل ملاحظه ای در اندازه پستان زنها وجود دارد . غیر قرینه بودن خفیف دو پستان در زنان بسیار شایع است ولی بزرگ بودن ، کوچک بودن و غیر طبیعی بودن پستانها می تواند فشار ذهنی ایجاد کند و در صورت بزرگی زیاد می تواند باعث درد و ناراحتی شود . پستان هایی که به طور غیر طبیعی بزرگ شده اند در بلوغ رشد سریعتری داشته اند و این وضعیت به علت حساسیت بافت پستان به هورمون جنسی استروژن در زمان بلوغ بوده است . پستان بزرگ می تواند باعث کمردرد ، شانه درد و گردن درد شود . در بعضی موارد نیز باعث عفونت زیر پستان یا چین پستان می شود . در بعضی از زنان نیز پستان به اندازه کمی رشد می کند و باعث احساس زن نبودن در آنها می شود ، ولی باید بدانید که کوچک بودن پستان ها باعث مشکل خاصی نمی شود و در شیردهی هم مشکلی ایجاد نمی کند .در بعضی از مواقع نیز ، یکی از پستان ها بیشتر از دیگری رشد می کند و باعث عدم قرینگی و در نتیجه اضطراب می شود .

چه کاری ممکن است انجام شود ؟
زنانی که پستان های بزرگ دارند می توانند از سوتین مناسب سود ببرند. همچنین پوشیدن کرست در شب می تواند مفید باشد. ولی اگر این روش ها مفید نبود می توانید از عمل جراحی ( کشش پستان ) استفاده کنید . در زنانی که به کوچکی پستان مبتلا هستند پوشیدن کرست های برجسته در زیر لباس و یا کار گذاشتن وسایل مصنوعی طی عمل جراحی می تواند کمک کننده باشد ؛ بیشترین ماده قابل استفاده برای این کار ژل سیلیکون است .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.