علائم صد در صدی بارداری، کدامند؟
نشانههای مشترک زیادی میان قاعدگی و بارداری وجود دارد، اما برخی دیگر از نشانهها مانند حالت تهوع، تغییرات در اشتها، خستگی مفرط و ... از علائم صد در صدی بارداری هستند.
نشانههای مشترک زیادی میان قاعدگی و بارداری وجود دارد، اما برخی دیگر از نشانهها مانند حالت تهوع، تغییرات در اشتها، خستگی مفرط و ... از علائم صد در صدی بارداری هستند.
آیا میدانید علائم بارداری و علائم قاعدگی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ برای بسیاری از بانوان به تاخیر افتادن قاعدگی اولین نشانه برای بارداری محسوب میشود. اما گاهی این تاخیر ممکن است دلایل دیگری مانند تغییرات هورمونی و دیگر شرایط بدنی نیز داشته باشد. در این میان علائم و نشانههای دیگری نیز وجود دارد که برخی از آنها مختص به بارداری بوده و برخی نیز مشترک میان بارداری و قاعدگی هستند. در این مقاله سعی شده است، علائم صد در صدی بارداری و تفاوت آنها با قاعدگی توضیح داده شود.
دو هفته انتظار برای رسیدن به علائم صد در صدی بارداری
به طور معمول و در حالت طبیعی مدت زمان میان تخمک گذاری و لانه گزینی چیزی حدود دو هفته است. بعد از گذشت این زمان میتوان با بررسی نشانهها برای باردار بودن یا عدم آن به پاسخی نسبتاً قطعی دست یافت. باید توجه کرد که در این زمان ممکن است علائمی بروز نماید که میان بارداری و سندورم پیش از قاعدگی مشترک باشند. به همین دلیل گاهی بانوان برای تشخیص این دو مسئله با یکدیگر دچار اشتباه خواهند شد. از نشانههای مشترک میان بارداری و قاعدگی میتوان به موارد زیر اشاره گرد:
۱. دچار شدن به سردرد
اگر چه سردرد میتواند نشانهای از بارداری باشد، اما بسیاری از زنان همچنین قبل از دوران قاعدگی، سردرد را میتوانند تجربه کنند.
۲. بروز درد کمر
این نشانه هم میتواند نشانه بارداری باشد و هم میتواند از نشانههای نزدیک شدن به دوره قاعدگی باشد.
۳. ابتلا به تکرر ادرار
افزایش تعداد دفعات دفع ادرار در شرایط بارداری یا نزدیک دوران قاعدگی امری معمول و طبیعی به حساب خواهد آمد.
۴. ایجاد تغییرات در خلق و خو
تغییرات خلق و خو در هر دو شرایط پیش از قاعدگی و اوایل بارداری معمول است. این تغییرات میتواند شامل افسردگی، اضطراب، تحریک پذیری، استرس و تغییرات خلقی و... باشد.
۵. ابتلا به یبوست
یبوست از علائم شایع بارداری و قاعدگی است. چرا که افزایش هورمون پروژسترون میتواند منجر به اختلالات گوارشی از جمله یبوست شود. از آنجا که سطح پروژسترون در طول نیمه دوم چرخه قاعدگی افزایش مییابد، یبوست میتواند هم در دوره قاعدگی و هم در دوره بارداری رخ دهد.
علائم صد در صدی بارداری کداماند؟
اگر چه انجام آزمایش خون و استفاده از تست بارداری خانگی مطمئنترین روشها برای پی بردن به بارداری است، اما معمولاً علائم زیر از نشانههای اصلی برای بارداری به حساب میآیند:
۱. عقب افتادن قاعدگی
در افرادی که دوره قاعدگی منظمی دارند، عقب افتادن آن میتواند یکی از علائم صد در صدی بارداری محسوب گردد.
۲. افزایش ناگهانی دمای بدن
در هنگام صبح و پیش از بلند شدن از جا و خوردن غذا، بالا بودن دمای بدن از نشانههای اختصاصی بارداری بوده و این امر ممکن است تا ۳ هفته همچنان ادامه داشته باشد.
۳. داشتن تهوع و استفراغ
یکی از تفاوتهای اصلی بارداری و قاعدگی، تهوع و استفراغ است. این موضوع معمولا از شرایط دوران بارداری است و نمیتواند از نشانههای پیش از قاعدگی باشد.
۴. لکه بینی یا خونریزی خفیف
یکی از علائم صد در صدی بارداری مشاهده خونریزی خفیف در زمان لانه گزینی است. این امر معمولاً در اوایل بارداری اتفاق میافتد. تفاوت این خونریزی با خونریزی قاعدگی در میزان شدت آن است.
۵. حساسیت پیدا کردن به برخی از بوها
یکی دیگر از علائم صد در صدی بارداری در اوایل این دوران این است که استشمام برخی بوها میتواند حالت تهوع ایجاد کند.
۶. بروز خستگی مفرط
یکی از تفاوتهای بارداری و قاعدگی، احساس خستگی مفرط در مراحل اولیه بارداری است. اگر چه ممکن این نشانه مربوط به قاعدگی نیز باشد، اما این حالت عموما پس از شروع دوره از بین خواهد رفت.
۷. تغییر در اندازه پستانها
یکی از نخستین علائم اصلی بارداری، باد کردن و دردناک شدن سینهها است. این موضوع در نتیجه افزایش هورمونهای بدن به وجود میآید. اگر چه این درد پس از اتمام سه ماهه اول بارداری به میزان زیادی کاهش پیدا میکند، چرا که بدن خودش را با میزان هورمونها بارداری سازگار میکند.
۸. تغییر در میزان اشتها
کاهش و یا افزایش اشتها و میل به غذا نشانهای است که بسیاری از بانوان آن را در ابتدای بارداری خود تجربه خواهند کرد. این تغییرات امری معمول در دوران بارداری محسوب میگردد.
۹. افزایش ترشحات واژن
از آنجاییکه بارداری با افزایش تولید استروژن همراه است، این تغییرات هورمونی میتواند باعث افزایش ترشحات سفید در واژن همراه باشد.
۱۰. تغییر در رنگ نوک پستان
تغییرات در نوک پستان مانند تیره و بزرگ شدن آئولا یا نوک پستان میتواند یک یا دو هفته پس از تخمک گذاری در اوایل بارداری رخ دهد. این امر از علائم صد در صدی بارداری بوده و در قاعدگی اتفاق نخواهد افتاد.
۱۱. داشتن ضعف و سرگیجه
دچار شدن به ضعف و سرگیجه در نتیجه تغییرات هورمونی روی سطح فشار خون و نیز میزان گلوکز در خون، نشانهای مهم از بارداری است.
۱۲. گرفتگی در عضلات
گرفتگی عضلات به طور معمول چند روز پس از لقاح و لانه گزینی، هنگام چسبیدن تخمک بارورشده به دیواره رحم ممکن است برای برخی از مادران باردار رخ دهد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼