۱۸۳۰۳۹
۱۳۴۰
۱۳۴۰

اسپرم و تخمک ضعیف، تاثیر منفی مواد پلاستیکی

در سال ۱۹۹۹، دانشمندی بنام در آمریکا، به طور تصادفی متوجه شد که بیشتر محصولات پلاستیکی، از ظروف پلاستیکی غذا گرفته تا اسباب‌بازی‌ها و وسایل پزشکی پلاستیکی، حاوی ماده شیمیایی BPAهستند که هورمون‌های بدن را دچار اختلال می‌کنند.

در سال ۱۹۹۹، دانشمندی بنام در آمریکا، به طور تصادفی متوجه شد که بیشتر محصولات پلاستیکی، از ظروف پلاستیکی غذا گرفته تا اسباب‌بازی‌ها و وسایل پزشکی پلاستیکی، حاوی ماده شیمیایی BPAهستند که هورمون‌های بدن را دچار اختلال می‌کنند و البته نه تنها روی باروری اثر منفی دارند، سرطان‌زا هم هستند. از آن زمان به بعد، استفاده از این ماده در تولید پلاستیک در آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر متوقف و مواد دیگری جایگزین آن شد.
اما اخیرا همان دانشمند به همراه تیم تحقیقاتی خود در بررسی‌های خود روی اسپرم و تخمک موش‌های آزمایشگاهی متوجه شده است که تمام مواد جایگزین BPA که در تولید پلاستیک به کار می‌روند همان اثرات منفی را دارند و می‌توان گفت در حال حاضر در بازار هیچ محصول پلاستیکی امنی وجود ندارد.
بررسی‌ها نشان داده است، ماده بیسفنول‌اس (BPS) که به جای BPA به کار می‌رود، دقیقا مانند BPA، در موش‌های آزمایشگاهی ایجاد ناهنجاری‌های کروموزومی می‌کند و این اتفاق می‌تواند در انسان هم رخ دهد. در ضمن این محققان هنوز نتوانسته‌اند تعیین کنند که قرار گرفتن در معرض چه مقدار پلاستیک خطرناک است.
متاسفانه اثر مواد آلوده‌کننده بیسفنول، را نمی‌توان به طور کامل حذف کرد و تا سه نسل در افراد باقی می‌ماند. مواد دیگر مانند پارابن‌ها، فتالات‌ها و پیشگیرنده‌های شعله آتش هم غدد درون‌ریز بدن را دچار اختلال می‌کنند و اثرات منفی روی باروری افراد می‌گذارند.
این محققان معتقدند که باید هرچه سریع‌تر راه را برای تولید «مواد شیمیایی سبز» هموار کرد تا به آینده سالم‌تری که افراد را در معرض انواع مشکلات سلامتی همچون ناباروری و انواع سرطان قرار ندهد، دست یافت.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.