۲۱۲۵۴۶
۱۰۸۷
۱۰۸۷

بهترین روش جلوگیری، قرص روز چیست؟

روش‌های جلوگیری از بارداری برای زوجینی مورد استفاده قرار می‌گیرد که تمایلی برای بچه دار شدن ندارند.

بهترین روش‌های جلوگیری از بارداری بعد از رابطه کدام اند؟ روش‌های جلوگیری از بارداری برای زوجینی مورد استفاده قرار می‌گیرد که تمایلی برای بچه دار شدن ندارند. همچنین به کارگیری برخی از این روش‌ها برای حفظ سلامت رابطه جنسی و پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی ضروری است. جلوگیری از بارداری معمولا با استفاده از کاندوم و یا قرص‌های اورژانسی صورت می‌گیرد. در این مقاله به بررسی روشی پرداخته‌ایم که بعد از رابطه جنسی کاربرد دارد. زمانی که هنگام سکس از کاندوم استفاده نشود و یا پاره شود از قرص‌هایی استفاده می‌شود که اصطلاحا به آن‌ها «قرص روز» بعد می‌گویند. در ادامه توضیحات بیشتری را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

جلوگیری از بارداری بعد از رابطه
پیشگیری از باردار شدن بعد از رابطه جنسی همان طور که از نامش مشخص است تنها زمانی کاربرد دارد که زوجین از روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده نکرده‌اند یا نقصی در روش پیشگیری آنها به وجود آمده باشد و در مقاربت‌های عادی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.
نکته قابل توجه در این روش این است که به هیچ عنوان از بیماری‌های مقاربتی پیشگیری نمی‌کند و مصرف میزان بالای هورمون موجود در قرص‌ها عوارض بسیار ناخوشایندی را به همراه خواهد داشت. پس تنها در شرایط اوژانسی که چاره‌ی دیگری وجود ندارد باید تحت نظر یک درمانگر متخصص مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که به صورت خودسرانه از قرص‌های پیشگیری استفاده کرده‌اید، با پزشک متخصص صحبت کنید.

نحوه اثر گذاری قرص‌های ضد بارداری
هورمون های استروژن با دوز بالا (HD) می‌توانند از حاملگی بعد از برقراری رابطه جنسی و مقاربت جلوگیری نمایند. میزان مصرف قرص برای جلوگیری از بارداری بعد از برقراری رابطه جنسی بستگی به نوع قرص دارد. اولین مصرف باید حداکثر تا ۷۲ ساعت پس از برقراری رابطه جنسی مصرف شود و مصرف بعدی ۱۲ ساعت بعد صورت گیرد.
هر چقدر سریعتر از این قرص‌ها استفاده شود، احتمال بارداری بیشتر کاهش می‌یابد. در صورتی که اولین مصرف بعد از 72 ساعت پس از برقراری رابطه صورت گیرد، خطر حاملگی به 75 تا 89 درصد کاهش می‌یابد اما در صورتی که لقاح اتفاق افتاده باشد دیگر مصرف قرص موثر نیست.

نکات مهم در رابطه با روش مصرف قرص‌های ضد بارداری
- بعد از برقراری رابطه جنسی و مقاربت احتمال بارداری وجود دارد، در اولین فرصت ۲ قرص خوراکی HD را با هم همراه با شیر یا آب زیاد مصرف نمایید. ۱۲ ساعت بعد از خوردن قرص‌های نوبت اول، دو قرص HD دیگر با هم مصرف کنید.
- اگر در طی دو ساعت بعد از مصرف قرص‌های ضد بارداری بعد از نوبت اول یا دوم دچار استفراغ شدید. در اولین فرصت باید 2 قرص HD دیگر را مصرف نمایید. اگر این اتفاق بعد از خوردن قرص‌ها در نوبت اول اتفاق افتاد، قرص‌های نوبت دوم را همچنان 12 ساعت بعد مصرف نمایید. اگر استفراغ بعد از 2 ساعت صورت گیرد، اهمیتی ندارد چون دارو جذب بدن شده است.

آیا استفاده از این روش نتیجه بخش است؟
از هر ۱۰۰ زنی که از این روش استفاده کرده‌اند، ۱ تا ۲ نفر حامله شده‌اند. این روش در ۹۸ درصد از زنان نتیجه بخش می‌باشد. این روش تنها روشی است که بعد از برقراری رابطه جنسی و مقاربت می‌تواند برای جلوگیری از بارداری مورد استفاده قرار گیرد.
از آنجایی که این روش به نام مستعار قرص روز بعد شناخته می‌شود برخی از افراد به غلط مصرف این قرص‌ها را تا صبح روز بعد به تاخیر می‌اندازند. هر چقدر سریعتر مصرف شوند احتمال حاملگی بیشتر کاهش می‌یابد. بهترین حالت، استفاده از این قرص‌ها بلافاصله بعد از برقراری رابطه جنسی است.

پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی
استفاده از این روش برای جلوگیری از بارداری بعد از برقراری رابطه جنسی و مقاربت نمی‌تواند از انتقال بیماری‌های مقاربتی پیشگیری کند. برای این منظور حتما باید در حین رابطه جنسی از کاندوم استفاده شود. در صورتی که فردی در خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی ناشی از رابطه جنسی و مقاربت باشد توصیه می‌کنیم حتما از یک فرد متخصص در این زمینه مشاوره بگیرید. برای اطلاع بیشتر در مورد انواع بیماری های مقاربتی و درمان آن‌ها کلیک کنید.

عوارض جانبی قرص‌های ضد بارداری
استفاده از دوز بالا هورمون در این قرص‌ها برای بسیاری از زنان عوارضی مانند تهوع، استفراغ، دردناک شدن پستان‌ها و سردرد را به همراه دارد. این عوارض اکثرا برای یک مدت زمان کوتاه در طول ۱ الی ۲ روز رخ می‌دهند. بعد از مصرف این قرص‌ها، قاعدگی در زنان تا مدتی نامنظم می‌شود.
عوارض قرص اورژانسی گاه شدیدتر شده و حتی بر کیفیت رابطه نیز تاثیر می‌گذارد. حتما مصرف این قرص‌ها را تحت نظر یک پزشک متخصص انجام دهید تا از خطرات احتمالی آن کاسته شود. گاهی این نشانه‌ها می‌تواند شبیه به سندرم ملال پیش از قاعدگی نیز بروز کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عوارض قرص اورژانسی کلیک کنید.

استفاده از قرص اورژانسی برای چه کسانی مناسب است؟
این روش نباید به عنوان یک روش دائمی برای جلوگیری از بارداری استفاده شود بلکه تنها در شرایط اورژانسی کاربرد دارد مانند زمانی که کاندوم پاره شده است و یا آلت بیرون کشیده شده است یا زمانی که دیافراگم از محل مناسب خود خارج شود و یا موارد مشابه. در صورتی که خانم از بارداری خود خبر داشته‌باشد نباید از قرص اورژانسی استفاده نماید. برای اطلاع از بایدها و نبایدهای دوران بارداری کلیک کنید.

چگونه می توان قرص‌های ضد بارداری را تهیه نمود؟
با مراجعه به پزشکان این قرص‌ها تجویز می‌شوند. بسیاری از مراکز درمانی و بهداشتی نیز این قرص‌ها را در اختیار افراد قرار می‌دهند. شما می‌بایست در اسرع وقت پس از انجام رابطه جنسی و مقاربت نامطمئن هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نمایید تا سریعتر بتوانید احتمال بارداری را کاهش دهید.
توجه داشته باشید که مصرف زیاد این قرص‌ها عوارضی دارد و بر کیفیت رابطه جنسی تأثیر گذار است. بهبود کیفیت رابطه جنسی بر بهبود روابط عاطفی تأثیر می‌گذارد و تنها از طریق آموزش و افزایش آگاهی میسر می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم برای بالا بردن کیفیت روابط زناشویی خود و درمان مشکلات از مشاوره جنسی بهره‌مند شوید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.