۲۱۱۷۵۱
۱۵۹۲
۱۵۹۲

چگونه رحم را برای بارداری آماده کنیم؟

اغلب بانوانی که قصد بچه دار شدن دارند می پرسند که چگونه رحم را برای بارداری آماده کنیم؟

با توجه به این که رحم در بارداری به مدت نه ماه پذیرای جنین است و در هنگام لانه گزینی باید شرایط بسیار مناسبی را جهت اتصال جنین به لایه اندومتر داشته باشد، اغلب بانوانی که قصد بچه دار شدن دارند می پرسند که چگونه رحم را برای بارداری آماده کنیم؟ علائم اماده شدن رحم برای بارداری چیست؟ در این مطلب قصد داریم راه های تقویت رحم برای باردار شدن را برایتان شرح دهیم.

علایم آمادگی رحم برای بارداری چیست
اگر سیکل های ماهانه شما بسیار نامنظم است و هیچ یک از نشانه های تخمک گذاری را در خود مشاهده نمی کنید، ممکن است دستگاه تولید مثلی شما شرایط مناسبی برای پذیرایی از یک جنین را نداشته باشد. احتمالا اکنون می پرسید که چگونه رحم خود را برای بارداری آماده کنیم؟ در پاسخ باید به شما بگوییم تقویت رحم قبل از بارداری کار دشواری نیست. فقط کافی است که عملکرد رحم و تخمدان را بررسی کرده، مشکلات موجود را شناسایی و برطرف کنید.
از دیگر راههای تقویت رحم برای باردار شدن توجه به برخی نکات سلامتی همانند وزن و رژیم غذایی است که با توان باروری شما ارتباط دارد.

برنامه‌ریزی چکاپ های قبل از بارداری
با یک متخصص زنان و زایمان برای انجام آزمایش های پیش فرض مشورت کنید. پزشک متخصص سابقه پزشکی شما، خانواده تان و همچنین داروها و مکمل های غذایی که مصرف می‌کنید را مورد بررسی قرار می‌دهد. ممکن است نیاز داشته باشید داروها و مکمل هایی را که بر بارداری شما تاثیر می گذارد را قطع کنید.
پزشک همچنین موارد دیگری را نیز مورد بررسی قرار می دهد که شامل : رژیم قبل از بارداری، تمرینات ورزشی، رژیم کاهش وزن، ایمن سازی بدن و همچنین عادات بدی مانند کشیدن سیگار، نوشیدن الکل و سوء مصرف مواد.
در صورت وجود شرایط پزشکی خاصی مانند دیابت، آسم و فشار خون بالا، ممکن است دکتر به شما توصیه کند، که با پزشکان متخصص دیگر نیز مشورت کنید. این موارد باید قبل از باردار شدن کنترل شوند. اگر شما در طول سال گذشته هیچ آزمایش و چکاپ پزشکی انجام نداده باشید، پزشکتان برای شما معاینه لگن و آزمایش پاپ اسمیر برای بررسی احتمال وجود بیماریهای انتقالی جنسی تجویز می کند.

با قرص های جلوگیری از بارداری خداحافظی کنید
اکنون زمان آن است که از قرص های کنترل بارداری دوری کنید. معمولا چند روز بعد از نخوردن قرص های جلوگیری قاعدگیتان شروع می شود. در برخی بانوان، شروع دوباره ی تخم گذاری ممکن است یک ماه یا حتی بیشتر طول بکشد. با منظم شدن عادت ماهیانه روند تخمک گذاری به حالت طبیعی خود باز می گردد. اگر شما از تزریق پروژسترون برای جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، مدت زمان بیشتری ( ۳ تا ۶ ماه) طول می کشد تا عادت ماهیانه شما به حالت طبیعی برگردد. بعضی از پزشکان به مراجعه کنندگان خود توصیه می کنند، تا زمانی که عادات ماهیانه متوالی و منظم نداشته باشند، برای بارداری اقدام نکنند. این روش به تعیین زمان دقیق زایمان نیز کمک می کند. اگر قبل از اینکه عادت ماهیانه منظم داشته باشید، باردار شوید، پزشک ممکن است برای تعیین زمان زایمان شما از سونوگرافی استفاده کند.

دوره تخمک گذاری خود را پیدا کنید
برخی بانوان زمانی که قصد بارداری دارند، به سادگی از مصرف قرص های جلوگیری خودداری می کنند. برخی بانوان نیز از راه های دیگر برای پیگیری نشانه‌ها و متوجه شدن روزهای تخمک گذاری استفاده می کنند. محاسبه دوران تخمک گذاری به شما کمک می کند، در طول دوره قاعدگی بیشترین روزهای باروری را متوجه شوید. همچنین شما می توانید با استفاده از تغییرات دمای بدن و مخاط دهانه رحم جدولی تهیه نموده که به شما در شناسایی روزهای باروری کمک میکند. با دنبال کردن منظم این نشانه ها (در طول چند ماه) شما می توانید روزهای تخمک گذاری را در هر دوره شناسایی کنید. همچنین می توانید از کیت های پیش بینی روزهای تخمک گذاری که در بازار یافت می شود، استفاده کنید.

رژیم غذای دریافتی خود را بهبود دهید
شما برای دو نفر غذا نمیخورید، اما باید بدنتان را از مواد مغذی که برای یک بارداری سالم مورد نیاز می باشد، سرشار کنید. یک رژیم غذایی سالم و متناسب، شانس بارداری را برای شما و همسرتان بیشتر می‌کند.
رژیم غذایی مناسب برای بانوان
میوه های تازه، سبزیجات و غلات کامل مصرف کنید. هر روز ماست و شیر کامل میل کنید. به جای شکر از شیرین کننده های طبیعی مانند عسل استفاده کنید. از الکل دوری کرده و مصرف قهوه را نیز محدود کنید.
رژیم غذایی مناسب برای آقایان
مصرف روی و غذاهای شامل ویتامین E را افزایش دهید. مصرف شنبلیله را به جهت بالا بودن میزان ویتامین A و D افزایش دهید. غذاهای ارگانیک مصرف کنید.

انجام آزمایشات ژنتیک پیش فرض
پزشک ممکن است برای شما انجام آزمایش غربالگری ژنتیک را تجویز کند. با انجام این آزمایش شما و همسرتان به احتمال وجود بیماری های ژنتیکی خطرناکی مانند کم خونی داسی شکل، فیبروز کیستی و سایر بیماریها پی خواهید برد. اگر شما مبتلا به اختلالات ارثی باشید، به نسبت یک به چهار این احتمال وجود دارد که فرزندتان نیز به این نوع بیماریها دچار شود. برای انجام این آزمایش نیاز به نمونه خون و یا بزاق دهان می باشد. اکثر بیمه ها نیز آزمایش ژنتیک را تحت پوشش خود دارند.

برای تقویت رحم قبل از بارداری یک برنامه ورزشی مناسب را دنبال کنید
اگر در حال حاضر دارای برنامه ورزشی فیتنس هستید، بسیار عالی است. در غیر اینصورت حتما برنامه ورزشی جدیدی را آغاز کنید. انجام یک برنامه ورزشی فیتنس به شما کمک می کند، همیشه سالم مانده، با استرس مقابله کرده، بدن شما را برای بارداری آماده کرده و در نهایت باعث می‌شود بارداری راحتی داشته باشید.
می توانید برای شروع فعالیت ورزشی خود از یوگا، ایروبیک و شنا استفاده کنید. این ورزش ها انعطاف پذیری بدن شما را زیاد می کنند. اگر وقت کافی برای انجام برنامه ورزشی ندارید، می توانید از فعالیت های سبکتر مانند پیاده روی به مدت ۳۰ دقیقه استفاده کنید. فعالیت های سبکی مانند استفاده از پله به جای آسانسور و بالابر یا پارک کردن ماشین در فاصله ای دورتر از محل کار، می تواند بدن شما را همیشه فعال نگاه دارد. همچنین می توانید از کلاس های یوگای مخصوص دوران بارداری در بیمارستان یا کلینیک بارداری استفاده کنید.

به وزن ایده آل برسید
در صورتی که دارای وزن ایده آل باشید، بارداری برای شما بسیار راحت تر است. وزن ایده آل خود را می توانید از طریق شاخص توده بدنی یا BMI محاسبه کنید. بانوان دارای BMI بالاتر در معرض خطرات بیشتری در زمان بارداری و زایمان قرار دارند. بعلاوه در اغلب اوقات بانوان دارای BMI پایین نیز نوزادانی با وزن کم به دنیا می آورند. با پزشک متخصص برای مشخص کردن وزن ایده آل خود مشورت کنید.

مصرف اسید فولیک را شروع کنید
مصرف اسید فولیک بسیار اهمیت دارد، زیرا شانس بروز مشکلاتی مانند بیماری ستون فقرات شکاف دار را در نوزادان کاهش داده و همچنین عضلات ستون فقرات نوزادان را تقویت میکند. پزشکان معمولا یک ماه قبل از بارداری، مصرف مکمل های اسید فولیک را توصیه می کنند. بر اساس استانداردهای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا، میزان مناسب دوز مصرفی اسید فولیک ۴۰۰ میلی گرم می باشد. بدین منظور می توانید از نان های غنی شده، حبوبات و قرص های مکمل استفاده کنید.

سابقه خانوادگی خود و همسرتان را بدانید
دانستن سابقه پزشکی زوجین در قبل از بارداری بسیار مهم می باشد. به همین دلیل با توجه به سابقه پزشکی خود و همسرتان می‌توانید، مشکلات پزشکی و یا اختلالات ژنتیکی موجود را متوجه شوید. با دانستن این مطالب می توانید، اقدامات لازم را برای کاهش ریسک انتقال این بیماری ها به فرزندتان انجام دهید.
حال که می دانید چگونه رحم را برای بارداری آماده کنیم، اگر قصد بچه دار شدن دارید، یک به یک توصیه های ذکر شده را با دقت دنبال کنید و هرکجا که سوال داشتید در اپلیکیشن نی نی پلاس مطرح کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.