داشتن رابطه زناشویی، ایمنی بدن را بالا می برد؟
برقرار کردن رابطه جنسی توسط زنان در طول سیکل ماهانه ممکن است توانایی سیستم ایمنی بدن شان را ارتقاء داده و احتمال باردار شدن را افزایش دهد.
شاید بارها این جمله را شنیده اید و یا خودتان آن را به کار برده اید که : "من را نبوس، چون سرما خوردم". با توجه به اینکه یکی از راه های انتشار سرماخوردگی تماس نزدیک است، پس معقول به نظر می رسد اگر برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی از تماس نزدیک با افراد مبتلا اجتناب کنیم. اما یک مطالعه در دانشگاه Wilkes-Barre در پنسیلوانیا مخالف این موضوع را نشان داده است.
تاثیر رابطه جنسی بر سیستم ایمنی بدن
یافته های تازه نشان می دهند، برقرار کردن رابطه جنسی توسط زنان در طول سیکل ماهانه ممکن است توانایی سیستم ایمنی بدن شان را ارتقاء داده و احتمال باردار شدن را افزایش دهد. دانشمندان مدرسه پزشکی دانشگاه ایندیانا اعلام کردند، زوجین با برقرار کردن رابطه جنسی در سیکل ماهانه زنان می توانند احتمال باردار شدن را افزایش دهند.
دکتر ترنت لورنز، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه ایندیانا و سرپرست این مطالعه گفت:" پس از مطالعه بر روی بیش از 30 زن 25 تا 35 ساله دریافتیم برقراری رابطه جنسی مستمر در سیکل ماهانه زنان احتمال بارداری را به شدت افزایش می دهد. "
او افزود:" نخستین بار است که مشخص شده، برقراری رابطه جنسی مکرر علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال بارداری را افزایش می دهد. اما هنوز نمی توان به سوال: چگونه تقویت سیستم ایمنی بدن که نتیجه برقراری رابطه جنسی مکرر در سیکل ماهانه زنان است به تقویت بارداری کمک می کند؟ "
دانشمندان بریتانیایی در سال 2012 پی بردند، سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری، پس از تولد نوزاد و سیکل قاعدگی تغییر می کند اما اول بار است که مشخص می شود برقراری رابطه جنسی نقش اساسی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفاء می کند.
دکتر لورنز ادامه داد:" بدن زنان برای حفاظت از خود به حیله و نیرنگ نیاز دارد. وجود اسپرم یا جنین زمینه ای مناسب برای گول خوردن سیستم ایمنی و تقویت آن را فراهم می کند. "
نزدیکی خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد
یافته های دانشمندان نشان می دهد تماس نزدیک و عشق ورزیدن، خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد. روانشناسان دکتر کارل چارنتسکی و دکتر فرانسیس برنان، از 111 دانشجوی کالج (44 مرد و 67 زن) خواستند که برخی کمتر از یک بار در هفته، یک یا دو بار هفته، یا سه بار یا بیشتر در هفته رابطه جنسی داشته باشند. و برخی نیز رابطه جنسی نداشته باشند.
سپس دانشجویان نمونه های بزاق را ارائه دادند. بزاق حاوی ایمونوگلوبولین A ، اولین خط دفاع بدن در برابر ویروس های سرد است. هرچه میزان IgA در بزاق بیشتر باشد، احتمال ابتلا به سرماخوردگی کمتر است.
گروهی که یک بار یا دو بار در هفته رابطه ی جنسی داشتند، دارای بالاترین سطح IgA بودند و بیشترین محافظت را از سرماخوردگی داشتند. این گروه 30٪ بیشتر از دو گروهی که رابطه جنسی کمتری، و گروهی که رابطه جنسی بیشتری داشتند، در خونشان ایمنوگلوبولین IgA وجود داشت.
آیا مدت زمان رابطه جنسی هم تاثیر گذار است؟
محققان همچنین مدت زمان ارتباط و رضایتمندی شرکت کنندگان در رابطه جنسی را هم بررسی کردند. این تحقیق نشان داد همانطور که طول رابطه و رضایتمندی از آن افزایش می یابد، سطح IgA نیز زیاد می شود.
اما چرا رابطه جنسی مکرر و شاد باعث جلوگیری از سرماخوردگی می شود؟ این موضوع برخلاف چیزهایی ست که تابه حال درباره سرماخوردگی شنیده ایم. تماس نزدیک با افراد مبتلا باید احتمال انتقال بیماری را افزایش دهد، مگر اینکه نزدیکی و رابطه صمیمانه مزایایی داشته باشد که خطر انتقال بیماری را از بین ببرد. در واقع، یک رابطه شاد و فعال جنسی، دو مزیت ایمنولوژیک مهم را فراهم می آورد - آرامش و حمایت اجتماعی.
در روابط خوب، عشق ورزیدن عمیقا آرامش بخش است. مطالعات بسیاری نشان می دهد که آرامش عمیق، نوعی که از مدیتیشن یا تجسم خلاق به وجود می آید، سیستم ایمنی را تحریک می کند. روانشناسان در دانشگاه ایالتی واشنگتن نمونه خون 65 نفر را گرفته و تعداد گلبول های سفید خون آنها را شمردند. بعد به همه آنها ویدئویی درباره عملکرد سیستم ایمنی نشان دادند. سپس آنها را به سه گروه تقسیم کردند. گروهی که دو بار در روز مدیتیشن و تمرینات آرامش سازی را انجام می دادند. گروهی که با تمرینات تجسم خلاق دو بار در روز سیستم ایمنی شان را قوی تصور می کردند و گروه سوم که هیچکدام از این کارها را انجام نمی دادند. یک هفته بعد، محققان نمونه های جدید خون را دریافت کردند. گروهی که هیچکدام از تمرین ها را انجام نمی هیچ تغییری در تعداد گلبول های سفید خونشان دیده نمی شد. اما هر دو گروه مدیتیشن و تجسم خلاق تعداد گلبول های سفید خونشان بیشتر و سیستم ایمنی بدنشان آماده تر بود.
عشق ورزیدن یک شکل قدرتمند از حمایت اجتماعی است. مطالعات بسیاری نشان می دهد که حمایت اجتماعی سیستم ایمنی را قوی تر و احتمال ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد.
در دانشگاه پیتزبورگ، دکتر شلدون کوه، روانشناس، 276 داوطلب سالم را از نظر روابط اجتماعی با همسر، دوستان، خانواده و همکاران بررسی کرد. سپس آنها را در معرض میکروب سرماخوردگی قرار داد. نتایج نشان داد کسانی که بیشترین حمایت اجتماعی را دارند، احتمال ابتلا به سرماخوردگی در آنها کمتر است.
در واقع رابطه جنسی با ایجاد آرامش سیستم ایمنی را تحریک و آن را تقویت می کند و این موضوع می تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی را در زوج هایی که رابطه جنسی خوب و مکرر دارند، کاهش دهد.
منبع:
نی نی پلاس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼