مطمئن شدن از بارداری، چگونه؟
بارداری زمانی اتفاق می افتد که اسپرم مرد، تخمک زن را بارور می کند، یعنی به درون آن نفوذ می کند.
بارداری زمانی اتفاق می افتد که اسپرم مرد، تخمک زن را بارور می کند، یعنی به درون آن نفوذ می کند. زمانی که مرد به ارگاسم (اوج لذت جنسی) می رسد حدود یک قاشق چای خوری منی دفع می کند که شامل صد و پنجاه تا چهار صد میلیون اسپرم است. در هنگام نزدیکی، اسپرم ها از طریق مهبل وارد رحم می شوند و تا لوله های فالوپ پیش می روند. اسپرم ها می توانند تا ۳ روز در رحم زنده بمانند در صورتی که تخمک ها فقط دوازده تا بیست و چهار ساعت بعد از تخمک گذاری زنده می مانند. بارداری معمولا در لوله های فالوپ اتفاق می افتد که با رحم فاصله زیادی دارد. گاهی تخمدان بیش از یک تخمک آزاد می کند و اسپرم های مختلف هرکدام از آن ها را بارور می کنند و در نتیجه دوقلوها، سه قلوها، چهارقلوها و یا چند قلوها (ناهمسان) به وجود می آیند. گاهی یک تخمک بارو رشده به دو قسمت تقسیم می شود و دوقلوهای همسان به وجود می آیند. برای اطلاعات بیشتر در مورد دوقلوها یا چند قلوها به بخش های بعدی توجه کشید.
هنگامی که حدس می زنید باردار هستید ممکن است برخی یا همه علائم بارداری را مشاهده کنید. این علائم که در نتیجه تغییرات هورمونی در بدن به وجود می آیند، بلافاصله بعد از حاملگی شروع می شوند.
ممکن است علائم بارداری زیر را مشاهده کنید:
- تغییر پستان ها : احساس کتشیدگی، مورمور شدن در نوک پستان و تیره شدن اطران نوک پستان
- قطع شدن قاعدگی
- نفخ، تورم یا درد زیر شکم
- سرگیجه یا بی هوشی
- تهوع یا استفراغ در هر ساعتی از شبائه روز (تهوع صبحگاهی رایج تر است)
- تکرر ادرار
- افزایش ترشحات مهبل
اگر علائم بارداری ذکر شده را نداشته باشید ممکن است تا زمان قطع قاعدگی به باردار بودن خود شک نکنید و فقط پس از قطع شدن قاعدگی از تست های بارداری، در منزل استفاده کنید. این تست های فوری وجود اچ سی جی (HCG) را آزمایش می کند؛ هورمونی که فقط در زمان بارداری تولید می شود. این تست ها که همه جا در دسترس هستند معمولا دو بار انجام می شوند، بار اول بعد از قطع قاعدگی و بار دوم چند روز بعد از آن. تست های دو مرحله ای از تست های یک مرحله ای دقیق ترند.
برای اطمینان از بارداری، می توانید برای آزمایش خون به متخصص مراجعه کنید. اگر باردار باشید متخصص می تواند اطلاعات کلی برای داشتن بارداری سالم را، مانند استفاده از اسید فولیک، به شما بدهد تا زمانی که بتوانید برای دریافت اطلاعات درباره مراقبت های بارداری به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. بهتر است حتی قبل از شرع مراقبت های بارداری، سبک زندگی سالم و رژیم غذایی مناسب را رعایت کنید.
محاسبه زمان زایمان
بارداری به طور متوسط ۲۸۰ روز یا چهل هفته بعد از اولین روز آخرین قاعدگی طول می کشد. بارداری بین دوازده تا بیست و چهار ساعت پس از تخمک گذاری اتفاق می افتد. محاسبه زمان دقیق تخمک گذاری بسیار مشکل است. در بسیاری از زنان، تخمک گذاری دو هفته بعد از روز اول آخرین قاعدگی اتفاق می افتد اما ممکن است زودتر یا دیرتر نیز اتفاق بیفتد. بنابراین آگاهی از زمان دقیق حاملگی مشکل است، به ویژه اگر آمیزش جنسی به صورت مرتب و زیان انجام شود تعیین زمان دقیق تخمک گذاری غیرممکن خواهد بود. به همین دلیل، متخصصان با استفاده از یک فومول ساده زمان زایمان به شکل تقریبی را محاسبه می کنند: سه ماه از تاریخ اولین روز آخرین قاعدگی خود کم کنید، سپس هفت روز به آن اضافه کنید. برای مثال، فرض کنید روز اول آخرین قاعدگی شما یکم مهرماه بوده است، وقتی سه ماه کم کنید تاریخ آن اول تیر خواهد بود. سپس هفت روز به آن اضافه کنید. زمان زایمان شما هشتم تیرماه سال آینده خواهد بوند اغلب متخصصان برای تعیین تاریخ تقریبی زایمان از سونوگرافی استفاده می کنند که البته استفاده از آن اختیاری است. بهتر است بدانید که این زمان زایمان به شکل تقریبی است. به طور کلی، نوزادانی
که حتی سه هفته زود تر یا دو هفته دیرتر از زمان مقرر متولد می شوند کاملا سالم و طبیعی هستند. تولد بیشتر نوزان آن در حدود ده روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد و فقط پنج درصد از نوزادان در تاریخ محاسبه شده به دنیا می آیند.
شاید بپرسید اگر زمان زایمان، تقریبی است پس چرا مهم است؟ تاریخ تقریبی بر پایه بسیاری ارزیابی ها و تصمیم ها صورت گرفته است که در موارد زیر به متخصص شما کمک می کند.
- تعیین بهترین زمان برای آزمایش ژنتیک
- تشخیص این که آیا نتایج آزمایش های خاص طبیعی هستند
- تشخیص زایمان پیش از موعد یا پس از موعد
- شناسایی جنین هایی که رشد آهسته تر یا سریع تری دارند
تغییرات هورمونی در طول بارداری
تغییرات هورمونی باعث تغییرات جسمی و روانی در طول بارداری می شود و به اطمینان از داشتن بارداری سال و رشد مطلوب جنین کمک می کند. جفت، بزرگ ترین منبع این هورمون هاست.
تغییرات هورمونی باعث تغییرات جسمی و روانی در طول بارداری می شود و به اطمینان از داشتن بارداری سال و رشد مطلوب جنین کمک می کند. جفت، بزرگ ترین منبع این هورمون هاست. در بخش زیر با آثار هورمون ها آشنا می شوید.
- هورمون اچ سی جی یا هورمون بارداری (HCG): هورمونی بارداری هورمونی است که فقط در طول بارداری تولید می شود (آزمایش های بارداری وجود اچ سی جی را در خون یا ادرار مشخص می کنند). هورمون بارداری موجب تولید استروژن و پروژسترون در طول دو تا سه ماهگی در تخمدان می شود و بعد از سه ماهگی، جفت رشد می کند و می تواند این هورمون ها را به مقدار کافی تولید کند.
- استروژن : باعث افزایش رشد ماهیچه های رحم، افزایش حجم خون در ان ها افزایش تولید ترشحات مهبل (واژن)، فعال کردن رشد سیستم مویرگی و افزایش حجم خون در پستان ها می شود. تکرر ادرار، چاقی و تغییر رنگ پوست به دلیل ت ولید استروژن است. در اواخر بارداری، افزایش تولید استروژن باعث حساس شدن رحم به هورمون اکسی توسین (Oxytocin) و کمک به شروع زایمان می شود.
- پروژسترون: عضلات رحم را شل می کند و مانع از انقباض بیش از حد آن ها می شود. پروژسترون همچنین دیواره رگ های خونی و معده و روده را شل می کند. شل بودن دیواره رگ های خونی به طبیعی شدن فشار خون کمک می کند و شل بودن دیوار: روده باعث جذب بهتر مواد مغزی و البته گاهی یبوست می شود. در اواخر بارداری، پروژسترون تاثیر کمتری در رحم می گذارد و باعث ایجاد انقباض ها و شروع زایمان می شود.
- ریلاکسین (Relaxin) : از تخمدان ها ترس می شود و باعث نرم شدن رباط ها، غضروف و گردن وحم، ارتجاع بیشتر این بافت ها در طول بارداری و باز شدن پیوندگاه های لگن در هنگام زایمان می شود.
- پروستوگلاندین (prostaglandin) : در دیوار کیسه آمنیوتیک ترشح می شود و مقدار آن در اواخر بارداری افزایش می یابد. این هورمون، دهانه رحم را برای زایمان، شل و آماده می کد و موجب تحریک ماهیچه های رحم و روده می شود.
- هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین (Corticotropin-releasing) : هورمونی که از جنین، جفت و بافت های درون رحم ترشح می شود. افزایش سطح این هورمون در اواخر بارداری، نسبت استروژن به پروژسترون را تغییر می دهد.
- اکسی توسین (Oxytocin) : در غده هیپوفیز ترشح می شود و موجب انقباض های رحمی، کمک به شروع و افزایش سرعت زایمان می شود. به دلیل این که هنگام ارگاسم، اکسی توسین تولید می شود، هورمون عشق نیز نامیده می شود. سرعت بخشیدن به فشارهای زمان زایمان و بهبود شیردهی از دیگر وظایف این هورمون است. اکسی توسین در بدن باعث سرزندگی و احساس آرامش می شود.
تولید بسیاری از هورمون ها در طول بارداری افزایش می یابد. افزایش سطح هورمون ها باعث تغییرات جسمی، تغییر در سوخت وساز بدن، تعادل مواد معدنی، رشد اندام ها و بافت ها، تغییر سطح دیگر هورمون ها و شروع وضع حمل می شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼