۲۰۷۶۵۴
۱۲۴۷
۱۲۴۷

مکمل های ضروری زنان، خطرات استفاده از آن ها

مصرف مکمل ها و مکمل های گیاهی در رژیم غذایی روزانه، یک صنعت پررونق است که بدون توجه به خطرات مکمل ها رونق گرفته است.

مصرف مکمل ها و مکمل های گیاهی در رژیم غذایی روزانه، یک صنعت پررونق است که بدون توجه به خطرات مکمل ها رونق گرفته است. مردم جهان بیش از حد از این مکمل ها استفاده می‌کنند، به‌طوری که بر اساس برآوردهای اخیر شورای گیاه شناسی آمریکا ، فروش مکمل های غذایی به سالانه ۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰ دلار رسیده است. مکمل های خاص ممکن است سلامت شما را بهبود بخشند، اما می‌توانند بی اثر و یا حتی مضر نیز باشند. جان مانسون، رئیس بخش طب پیشگیری در بیمارستان بریگهام و بیمارستان زنان بوستون و پروفسور پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد، در رابطه با خرید این مکمل ها به خریداران هشدار می‌دهد و در این باره می‌گوید: بسیاری از مکمل های موجود در بازار به دقت آزمایش نشده‌اند و تعداد بسیار کمی از این‌ها مفید می‌باشند و بسیاری از ادعاها راجع به مزیت‌های این داروهای مکمل، بی‌اساس است و بهتر است از خطرات مکمل نیز آگاه باشید.

۱) مصرف بیش از حد ویتامین D به کلیه آسیب می‌رساند
مصرف ویتامین D جذب کلسیم در بدن را افزایش می‌دهد و سلامت و تندرستی را به همراه دارد. ویتامین D مکملی محبوب است و از استخوان‌ها حفاظت کرده و از بیماری‌های استخوان مانند پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. اما در بسیاری از موارد، زنان یائسه سالمی که دوز پایین مکمل های ویتامین D (تا ۴۰۰ واحد بین‌المللی، IU) مصرف می‌کنند در واقع به مصرف آن نیازی ندارند. شواهد نشان می‌دهد که مصرف مکمل های ویتامین D با دوز بالا در حال افزایش است و هیچ لزومی به استفاده زیاد از این مکمل نیست. مصرف بیش از حد ویتامین D خطرناک است زیرا زمانی که سطح ویتامین D خون از ۱۰۰ ng/ml بالاتر رود،می‌تواند باعث جذب کلسیم بیشتر شود که در نتیجه منجر به ایجاد سنگ کلیه و آسیب به کلیه می‌شود و این از خطرات مکمل ویتامین D به حساب می‌آید. به گزارش کار گروه خدمات پیشگیری ایالات متحده در ماه فوریه سال ۲۰۱۳ ، زنان یائسه که روزانه مکمل ویتامین D و کلسیم مصرف می‌کردند، خطر ابتلا به سنگ کلیه در آن‌ها ۱۷ درصد بیشتر از زنانی است که دارونما استفاده کردند. موسسه پزشکی درباره مصرف ویتامین D این‌گونه توصیه می‌کند: افراد ۱ تا ۷۰ سال،روزانه به ۶۰۰ واحد(IU) و افراد بالاتر از ۷۱ سال،۸۰۰ واحد ویتامین D نیاز دارند که باید این نیاز خود را با گنجاندن غذاهای کامل مانند ماهی آزاد، ماهی تن، شیر، قارچ و غلات غنی شده در رژیم غذایی برطرف کنند و تا حد ممکن از مصرف مکمل ها دوری کنند.

۲) اجتناب از مصرف داروی مخمر سنت جان(St. John's wort)
مخمر سنت جان به صورت چای یا کپسول برای درمان افسردگی خفیف، اضطراب و اختلالات خواب استفاده می‌شود. اگر چه مطالعات کوچک نشان داده‌اند که مخمر سنت جان در درمان افسردگی خفیف مؤثر است، اما مطالعه بزرگی که در سال ۲۰۱۱ توسط موسسه ملی بهداشت روان انجام شد ، نشان داد: درمان‌های گیاهی در کاهش علائم افسردگی جزئی بهتر از دارونما عمل نمی‌کنند و بهبودی علائم افسردگی که بعد از دریافت داروی مخمر سنت جان صورت می‌گیرد،با دارونما نیز قابل دستیابی است و در واقع این دارو اثر درمانی بر افسردگی ندارد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ در مجله طب مکمل نشان داد که این دارو با داروهای ضد افسردگی ،داروهای ضد اضطراب مانند داروهای استاتین و یا قرص‌های ضد بارداری خوراکی تداخل دارویی خطرناکی دارد. این دارو همچنین با قرص‌های کنترل بارداری تداخل می‌کند و ممکن است باعث شود که قرص‌های کنترل بارداری کار خود را به درستی انجام ندهند.پس برای مصرف این دارو باید با پزشک مشورت کرد و به تداخل دارویی این دارو توجه نمود.

۳) از مصرف زیاد مکمل کلسیم اجتناب کنید
کلسیم برای قوی کردن استخوان‌ها و سلامت قلب ضروری است اما مصرف بیش از حد آن چیز خوبی نیست. کلسیم بهتر است از طریق رژیم غذایی دریافت شود زیرا کلسیم از طریق غذا بهتر جذب می‌شود. موسسه ملی بهداشت (NIH) مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در زنان بین ۵۰-۱۹ سال و ۱۲۰۰ میلی گرم برای زنان بالاتر از ۵۰ سال توصیه می‌کند. ۱۲۰ سی سی ماست حاوی حدود ۲۰۷ میلی گرم کلسیم است که این مقدار ۱/۵ نیاز روزانه کلسیم است. منابع دیگر خوب کلسیم عبارت‌اند از : شیر، پنیر و غلات غنی شده و آب میوه. کمبود کلسیم یا هیپوکلسمی توسط آزمایش معمولی خون شناسایی می‌شود و در صورت پایین بودن سطح کلسیم خون، دکتر ممکن است به شما یک مکمل کلسیم تجویز کند. بر اساس یافته‌های موسسه ملی بهداشت (NIH) ، افزایش سطح کلسیم خون بیش از ۲۵۰۰ میلی‌گرم در افراد ۵۰-۱۹ سال و بیش از ۲۰۰۰ میلی‌گرم در افراد بالای ۵۰ سال عواقب بدی دارد و این کلسیم اضافی به‌جای استخوان‌ها در شریان‌ها وارد شده و در آن‌ها حل و فصل می‌شوند به همین منظور است که در استفاده از این مکمل ها باید به خطرات مکمل نیز توجه داشته باشید.

۴) مولتی ویتامین ها را جایگزین رژیم غذایی سالم نکنید
بعضی مردم فکر می‌کنند که ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز و کافی بدنشان را نمی‌توانند با رژیم غذایی سالم دریافت کنند و باید مولتی ویتامین مصرف کنند اما محققان روی اینکه این مکمل ها تا چه حد مفیدند،شک دارند. به طور تعجب آوری ، مطالعه‌ای در اکتبر سال ۲۰۱۱ نشان داد که به طور متوسط، زنانی که مکمل مصرف می‌کنند نسبت به زنانی که مکمل مصرف نمی‌کنند، در خطر مرگ بیشتری هستند و مولتی ویتامین هیچ نقشی برای محافظت در برابر سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و یا مرگ ندارد. با این حال مطالعات بیشتر در سال ۲۰۱۵ نشان داد که زنانی که به مدت سه سال یا بیشتر از مکمل مولتی ویتامین مصرف می‌کنند، در خطر کمتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند. برای زنان در سنین باروری ، مصرف ویتامین های دوران بارداری با اسید فولیک برای کمک به جلوگیری از نقایص هنگام تولد توصیه می‌شود. هم چنین در افرادی که سوء تغذیه دارند دکتر برای آن‌ها مولتی ویتامین تجویز می‌کند. اما با وجود تمام فواید مولتی ویتامین ها ،این مکمل نباید جایگزین رژیم غذایی سالم شود بلکه در صورت نیاز باید در کنار آن مصرف شود.

۵) به‌جای مصرف مکمل روغن ماهی، از ماهی و بذر کتان استفاده کنید
روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ می‌باشد و به عنوان مکملی برای کاهش بیماری‌های قلبی تبلیغ می‌شود،البته فواید روغن ماهی برای قلب هنوز هم سؤال برانگیز است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ بر روی افرادی با احتمال خطر بالا برای بیماری‌های قلبی-عروقی انجام شد و به گروهی روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم امگا۳ و به گروهی دارونما داده شد که نتیجه این مطالعه نشان داد که مصرف روغن ماهی تأثیری بر کاهش بیماری قلبی و یا نرخ مرگ این افراد نداشته است. پزشکان توافق دارند که بهترین راه برای دریافت امگا۳ مصرف مواد غذایی حاوی امگا۳ است. به نظر می‌رسد خوردن ماهی‌های غنی از اسیدهای چرب امگا۳،نسبت به مصرف مکمل روغن ماهی، سود بیشتری برای سلامت قلب دارد. انجمن قلب آمریکا گنجاندن دو وعده ماهی در هفته در رژیم غذایی را توصیه می‌کند. برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، دریافت یک گرم امگا۳ در روز توصیه می‌شود و اگر فردی تریگلیسرید بالا دارد، ۲ تا ۴ گرم مکمل برای او توصیه می‌شود. منابع دیگر امگا۳ در کنار ماهی‌های چرب شامل دانه کتان، گردو و آووکادو می‌باشند.

۶) مصرف کاوا-کاوا می‌تواند به کبد شما آسیب رساند
کاوا کاوا از گیاهانی است که از ریشه‌های گیاه Piper methysticum گرفته می‌شود و برای درمان اضطراب و بی خوابی استفاده شده است. در سال ۲۰۱۴ بررسی داروهای بی‌خوابی نشان داد که گیاهانی از جمله کاوا کاوا می‌تواند نقش مهمی در درمان بی‌خوابی بازی کند و این گیاه می‌تواند باعث کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب در بیماران با بی‌خوابی و بی‌قراری شود. با این حال گاهی خطرات مکمل ها جبران ناپذیر هستند ، ، کاوا کاوا می‌تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. با توجه به کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده، محصولات با عنوان کاوا می‌‎تواند آسیب کبدی حاد بالینی را توسعه دهد که می‌تواند شدید و حتی کشنده باشد. همچنین کاوا کاوا با اسپاسم غیر طبیعی عضلانی در ارتباط است و با تعدادی از داروهای دیگر، از جمله داروهای ضد تشنج، داروهای آنتی سایکوتیک و داروهای مورد استفاده در بیماری پارکینسون تداخل دارد.

۷) از مصرف مکمل سویا دوری کنید
توفو، تمپه و شیر سویا منابع بسیار خوبی از پروتئین، فیبر، و تعدادی از مواد معدنی هستند. برخی از زنان نیز سویا را به شکل مکمل برای تسکین علائم یائسگی استفاده می‌کنند. با این حال، نگرانی در مورد مکمل های سویا وجود دارد چرا که مطالعات نشان داده‌اند که آن‌ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را با توجه به این‌که حاوی استروژن هستند، افزایش دهند. اگر شما در مورد سرطان سینه نگران هستید، به خاطر خطرات مکمل ها از مکمل های سویا و پروتئین سویا دوری کنید.اما استفاده سویا در مواد غذایی‌تان نگران‌کننده نمی‌باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.