۱۸۷۴۱۸
۹۰۹۶
۹۰۹۶

ایا تنبلی تخمدان باعث چاقی میشود؟

در دختران امروزی به دلیل اینکه دیرتر ازدواج می کنند و بارداری دیرتری دارند تخمک بعد از تخمک گذاری تحریک می شود.

در بیمارانی که تنبلی تخمدان دارند، هورمون مردانه بالا است؛ این عامل باعث چاقی و پرمویی و عدم تخمک گذاری و مشکل ناباروری می شود.

آیا داشتن اضافه وزن و چاقی با کم کاری و تنبلی تخمدان در ارتباط است و باعث ناباروری میشود؟!
پاسخ مشاور:
چاقی و اضافه وزن به تنهایی به تخمدان مربوط نمی شود ولی اگر با اختلال عادت ماهانه هر دو، سه ماه یک بار و پرمویی نسبتا شدید همراه باشد، بیمار به پدیده ای به نام بیماری تخمدان پلی کیستیک یا سندرم pco یا به اصطلاح عامیانه تنبلی تخمدان مبتلا است که البته باید سونوگرافی و آزمایشات هورمونی نیز آن را تایید کنند.
چون در این بیماران هورمون مردانه بالا است و باعث چاقی و پرمویی و عدم تخمک گذاری و مشکل ناباروری منتهی می شود که امروزه با دارو قابل کنترل است و هم در نهایت با جراحی قابل حل است در گذشته با جراحی باز یک قاچ از هر تخمدان برداشته می شد (Wedge resection ) و بیماران اکثرا مشکلشان حل می شد امروزه با لاپاروسکوپی تعدادی از فولیکول ها را می سوزانند و همان نتیجه به دست می آید.

علائم تنبلی تخمدان
- این بیماری اغلب با چاقی و مقاومت به انسولین همراه است.
- فرد به علت عدم تعادل هورمون ها چاق می شود و بدن وی به درمان طبی ، ورزش و رژیم غذایی مقاوم می شود.
- موهای زائد افزایش پیدا می کند.
- سیکل های پریودهای نامنظم زیر ۲۱ روز و بالای ۳۵ روز را تجربه می کند.

دلیل تشکیل تخمدان پلی کیستیک
در دختران امروزی به دلیل اینکه دیرتر ازدواج می کنند و بارداری دیرتری دارند تخمک بعد از تخمک گذاری تحریک می شود و در اثر این تحریک ها ، این بیماری خود را بیشتر نشان می دهد.

درمان تنبلی تخمدان
درمان تخمدان پلی کیستیک شامل سه مرحله می باشد:
رژیم غذایی:
شامل مصرف میوه جات و سبزیجات تازه ۵ بار در روز، مصرف آب فراوان، عدم مصرف چربی اشباع، مصرف چربی مایع به میزان کم، رعایت مصرف کربوهیدرات، عدم مصرف شیرینی جات و قند های ساده و کاهش مصرف کربوهیدرات های مرکب مانند برنج و نون
ورزش هوازی:
چهار بار در روز هر بار ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به صورت دو، شنا و ایروبیک
درمان دارویی:
مهم ترین روش درمان درمان دارویی است که در راس آن مصرف قرص های ال دی و جلوگیری و قرص متفورمین می باشد زیرا این بیماری از نظر ژنی با دیابت مرتبط است. با تجویز ال دی سعی بر این است تخمک گذاری مهار شود و تخمدان فرد آروم شود تا تخمک گذاری انجام ندهد و اگر تخمک گذاری انجام نشود کیست هم تشکیل نمی شود. در واقع تخمدان را در حالت سلامت نگه داشته می شود.
البته تجویز قرص های ال دی و تمام قرص های هورمونی حتما باید تحت نظر پزشک جراح باشد زیرا مانند یک شمشیر دولبه عمل می کنند و می توانند علاوه بر درمان به بیمار نیز آسیب برسانند و اگر فرد سردرد میگرنی، سابقه لخته شدن خون، دیابت و فشار خون بالا، زمینه ژنتیکی، سابقه سکته مغزی در بستگان درجه یک را داشته باشد جزو موارد ممنوعیت استفاده از دارو می باشد که باید در مصرف آن با پزشک مشورت کند.

عوارض خطرناک تخمدان پلی کیستیک و پیشگیری از آن
تخمدان پلی کیستیک زمینه ابتلا به سرطان را در بافت های وابسته به هورمون فراهم می کند. اولین بافتی که درگیر می شود بافت آندومتر رحم است که با هر بار پریود این بافت خون ریزی می کند و یک بافت جدید تشکیل می شود و اگر این پریود بی موقع اتفاق بیفتد ممکن است بافت به سمت ضایعات سرطان برود و علاوه بر اینکه درمان سخت تر می شود شانس باروری بیمار نیز کمتر می شود. علائم سرطان تخمدان خیلی دیر رویت می شود و زمانی که پزشک تشخیص می دهد که سرطان به همه بافت ها سرایت کرده. با یک تشخیص و اقدام به موقع می توان این بیماری را پیشگیری و از بروز آن جلوگیری کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.