۱۸۱۴۹۵
۲ نظر
۱۴۳۶
۲ نظر
۱۴۳۶

سوزش ادرار در زنان، علل و راه‌های درمان

سوزش ادرار در زنان می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود. دلایلی مانند، عفونت مجاری ادرار، واژینوز باکتریایی، پارگی واژن و واژینیت آتروفیک.

سوزش ادرار در زنان می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود. دلایلی مانند، عفونت مجاری ادرار، واژینوز باکتریایی، پارگی واژن و واژینیت آتروفیک. در بیشتر موارد، می توان برای درمان سوزش ادرار، از آنتی بیوتیک استفاده کرد.
سوزش و درد هنگام ادرار عموماً نشان دهنده نوعی عفونت است. این سوزش گاهی اوقات می‌تواند بسیار دردناک باشد. در ادامه به شایع‌ترین علل سوزش ادرار و همچنین نحوه درمان آن‌ها خواهیم پرداخت.

علت و راه های درمان تکرر ادرار در زنان
۱. عفونت مجاری ادراری
عفونت مجاری ادراری، شایع‌ترین علت ایجاد سوزش ادرار در زنان است. این عفونت زمانی روی می‌دهد که باکتری شریشیا کولای وارد مجرای ادرار شود. در این شرایط، فرد مدام به دستشویی رفته و دچار سوزش ادرار می‌شود.
در این شرایط پزشک برای از بین بردن درد و عفونت، آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. اگر به طور مرتب، دچار عفونت می‌شوید، سعی کنید اقدامات پیشگیرانه‌ای را انجام دهید. مانند نوشیدن آب کافی، تمیز کردن بدن خود بعد از اجابت مزاج و ادرار پس از داشتن رابطه جنسی.
۲. عفونت قارچی واژن
سوزش ادرار می‌تواند ناشی از عفونت قارچی واژن بوده که به دلیل رشد بیش از حد قارچ در مهبل (واژن) اتفاق می‌افتد. این عفونت معمولا با ترشحات غلیظ همراه است. برای درمان سوزش ادرار ناشی از عفونت قارچی در زنان، می‌توان از دارو‌های ضد قارچی برای از بین بردن این عفونت استفاده کرد.
برای جلوگیری از تکرار عفونت، توصیه‌های زیر را مد نظر داشته باشید:
-حفظ بهداشت
-پوشیدن لباس زیر از جنس پنبه
-عوض کردن لباس زیر به طور مرتب به ویژه بعد از ورزش و عرق کردن.
۳. واژینوز باکتریایی
عفونت باکتریایی واژن زمانی روی می‌دهد که تعادل باکتری‌های خوب و بد در مهبل به علت رابطه جنسی و یا استفاده از مواد شیمیایی، به هم بریزد. این عفونت باعث ترشح مایعی بد بو و همچنین سوزش ادرار می‌شود. برای درمان این عفونت، پزشک آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.
۴. بیماری‌های منتقله جنسی
سوزش ادرار می‌تواند یکی از علائم بیماری‌های منتقله جنسی باشد. این بیماری‌ها می‌توانند از راه‌های مختلف منتقل شوند. به عنوان مثال، تبخال یکی از عفونت‌های ویروسی بسیار شایع بوده که باعث ایجاد زخم در دهان و اندام‌های تناسلی می‌شود. علاوه بر این، عفونت‌های باکتریایی می‌توانند باعث ایجاد کلامیدیا یا سوزاک شوند. این دو نوع بیماری می‌توانند باعث بروز ترشحات زرد یا سبز رنگ نیز شوند.
۵. پارگی و خراش واژن به علت رابطه جنسی
اگر به علت رابطه جنسی، واژن دچار خراش یا پارگی شود، این امر می‌تواند به سوزش ادرار در زنان منجر شود. برای کاهش سوزش ادرار، بهتر است بر روی ناحیه واژن، آب گرم بریزید. همچنین بهتر است قبل از رابطه جنسی، واژن خود را چرب کنید.
۶. پارگی و خراش واژن به دلایل غیر جنسی
بسیاری از زنان پس از زایمان، سوزش ادرار را تجربه خواهند کرد؛ علت این امر فشار وارد شده به ناحیه واژن در زمان زایمان است که این می‌تواند باعث ایجاد پارگی در ناحیه واژن شود. برای کاهش سوزش ادرار، بر روی ناحیه واژن، آب گرم بریزید.
۷. استفاده مداوم از محصولات بهداشتی
برخی از زنان از دئودورانت‌ها و عطر‌ها برای تمیز کردن واژن خود استفاده می‌کنند. استفاده مداوم و غیر ضروری از این محصولات می‌توانند باعث تحریک واژن و در نتیجه سوزش ادرار شوند.
۸. واژینیت آتروفیک پس از یائسگی
تغییرات هورمونی در زمان یائسگی ممکن است به ایجاد واژینیت آتروفیک منجر شود. نازک و شل شدن پوست زهار و واژن می‌تواند باعث سوزش در زمان رابطه جنسی و ادرار شود. در این شرایط، ممکن است استفاده از برخی مکمل‌های هورمونی، به تسکین علائم کمک کنند.

منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره سوزش ادرار در زنان، علل و راه‌های درمان

    من سه ماه ازدواج کردم دراین ۳ماه بعد از رابطه جنسی دچار درد زیر شکم می شم قاعدگی مم مرتب نیست وزن من ۳۴ کیلو هست من ۲۰ ساله به نظر شما برا بارداری باید چی کار کنم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.