وی با بیان اینکه تاخیر در شروع ادرار، زور زدن برای شروع ادرار، کم شدن فشار جریان ادرار نسبت به قبل، نازک شدن قطر ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، احساس تخلیه ناکامل مثانه و قطره قطره آمدن انتهای ادرار علائم انسدادی است البته ممکن است در موارد پیشرفته منجر به احتباس ادراری، بزرگی مثانه شده و بیمار مستعد سنگ و عفونت ادرار شود. علائم تحریکی نیز شامل تکرر، شب بیدار شدن برای ادرار کردن و احساس ناگهانی و نیاز به تخلیه فوری است.
دلبری عوامل ایجاد کننده بزرگی پروستات را نیز سن بالا، سابقه فامیلی، چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، نداشتن فعالیت بدنی، مصرف زیاد گوشت قرمز و انسداد در مسیر ادرار دانست و اظهارداشت: عفونت ادراری، سنگ مثانه، بیاختیاری ادراری، خونریزی ادراری، اختلال عملکرد مثانه و نارسایی کلیه نیز عوارض بزرگی پروستات است.
این دکتری طب سالمندی با اشاره به راههای درمانی بزرگی پروستات گفت: بزرگی پروستات، بیماری خوشخیم است که باید تحت نظر پزشک باشد و در بعضی موارد نیاز به درمان ندارد، در صورت ضرورت ابتدا از درمانهای دارویی که باعث بهبود علائم و جریان ادرار میشوند، استفاده میشود و درمان جراحی بسیار کمک کننده خواهد بود.
وی اظهارداشت: البته جراحی به میزان بزرگی و شدت علائم بستگی دارد، همیشه به جراحی نیاز نداشته و درمان دارویی میتواند در کنترل آن موفق باشد.