۱۹۷۱۱۵
۱۵۴۴
۱۵۴۴

درمان سرطان تخمدان، معرفی چای کوهی موثر

نتیجه یک طرح تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ثابت کرد گیاه چای کوهی می‌تواند یک گزینه مناسب به عنوان طب مکمل برای درمان سرطان تخمدان با عوارض جانبی محدود باشد.

نتیجه یک طرح تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ثابت کرد گیاه چای کوهی می‌تواند یک گزینه مناسب به عنوان طب مکمل برای درمان سرطان تخمدان با عوارض جانبی محدود باشد و اثر قابل توجه این گیاه بر روی سلول‌های سرطان تخمدان نشان داد که ترکیب اولئیک‌اسید در چای کوهی در سلول‌های سرطانی تخمدان سبب مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود.
بر پایه نتایج این طرح تحقیقاتی که تحت عنوان «شناسایی و بررسی سمیت سلولی ترکیبات شاخص موجود در فراکسیون‌های فعال عصاره کلروفرمی اندام هوایی Stachys lavandulifolia در رده سلولی سرطانی تخمدان انسانی» توسط دکتر سوسن حیدرپور در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد، مشخص کرد گیاه چای کوهی بدلیل داشتن ترکیب اولئیک اسید اثر بازدارندگی قابل توجهی بر روی سلول‌های سرطانی تخمدان دارد.
گفتنی است، گیاه چای کوهی از گیاهان پرمصرف در ایران است که دارای خواص دارویی مختلفی از جمله بهبود درمان تومورهای ناحیه تناسلی زنان و زخم های سرطانی است که در این پژوهش اثر ترکیبات مختلف مستخرج از عصاره این گیاه بر روی سلول‌های سرطانی تخمدان انسانی مورد بررسی قرار گرفت.
طی این تحقیق با استفاده از حلال کلروفرم عصاره اندام هوایی این گیاه استخراج شده و ۱۹ ترکیب خالص از این عصاره جدا شد و از بین این ترکیبات، ترکیب اولئیک اسید دارای اثر سمیت قابل توجهی بر روی این سلول‌های سرطانی است و ثابت شد استفاده از این ترکیب در غلظت ۸۰ نانوگرم بر میلی‌لیتر منجر به مرگ بالغ بر ۵۰ درصد از سلول‌های سرطانی می‌شود.
نتایج این مطالعه می‌تواند به عنوان یک نقطه آغاز برای بررسی‌های تکمیلی بر روی اثرات ضد سرطانی این گیاه از مرحله آزمایشگاهی تا مرحله بالینی باشد و می‌توان با استفاده از نتایج این طرح و انجام مطالعات حیوانی و بالینی احتمال امکان استفاده از این گیاه به عنوان درمان مکمل مؤثر و کم عارضه برای سرطان تخمدان را قوت ببخشد.
همچنین، با توجه به اینکه مکانیسم درمان در انواعی از سرطان مشابه است، می‌توان اثربخشی این ترکیب را در درمان انواع مشابه سرطان بررسی کرد.
گیاه چای کوهی یا پشمینه، مزاجی گرم و خشک دارد. این گیاه بازکننده قولنج‌های سرد است و جوشانده آن نیز برای اکثر بیماری‌های رطوبتی به خصوص بیماری‌های روماتیسمی و درد مفاصل کاربرد دارد.
از دیگر خواص دارویی چای کوهی می‌توان به مدر (ادار آور) بودن آن و خاصیت شستشوی مجرای ادراری (کلیه و مثانه) اشاره کرد.
همچنین چای کوهی برای سیستم دستگاه عصبی خاصیت آرام‌بخش دارد و یک نوشیدنی آرام بخش برای رفع خستگی و ضد افسردگی است.
مصرف این گیاه خستگی ذهنی را برطرف می‌سازد و به علت انرژی‌زایی و نشاط‌انگیزی می‌تواند برای رفع خستگی و بی‌حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد.
خوردن پشمینه ملاحظات زیادی دارد و لازم است حتما تحت نظر طبیب مصرف شود، چرا که مصرف بی‌رویه آن برای گرم مزاج‌ها و زنان باردار اثرات زیان‌باری خواهد داشت.
این گیاه دارویی در ارتفاعات کم و متوسط رویش دارد و در بیشتر مناطق ایران دیده می‌شود و فصل رویش آن اواسط اردیبهشت‌ماه تا اواخر خردادماه است چای کوهی خواص متعددی دارد، بسیار خوش عطر و بو و لذیذ است و می‌تواند جایگزین خوبی برای چای عصرانه یا ظهر باشد.

منبع: فارس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.