۱۹۰۹۸۱
۳۲۰۴
۳۲۰۴

هیرسوتیسم در زنان چیست؟

هیرسوتیسم، در واقع رشد موهای زبر و تیره در نواحی از بدن زنان است که اغلب در آن ها موهای نازک رشد کرده و یا مو رشد نمی کند.

هیرسوتیسم، در واقع رشد موهای زبر و تیره در نواحی از بدن زنان است که اغلب در آن ها موهای نازک رشد کرده و یا مو رشد نمی کند. بالای لب، روی چانه، سینه، شکم و پشت از جمله این نواحی هستند. این رشد زیاد موهای زائد در هیرسوتیسم در اثر افزایش سطح هورمون های مردانه یا آندروژن ها، ایجاد می شود. در حالی که این هورمون ها در بدن تمام خانم ها ترشح می شود، اما افزایش سطح آن ها علت هیسوتیسم در زنان است. خانم هایی که به رشد زیاد موهای زائد یا هیرسوتیسم مبتلا هستند، باید توسط پزشک معاینه شوند. در بیشتر موارد، هیرسوتیسم در اثر یک مشکل جدی پزشکی ایجاد نمی شود با این حال، علت هیرسوتیسم باید مشخص گردد و وضعیت زمینه ای که عامل آن است، درمان شود.

علت هیرسوتیسم در زنان
علت هیرسوتیسم، تولید یا عملکرد بیش از حد هورمون هایی به نام آندروژن ها است که از تخمدان ها یا غدد آدرنال ترشح می شوند. چندین مشکل مختلف موجب تولید بیش از حد این هورمون و در نتیجه هیرسوتیسم می گردند. سندرم تخمدان پلی کیستیکبدون دلیل مشخص از جمله علل هیرسوتیسم می باشد. در هر دو حالت، هیرسوتیسم با معاینه فیزیکی، بررسی سابقه پزشکی و خانوادگی و در برخی مواقع آزمایش های خون، قابل تشخیص است.
سندرم تخمدان پلی کیستیک:
خانم های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، اغلب هیرسوتیسم را در کنار آکنه، طاسی در جلوی سر و بی نظمی های قاعدگی تجربه می کنند. تنبلی تخمدان یک وضعیت مزمن است، اما راه هایی برای درمان هیرسوتیسم ناشی از آن وجود دارد. سندرم تخمدان پلی کیستیک با سایر مشکلات همچون ناباروری به علت بی نظمی قاعدگی، چاقی، دیابت، سطح بالای کلسترول و احتمال بیماری قلبی همراه است.
هیرسوتیسم ایدیوپاتیک:
این نوع از هیرسوتیسم مزمن است و افزایش تدریجی رشد موهای زبر بدن عموما تنها علامت هیرسوتیسم ایدیوپاتیک در زنان است. چرخه های قاعدگی در خانم های مبتلا به این بیماری منظم هستند.

درمان هیرسوتیسم در زنان
درمان هیرسوتیسم یک تصمیم شخصی است. میزان نرمال رشد موهای بدن در زنان محدوده وسیعی دارد. نژاد و ملیت نیز نقش مهمی در رشد موهای بدن ایفا می کنند. برای مثال خانم های آسیایی و آمریکایی موهای کمتری در بدن خود دارند در حالی که خانم های غربی و مدیترانه ای موهای بیشتر در سطح بدن خود دارند. درمان هیرسوتیسم یا رشد زیاد موهای زائد به صبر نیاز دارد، زیرا چرخه حیات فولیکول های مو یک دوره ۶ ماهه است. اغلب دارو ها برای درمان هیرسوتیسم به مدت ۶ ماه مورد استفاده قرار می گیرند. در طول درمان هیرسوتیسم، پزشک وضعیت شما را تحت نظر دارد و در صورت نگرانی در مورد وجود مشکل زمینه ای تکرار تست ها را توصیه می کند. در صورتی که در ابتدا یک دارو موثر نباشد، دوز یا نوع داروی مصرفی برای درمان هیرسوتیسم تغییر می کند.
- در مورد دوره درمان هیرسوتیسم باید گفت که درمان برای همیشه انجام می شود، زیرا در بیشتر موارد بدن به تولید بیش از حد هورمون های مردانه ادامه می دهد. درمان هیرسوتیسم باید قبل از باردار شدن متوقف گردد. تصمیم برخی از خانم ها در نهایت این است که صرف زمان، هزینه و انرژی برای درمان هیرسوتیسم بی فایده است و وضعیت رشد موهای بدن خود را می پذیرند.
- درمان هیرسوتیسم ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک و بدون دلیل یکسان است.

کم پشت کردن و برداشتن موهای زائد:
برخی روش های فیزیکی برای کم پشت کردن یا برداشتن موهای زائد در هیرسوتیسم به کار می روند. این روش ها می توانند در کنار دارو ها برای درمان هیرسوتیسم به کار گرفته شوند. خانم های باردار باید در خصوص ایمنی روش های مختلف فیزیکی و شیمیایی برای درمان هیرسوتیسم در طول بارداری با پزشک مشورت کنند.
الکترولیز و لیزر، دو روش دائمی برای برداشت موهای زائد هستند. با این حال، احتمال بازگشت موها بعد از درمان هیرسوتیسم در خانم های مبتلا به تنبلی تخمدان وجود دارد.
الکترولیز:
در الکترولیز با وارد کردن سوزن های ریز به داخل فولیکول های مو و اعمال جریان الکتریکی به این فولیکول ها آسیب می رساند. روش الکترولیز بهترین روش درمان هیرسوتیسم در نواحی کوچک است، در حالی که درمان نواحی بزرگ تر به کمک این روش در چند جلسه انجام می گیرد. درمان هیرسوتیسم با الکترولیز، ایمن و موثر اما دردناک و پر هزینه است.
برداشت موهای زائد با لیزر:
برداشت موهای زائد با لیزر روشی پر هزینه اما موثر، سریع و با درد کمتر است که در درمان هیرسوتیسم یا رشد زیاد موهای زائد به کار می رود. لیزر خصوصا در آن هایی که پوست عادی با موهای تیره دارند، رشد موها را به طور دائمی کاهش می دهد. بیشتر افراد برای برداشت موهای زائد با لیزر به 4 تا 6 جلسه درمان با فاصله حدود 4 تا 6 هفته نیاز دارند. برای حفظ نتیجه درمان، بیمار باید هر 6 تا 12 ماه یک بار مجددا روش لیزر را تکرار کند.
کرم ها:
افلورنیتین هیدروکلرید یک کرم پوستی است که برای کند کردن سرعت رشد موهای زائد صورت زنان به کار می رود. این کرم در برداشت دائمی موهای زائد کمک کننده نیست. نتایج درمان هیرسوتیسم با این کرم بعد از 6 تا 8 هفته مشخص می شود و با قطع درمان بعد از گذشت 8 هفته رشد موها به وضعیت قبل از درمان باز می گردد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.