۱۹۶۹۳۱
۱۶۶۰
۱۶۶۰

علت گر گرفتگی در زنان، فقط یائسگی است؟

گرگرفتگی یکی از علایم شایع یائسگی است که حدود ۷۵ % زنان یائسه تجربه می کنند و می تواند به عنوان احساس گرما یا داغی بدن توصیف شود.

گرگرفتگی یکی از علایم شایع یائسگی است که حدود ۷۵ % زنان یائسه تجربه می کنند و می تواند به عنوان احساس گرما یا داغی بدن توصیف شود. گر گرفتگی ممکن است به خودی خود رخ دهد اما اغلب با عرق شبانه یا تعریق زیاد در طول روز همراه است. گرگرفتگی و عرق کردن نیز می تواند با احساس تهوع, سرگیجه یا احساس ناخوشی همراه باشد.
علل دیگری نیز وجود دارند که از یائسگی جدا است. برای مثال, ممکن است مردان هم گاهی علائم را تجربه کنند که واژه " گرگرفتگی داغ " را مورد استفاده قرار می گیرد.

دلیل گرگرفتگی در خانم ها چیست؟
تعریق و گرگرفتگی های یائسگی در خانم ها:
گرگرفتگی در دوران یائسگی ممکن است در تمام بدن احساس شود اما اغلب روی صورت و گردن تاثیر می گذارد. گرگرفتگی باعث می شود که زنان با سرخ شدن پوستشان گرم شوند. گرگرفتگی زیاد اتفاق می افتد یا به عنوان یکی از دلایل تعریق در دوران یائسگی نقش دارد. گرگرفتگی و عرق کردن در دوران یائسگی, علائم برجسته ای هستند که اغلب با هم اتفاق می افتد.

چه انتظاری می توانم داشته باشم؟
گرگرفتگی در ارتباط با یائسگی می تواند در هر زمانی رخ دهد. برخی زنان اینها را نشانه اصلی یائسگی می دانند. برخی دیگر بدون مشکل از میان یائسگی حرکت می کنند و در زمان آخرین دوره زندگی خود را تجربه می کنند. برای چند نفر, علایم می تواند سال ها فراتر از پایان قاعدگی ادامه یابد.
گرگرفتگی و تعریق در هر زمانی از روز ممکن است اتفاق بیفتد (اغلب در بدترین لحظات ممکن). اینها می توانند به اندازه چندین بار در ساعت روی دهند. تعداد دفعات تجربه شده توسط یک زن معمولی تا حد زیادی متفاوت است. هر گرگرفتگی چند ثانیه یا چند دقیقه طول می کشد.

چرا این اتفاق می افتد؟
علت ریشه ای آن روشن نیست. چیزی که معلوم است این است که این بخشی از مغز که احساس می شود و دمای بدن را کنترل می کند، هیپوتالاموس است. در دوران یائسگی میزان استروژن کاهش می یابد.
اگرچه دانشمندان به طور کامل درک نکرده اند, دانشمندان بر این باورند که این کاهش در میزان استروژن باعث می شود که هیپوتالاموس حس دمای بدن را خیلی داغ کند. این باعث پاسخ طراحی شده برای خنک کردن بدن می شود. خون بیشتر به پوست می رود (یکی از علل سرخ شدن و قرمز شدن پوست) و غدد عرق شروع به کار می کنند.

چه چیزی باعث گرگرفتگی زنان در یائسگی می شود؟
گرگرفتگی های یائسگی در خانم ها و محیط زیست:
یکی از علل سرخ شدن در دوران یائسگی, تغییرات در محیط خارجی است. برای مثال, حرکت بین داخل خانه و فضای باز با تفاوت های زیاد در دما است. به همین دلیل است که زنان در تابستان یا هنگام ورود به تابستان یا ورود به فضاهای گرم در هوای سرد, علائم را آشکار می کند.
دیگر محرک ها یا علل گرگرفتگی یائسگی شامل استرس, اضطراب, احساسات بالا و حتی خوردن غذاهای ادویه دار است. هیچ خطر پزشکی واقعی وجود ندارد. با این حال, زمانی که در شب اتفاق می افتد و با عرق شبانه همراه است, می توانند خواب و استراحت شما را برهم بزنند. این به نوبه خود باعث می شود تا احساس, تمرکز و سطح انرژی را تحت تاثیر قرار می دهد.

دلایل دیگری برای گرگرفتگی در خانم ها
اگر چه علت گرگرفتگی در ابتدا به یائسگی گفته می شود, اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که چرا شما ممکن است این علامت را تجربه کنید. این ها شامل مواردی است که در ادامه گفته شده است و شامل :
-چاقی
-مشکلات غذایی
-پرکاری تیروئید
-اضطراب
-داروها
-مشکلات قلبی
-تب
-سل
-برخی سرطان ها
ممکن است هر دوی زنان و مردان این مشکل را تجربه کنند. اگر از گرگرفتگی شدید رنج می برید و احساس می کنید که علت یائسگی است, باید با پزشک خود مشورت کنید.

تغییر سبک زندگی برای درمان و کنترل گرگرفتگی در خانم ها
سلامت خوب بیشتر از درمان مهم است. اگر دچار یائسگی شدید, چند گام برای کمک به خودتان وجود دارد. چون نشانه های یائسگی می توانند بسیار گسترده باشد, بهترین راه برای آماده کردن خودتان برای تغییر, نگاه کردن به تمام جنبه های زندگیتان است:
اگر سیگار می کشید, تعداد سیگار خود را هر روز کاهش دهید و یا حتی بهتر از آن سیگار را ترک کنید. سیگار با خطر بیشتری برای گرگرفتگی ارتباط دارد و نشان داده می شود که هر چه بیشتر سیگار بکشید, بدتر می شود.
رژیم غذایی سالم و مغذی بخورید و سطح قند خون خود را کاهش دهید.
اطمینان حاصل کنید که شما حرکات منظم روده ای (حداقل یک بار در روز) دارید - یبوست می تواند عامل مهمی در بروز گرگرفتگی باشد!
مقدار زیادی آب معمولی بنوشید - حداقل یک لیتر و نیم در روز. این به آب دار کردن شما کمک می کند و تنش را کم می کند.
پیاده روی منظم داشته باشید - نیم ساعت پیاده روی در روز می تواند حیرت انگیز باشد!
مقابله با استرس. استرس باعث آزاد شدن مواد شیمیایی می شود که تنش را افزایش می دهند!

داروهای تجویزی
گرگرفتگی ممکن است تاثیر جانبی برخی داروها باشد, مخصوصا اغلب آن هایی که برای درد, پوکی استخوان, افسردگی, اضطراب یا شرایط هورمونی تجویز می شوند. ترامادول, استرویید و داروهای مبتنی بر مواد افیونی از جمله مجرمان اصلی هستند.

گرگرفتگی در زنان باردار
گرگرفتگی به ویژه در سه ماهه اول و دوم بارداری, به لطف تغییرات هورمونی رایج است. برخی مادران جدید پس از زایمان, آن ها را تجربه خواهند کرد.
استرس:
واکنش های هورمونی به استرس و اضطراب در برخی افراد بروز پیدا می کند.

مهم ترین دلایل گرگرفتگی در خانم ها
بیماری های عفونی:
هر گونه عفونتی که موجب تب می شود (مانند عفونت مجاری ادراری) می تواند علائم گرگرفتگی باشد.
مشکلات قلبی:
کارشناسان عملکرد غیر طبیعی قلب را با علایم گرگرفتگی مرتبط می دانند.
پرکاری تیروئید:
تیروئید بیش فعال می تواند باعث گرگرفتگی شود. پرکاری تیروئید نیز با کاهش وزن غیر منتظره و تغییر در الگوهای روده ارتباط دارد.

علت گرگرفتگی در خانم ها و آقایان در یائسگی
سرطان و درمان سرطان:
گرگرفتگی گاهی نشانه ای از سرطان سینه, سرطان خون, لنفوم و یا سنروم کارکینوئید است. آن ها همچنین می توانند ناشی از درمان سرطان از جمله شیمی درمانی و تاموکسیفن باشند (اغلب برای درمان سرطان پستان استفاده می شود) که میزان استروژن را کاهش می دهد. از جمله زنانی است که مبتلا به سرطان سینه هستند.
بیماری سل:
سل می تواند باعث گرگرفتگی و عرق شبانه شود.
یائسگی مردان:
مردان ممکن است به خاطر کاهش سطح تستوسترون خون در میانه زندگیشان گرگرفتگی را تجربه کنند - گاهی اوقات به عنوان "اندروپاز" یاد می شود. آن ها معمولاً توسط مردانی که تحت درمان سرطان پروستات قرار دارند، تجربه می شوند.

برای رفع گرگرفتگی چه کاری می توان کرد؟
ورزش منظم، ترک سیگار و محدود کردن غذاهای تند، الکل، قهوه و چای می تواند کمک کند.کاهش درجه حرارت حمام، پوشیدن لباس های سبک، خوابیدن با پتوهای نازک و حمل یک اسپری آب سرد می تواند به کاهش علائم کمک کند.
اگر شما هم از علائمی چون خستگی، ضعف، کاهش وزن و یا اسهال رنج می برید، باید به پزشک عمومی خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که آیا گرگرفتگی شما می تواند نشانه شرایط جدی تری باشد یا خیر.

منبع: نمناک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.