۱۹۴۲۳۶
۱۰۲۸
۱۰۲۸

قبل از باردار شدن چه باید کرد؟

بسیاری از کمبود ویتامین ها و بیماری ها در دوران بارداری خود را بیش از قبل نشان می دهند.

برای باردار شدن باید ابتدا مسائل مهمی را در نظر بگیرید. این مسائل مهم باید قبل از تصمیم گیری برای بارداری انجام شود. برای داشتن یک فرزند سالم بهتر است برنامه منظم برای باردار شدن داشته باشید.
چنین اقداماتی خطر یک بارداری ناموفق را محدود می سازد و زمینه را برای داشتن یک فرزند سالم فراهم می کند. قطعاً بسیاری از این اقدامات مربوط به مراقبت های پیش از بارداری می شود.

به پزشک مراجعه کنید و چک آپ شوید
بسیاری از کمبود ویتامین ها و بیماری ها در دوران بارداری خود را بیش از قبل نشان می دهند و یا به طور کلی پدیدار می گردند. بهتر است برای اطمینان از وضعیت سلامتی بدن خود به پزشک مراجعه و آزمایش های مرتبط را انجام دهید. در این صورت اگر مشکلات جدی برای بارداری داشته باشید، آن ها را قبل از بارداری مرتفع می سازید.
اگر مصرف کننده دارویی خاص می باشید، باید در این رابطه با پزشک صحبت کنید. چون ممکن است طبق صلاح دید پزشک، داروی مصرفی شما با دارویی دیگر تعویض گردد. این مراجعه به پزشک راهنمایی های لازم را در مورد رژیم، ورزش، عادت های نامناسب و وزن در اختیار شما قرار خواهد داد. ضمن اینکه از نداشتن بیماری های عفونی و مقاربتی مطمئن می گردید.

مصرف اسید فولیک
اسید فولیک از مواد مهم و ضروری برای بدن است. شما باید مصرف اسید فولیک را حداقل یک ماه قبل از بارداری با میزان ۴۰۰ میکروگرم شروع نمایید. با این مصرف احتمال بروز نقص لوله عصبی در نوزاد به اندازه ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش می یابد. بهتر است قبل از بارداری اسید فولیک یا مولتی ویتامین مصرف نمایید. البته توجه داشته باشید که این مولتی ویتامین بیش از ۷۷۰ میکروگرم ویتامین A نباشد(مگر در صورتی که بیشتر آن بتاکاروتن باشد).مصرف بیش از اندازه این ویتامین باعث بروز ناهنجاری در نوزاد می شود.

ترک سیگار و سایر مواد مخدر
پیش از بارداری سیگار و سایر مواد مخدر را ترک کنید. سیگار و مواد مخدر سبب مشکلاتی چون سقط جنین، نوزادان کم وزن، زایمان زودرس و … می شود. مصرف الکل نیز پیامدهای منفی را برای بارداری به همراه خواهد داشت. این مواد به طور مستقیم بر روی اسپرم های مردان و وضعیت باروری تخمک زنان اثر می گذارد.

مواد غذایی سالم را در یخچال نگه دارید
در دوران بارداری تغذیه اهمیت زیادی دارد. مواد مغذی در این برنامه در اولویت قرار می گیرند. بهتر است ۲ و نیم لیوان آب سبزیجات و حدود ۲ لیوان آب میوه را در برنامه روزانه خود جای دهید. مواد کلسیم دار مانند آب پرتقال، شیر، ماست و … از مواد همیشگی و روزانه شما قبل از بارداری و در حین بارداری می باشد.
ضمن اینکه باید از تامین کننده های پروتئینی مانند بادام هندی، سویا، مرغ، گوشت و حبوبات بهره مند شوید.

کافئین را کمتر مصرف کنید
در رابطه با ضررهای کافئین برای سلامت مادر تحقیقات زیادی انجام شده و یافته های علمی نشان می دهد که مصرف بالای کافئین بر روی کاهش باروری اثر دارد. ضمن اینکه کافئین در حین بارداری نیز ممکن است سبب سقط جنین شود.
زنان باردار باید به اندازه ۲۰۰ میلی گرم کافئین(حدود یک فنجان) در روز مصرف کنند. این موضوع باید قبل از بارداری نیز مدنظر قرار بگیرد.

کنترل وزن
برای بارداری آسان تر باید وزن متعادلی داشته باشید. عدم هماهنگی قد با وزن مشکلاتی را برای بارداری ایجاد خواهد کرد. این نسبت باید بین ۲۰ تا ۲۴ باشد. در غیر این صورت باعث باروری منفی خواهد شد. برای مادر شدن وزن ایده آل و مناسب خود را به دست آورید و آن گاه برای بارداری اقدام بفرمایید.

مصرف ماهی
منبع خوبی از اسیدهای چرب و امگا ۳ می باشد. این مواد برای تکامل بینایی و مغز کودک اهمیت زیادی دارد. مصرف متوسط ماهی برای زنان باردار مناسب است. ماهی های سالم و بدون جیوه مصرف نمایید. اگر از تن ماهی استفاده می کنید، این میزان نباید بیش از ۱۷۰ گرم در طول هفته باشد. طبق گفته سازمان دارویی و غذایی، زنان باردار باید در هفته حدود ۳۴۰ گرم ماهی مصرف نمایند.

داشتن برنامه ورزشی
با یک برنامه ورزشی تناسب اندام خود را برای بارداری انتخاب و آن را تا پایان بارداری حفظ بفرمایید. ورزش کردن باعث کنترل استرس قبل از بارداری می شود. این تمرینات باید به مدت ۳۰ دقیقه در نوع ورزش های کاهش وزن، دوچرخه سواری یا پیاده روی در اکثر روزهای هفته انجام گیرد.
برای داشتن بدن منعطف، یوگا یا ورزش های کششی را در نظر بگیرید. پیاده روی یک ورزش مفید و ساده در ایام بارداری است. بهتر است آن را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در برنامه روزانه خود جای دهید.

به دندان پزشک مراجعه کنید
قبل از بارداری به دندان پزشکی بروید. در دوران بارداری تغییرات هورمونی رخ می دهند و ممکن است سبب بیماری های لثه شود. با بالا رفتن استروژن و پروژسترون باکتری های لثه به گونه ای متفاوت عمل می کنند. این موضوع سبب ورم لثه می شود و خونریزی در حین مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن را به دنبال دارد. بهتر است قبل از بارداری، لثه های خود را بررسی و دندان های خراب خود را پر نمایید. این موضوع باعث می شود در طی بارداری کمتر به مشکلات دهان و دندانی دچار شوید.

سابقه پزشکی خود را در نظر داشته باشید
زمینه و ژنتیک خانواده خود و خانواده همسری را در زمینه ناهنجاری های خونی، سندروم داون، تای ساکز، کم خونی داسی شکل و تصلب کیستی بافت ها بررسی کنید. باید از عقب ماندگی ذهنی یا بیماری های جسمی ژنتیکی و مادر زادی خانواده خود و همسر خبر داشته باشید. پزشک می تواند این سابقه پزشکی را بررسی نماید و اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد.

مسائل مالی را در نظر داشته باشید
به دنیا آوردن کودک مشکلات و هزینه های زیادی چون زایمان، مدرسه رفتن کودک و … را به دنبال دارد. بهتر است برای کاستن از هزینه ها بیمه مناسبی را در نظر داشته باشید. ضمن اینکه باید هزینه لازم برای تولد نوزاد را پس انداز کنید.

سلامت روانی
زنان افسرده ۲ برابر بیشتر از زنان سالم دچار مشکلات بارداری می شوند. چون این زنان نمی توانند از خود یا فرزند خود مراقبت نمایند. بنابراین قبل از بارداری، وضعیت سلامت خود را در نظر بگیرید. برای درمان افسردگی به مشاوره و دارو درمانی متوسل شوید. بیشتر بیماران افسرده با ترکیب این دو روش درمان می شوند. یوگا و مراقبه نیز تاثیر زیادی بر درمان افسردگی دارد.

به عفونت ها توجه کنید
قبل از بارداری مطمئن شوید که هیچ عفونتی در بدن ندارید. از لبنیات، ماهی، مرغ خام یا نیم پز و پنیرهای سفید سترون نشده استفاده نکنید. این غذاها دارای باکتری های خطرناک می باشند. آب میوه هموژنیزه یا پاستوریزه مصرف نکنید. چون دارای باکتری های سالمونلا یا ای کولی می باشند. قبل از غذا دستان خود را حتماً بشویید و برای تازه و سالم ماندن مواد غذایی دمای یخچال را بین ۳۵ تا ۴۰ درجه فارنهایت قرار دهید. برای درجه فریزر نیز منفی ۱۸ درجه سانتی گراد را در نظر داشته باشید.
از خود مراقبت کنید تا در این دوران سرما نخورید. بهتر است ابتدای هر فصل واکسن آنفلونزا تزریق کنید.

مراقب خطرهای محیطی باشید
خطرات محیطی را در نظر داشته باشید. سرب های موجود در آب نوشیدنی، آفت کش ها و … باید در این دوران و قبل از آن از زندگی شما محو گردد.

محکم و با اراده تصمیم بگیرید
قبل از بارداری از خود سوال بپرسید که واقعاً تمایل به قرار گرفتن در شغل ۲۴ ساعته مادری را دارید و مسئولیت بچه داری را بر عهده خواهید گرفت. ضمن اینکه نظر همسر خود را نیز در این باره جویا شوید و ببینید آمادگی لازم برای این کار را دارد.

زمان تخمک گذاری را مشخص کنید
بهتر است پس از اتمام دوران جلوگیری، همواره زمان پریودی خود را مد نظر داشته باشید. پیگیری کردن این نشانه ها می تواند شما را در زمینه محاسبات دقیق کشف زمان باروری کمک کند. برای مشخص کردن زمان تخمک گذاری از تغییرات مخاط گردنی رحم و دمای بدن خود استفاده نمایید.

روش های پیشگیری را کنار بگذارید
روش های پیشگیری کننده بارداری را کنار بگذارید اما قبل از ترک کردن قرص ها، دوره آن ها را تکمیل بفرمایید. ممکن است دوره بی نظمی پریودی شما تا چند ماه طول بکشد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که پس از قطع مصرف قرص های ضد بارداری باید از روش های طبیعی همچون کاندوم استفاده شود. این مسئله برای بازگشت پریودی به حالت منظم توصیه می گردد. بعد از منظم شدن پریودی اقدام به بارداری بفرمایید.

منبع: آرگا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.