۲۰۶۰۲۷
۱۰۳۴
۱۰۳۴

علت گرگرفتگی یائسگی، بررسی درمان آن

گرگرفتگی و قرمزی صورت علائم معمولی هستند که ممکن است از یک حس ناراحتی جزئی گرفته تا شرایط ضعیف کننده و آزار دهنده ­تر را در بر بگیرند.

بهترین توصیف برای قرمزی صورت می­تواند احساس داغ و سوزاننده ای باشد که سبب قرمزی صورت، گردن و سینه میشود. تجربه ی این حالت در سن میانسالی و یائسگی، با عنوان گرگرفتگی یائسگی و بالا رفتن ناگهانی و شدید دمای بدن شناخته می شود. که ممکن است از ۳۰ ثانیه تا ۵ دقیقه طول بکشد. گرگرفتی به عنوان یکی از علائم یائسگی محسوب می شود.
گرگرفتگی و قرمزی صورت علائم معمولی هستند که ممکن است از یک حس ناراحتی جزئی گرفته تا شرایط ضعیف کننده و آزاردهنده ­تر را در بر بگیرند. دلایل زیادی برای به وجود آمدن چنین شرایطی وجود دارد و یائسگی یکی از رایج­ ترین آنهاست.
جالب است بدانید در ۸۰ درصد از زنان گرگرفتگی یائسگی رخ می­دهد. در اکثر موارد گرگرفتگی یائسگی با قرمز شدن سینه و صورت همراه است.

یائسگی چگونه سبب بروز گرگرفتگی می­شود؟
گرگرفتگی یائسگی و قرمزی صورت با کاهش دمای تعادلی هیپوتالاموس (مرکز تنظیم دمای مغز ) صورت می­گیرد. گاهی اوقات تغییرات شیمیایی در این قسمت از مغز سبب می­شود، مغز احساس کند دمای بدن، بیش از حد بالا یا پایین رفته است.
در زمان گرگرفتگی یائسگی، رگ­های خونی سطح پوست به طور ناگهانی باز می­شوند که سبب بروز قرمزی و احساس گرما و سوزش می­شود. در پاسخ به این حالت بدن سریعاً دمای خود را کاهش می­دهد و رگ­ها بسته­ تر می­شوند تا گرما از بدن خارج شود. به همین دلیل است که خانم­ها در زمان گرگرفتگی یائسگی معمولاً اول عرق کرده و سپس احساس سرما می­کنند.
یائسگی با تغییر دادن تعادل هورمونی بدن، مستقیماً سبب بروز این علائم می­شود. پس از اتمام دوران پریودی، و در زمان شروع یائسگی، عدم فعالیت تخمدان­ها سبب کاهش میزان استروژن می­شود. استروژن، که هورمون اصلی در تولید مثل زنانه است، نقش ثابت نگه داشتن دمای بدن را بر عهده دارد. با کاهش و یا نوسان میزان استروژن، گاهی اوقات ترموستات طبیعی بدن، تا زمانی که مجدداً به حالت تعادل برسد، به هم می­ریزد.

روش های درمان گرگرفتگی یائسگی
با اینکه نمی­توان گرگرفتگی یائسگی و قرمزی صورت را مستقیماً مداوا کرد، می­توان آنها را مدیریت کرد.
- مؤثرترین راه، استروژن درمانی است که هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی می­تواند انجام شود. برای خانم هایی که رحم سالمی دارند پروژسترون تجویز می­شود تا از رشد بیش از حد بافت رحمی (هایپرپلازی ) پیشگیری کند.
- همچنین تعدادی درمان غیرهورمونی از جمله استفاده از داروهای ضد افسردگی (پاروکستین) وجود دارند که خانم ها می­توانند از آنها استفاده کنند. برخی از داروهای فشارخون مانند کلونیدین نیز با تنظیم مواد شیمیایی در هیپوتالاموس، سبب کاهش گرگرفتگی­ یائسگی می­شوند. دیگر درمان­ها شامل پروژسترون­ ها، افکسورها (ونلافاکسین) و نورونتین (گاباپنتین) می­شوند.
- همچنین به نظر می­رسد محصولات فرآوری شده­ گیاهی حاوی سویا به کاهش گرگرفتگی­ یائسگی برخی از زنان کمک می کند. دانه سویا حاوی فیتواستروژن است و همچون سیستم هورمونی بانوان عمل می کند.
- از آنجایی که غذاهای تند و استرس، می­توانند گرگرفتگی یائسگی را تشدید کنند، بهتر است از مصرف نوشیدنی­ های داغ و غذاهای تند در زمان یائسگی اجتناب شود.
- از دیگر راهکارهای غیردارویی می­توان به کاهش میزان کافئین یا الکل مصرفی و پوشیدن لباس­های گشاد­تر اشاره کرد. همچنین ترک سیگار به شدت توصیه می­شود.
در این قسمت به چندین راه کار جهت کنترل گرگرفتگی یائسگی و تعریق در دوران یائسگی اشاره می کنیم:
- داشتن وزن نرمال همراه با برنامه ورزشی مستمر، در کاهش گرگرفتگی یائسگی بسیار تاثیر گذار است.
- از یکسری روش ها جهت حفظ آرامش خود استفاده کنید، نفس عمیق بکشید، با افراد شاد و روحیه ی مثبت معاشرت کنید. سعی کنید عصبی نشوید. همچنین انجام ورزش­هایی مانند یوگا یا دیگر فعالیت­هایی که به ریلکسیشن تدریجی عضلات کمک می­کنند، بسیار مفید است.
- در طول روز زیاد آب بنوشید، نوشیدنی ها و خوردنی های خنک کننده میل کنید.

ترفند هایی برای کنترل گرگفتگی شبانه
- هنگام خواب، حتما لباس خواب های نخی و خنک بپوشید تا بدنتان نفس بکشد و احساس داغی و حرارت بالا را نداشته باشید.
- صورت و گردن خود را با آب خنک بشوئید. وقتی احساس گرمای شدید داشتید، یک عدد پارچه نخی را نمدار کنید و روی صورت و سینه خود پهن کنید تا علائمتان کاهش یابد.
- سر تایم مشخص بخوابید، بیدار شوید و کمبود خواب نداشته باشید، کسری خواب باعث افزایش دمای بدن و گرگرفتگی می شود.
- اگر تمامی نکات ذکر شده را رعایت کنید، می توانید مقداری از مشکل گرگرفتگی یائسگی را کنترل کنید.

منبع: مینت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.