۲۱۱۵۲۰
۱۰۰۳
۱۰۰۳

کاهش اسپرم مردان، عوامل موثر بر آن

کارشناسان معتقدند مردها همان قدر که زنان در ناباروری سهم دارند، در این اتفاق سهیم هستند.

کارشناسان معتقدند مردها همان قدر که زنان در ناباروری سهم دارند، در این اتفاق سهیم هستند. با اینکه مردان در هر رابطه زناشویی میلیون ها اسپرم تولید می کنند اما در مقایسه با زنان که فقط ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخمک در طول عمرشان آزاد می کنند، بیشتر در معرض خطر عوامل محیطی هستند.این عوامل تولید و کیفیت اسپرم را هدف می گیرد باعث ناباروری در مردان می شود.بیشتر بخوانید برای تقویت اسپرمهای ضعیف چه راههایی وجود دارد؟

مراقب گرمای بیش از حد باشید
وقتی درجه حرارت بیضه‌ها به ۳۷ درجه سانتی‌گراد برسد تولید اسپرم متوقف می‌شود. بیضه نمی‌تواند در گرمای شدید فرایند طبیعی خود را انجام بدهد؛ مگر اینکه دمایش کمتر از بقیه قسمت‌های بدن باشد. وقتی تولید اسپرم دچار اختلال شود، می‌تواند برای ماه‌ها نهفته باقی بماند. اگر بیضه در معرض گرما قرار بگیرد چه اتفاقی می‌افتد؟ تعداد اسپرم پایین می‌آید ضمن آنکه تحرک آنها هم کم می شود و این اولین گام به سوی اختلال در باروری مردان است.

وان گرم جلوی تولید اسپرم را می گیرد
وان گرم از باروری جلوگیری می‌کند. حرارت مرطوب برای بیضه‌ها خوب نیست. باتوجه به مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۷ منتشر شده ماندن در یک جکوزی یا وان آب داغ برای ۳۰دقیقه می‌تواند به‌طور موقت باعث کاهش تولید اسپرم شود.

لپ‌تاپ را روی پاهایتان نگذارید
به‌گفته محققان ارتباط مستقیمی بین استفاده از لپ‌تاپ و افزایش دمای کیسه بیضه به ۳۵درجه در موقعیت‌های خاص وجود دارد. این افزایش دما اثرات مضری بر روند اسپرماتوژنز (فرآیند تشکیل گامت نر) می‌گذارد.بیشتر بخوانید عجیب ترین دلایل ناباروری مردان.

تب با باروری می‌جنگد
تب بالا هم می‌تواند همان اثر حرارت مرطوب را روی اسپرم با اثرات مشابه پایدار داشته باشد. باتوجه به تحقیق‌های انجام‌شده بسته به مدت زمان تب، غلظت اسپرم تا ۳۵ درصد کاهش پیدا می‌کند و همین موضوع اثر مستقیم بر کیفیت اسپرم می‌گذارد.

تماشای تلویزیون و کاهش تولید اسپرم
محققان معتقدند مردانی که در هفته دست کم ۲۰ ساعت پای تلویزیون می‌نشینند اسپرم کمتری دارند. در اصل این مردان ۴۴ درصد میزان اسپرم کمتری نسبت به مردانی که به ندرت تلویزیون می‌بینند یا اصلا تلویزیون نگاه نمی‌کنند دارند.یکی از عواقب نشستن و تماشای تلویزیون به مدت طولانی آن است که هنگام نشستن دمای بیضه‌ها بالا می‌رود و همین موضوع تولید اسپرم را کم می کند.

مصرف داروها و کم شدن اسپرم
بعضی آنتی‌بیوتیک‌ها به‌طور موقت باعث کاهش تعداد و تحرک اسپرم‌ها در مردان می‌شوند. بعضی از این آنتی‌بیوتیک‌ها شامل اریترومایسین, نیتروفورازون یا نیتروفورانتوئین هستند.استفاده از داروهای استروئیدی آنابولیک باعث می‌شوند بدن نتواند هورمون تستوسترون را به‌طور طبیعی بسازد که سرانجام باعث کاهش تولید اسپرم می شود. داروی سولفاسالازین که برای درمان اختلالات گوارشی به کار می‌رود، کتوکونازول داروی ضد قارچ و داروی آزولفیدین که برای درمان بیماری گوارشی کولیت به کار می‌رود ازجمله داروهایی هستند که می‌توانند تعداد و کیفیت اسپرم را تحت تاثیر قرار دهند.بیشتر بخوانید داروهای چربی سوز دشمن اسپرم آقایان.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.