۲۱۳۰۰۷
۲۷۲۳
۲۷۲۳

هورمون تستوسترون در بارداری، تاثیر و میزان نرمال آن

با شروع بارداری هورمون های بدن بانوان در پاسخ به ورود و افزایش هورمون بتا اچ سی جی دچار تغییرات بسیار زیادی خواهد شد.

با شروع بارداری هورمون های بدن بانوان در پاسخ به ورود و افزایش هورمون بتا اچ سی جی دچار تغییرات بسیار زیادی خواهد شد. گرچه هورمون تستوسترون، هورمون اصلی مردانه محسوب می شود اما مقادیر کمی از آن در بدن بانوان نیز وجود دارد که در دوران بارداری افزایش خواهد یافت. در این متن قصد داریم درمورد تاثیر هورمون تستوسترون در بارداری و نیز عوارض افزایش بیش از حد ان با شما گفت و گو کنیم.

تاثیر هورمون تستوسترون در بارداری
گرچه تستوسترون یک هورمون غالب مردانه است اما میزانی از آن در بدن زنان هم تولید می‌شود. بالا رفتن تولید و ترشح این هورمون در بدن خانم‌ها می‌تواند در روند باردار شدن و به پایان رساندن موفق دوره بارداری اختلال ایجاد کند. میزان بالای تستوسترون حتی در دوران بارداری هم بی‌عارضه نیست. پس اگر مشکوک به بالا بودن این هورمون در بدن خود هستید حتما با یک متخصص غدد درون ریز مشورت کنید.

علل بالا رفتن هورمون تستوسترون در بارداری
یکی از شایع‌ترین علل بروز این مشکل در زنان ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک است که با عنوان PCOS شناخته می‌شود. زنان مبتلا به این سندروم سطح آندروژن بالایی دارند که هورمونی مردانه است و باعث اختلال در تخمک‌گذاری، مقاومت بدن به انسولین، رشد موهای زاید در صورت، کمر و ران‌ها، افزایش آکنه و تجمع چربی در ناحیه کمر می‌شود. از آنجایی که سندورم تخمدان پلی‌کیستیک در تخمک‌گذاری اختلال ایجاد می‌کند یکی از علل ناباروری محسوب می‌شود.

افزایش هورمون تستوسترون در بارداری
بسیاری از زنانی که سطح هورمون آندروژن در آنها بالاست، تخمک‌گذاری ندارند. زمانی که تخمک بالغ تولید نشود و روند تخمک‌گذاری اتفاق نیافتد، خانم نمی‌تواند باردار شود. داروهای کاهش‌دهنده تستوسترون مثل برخی داروهای جلوگیری از بارداری یا برخی داروها مثل متفورمین که سبب بهبود مقاومت بدن به انسولین می‌شود، ممکن است باعث از سرگیری روند تخمک‌گذاری شوند. اما گاهی نیاز به مصرف داروهای افزایش‎دهنده قدرت باروری مثل کلامید یا داروهای تزریقی مثل گنادوتروپین‌هاست.
بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2004 در کروواسی انجام و مشروح نتایج آن در مجله دیابتولوژی کرواتیکا منتشر شد، در زنانی که میزان هورمون تستوسترون در بدنشان بالاست، شاهد افزایش سطح هورمون‌های LH و FSH هستیم که با سندروم تخمدان پلی‌کیستیک در ارتباط اند و احتمال کیست تخمدان، رحم دیواره‌دار و خونریزی‌های غیر طبیعی رحم را افزایش می‌دهند. تمام این فاکتورها امکان بارداری را کاهش می‌دهند.

تاثیر هورمون تستوسترون در بارداری و نرخ بالای سقط جنین
زنانی که سطح تستوسترون بالایی دارند با احتمال خطر بیشتر سقط جنین روبرو هستند. بر اساس تحقیقی که مشروح آن در شماره دسامبر سال ۲۰۰۰ با عنوان "BJOG" منتشر شد، در میان زنانی که دچار سقط مکرر می‌شوند، ۶/۱۴٪ سطح آندروژن بالایی دارند. محققان معتقدند زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک یا دیگر اختلالات مرتبط با رشد غیرطبیعی تخمک ممکن است نتوانند تخمک طبیعی بالغ یا استروژن کافی برای جاگیری مناسب جنین در دیواره رحم داشته باشند. بر اساس مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله باروری انسان منتشر شد، محققان بیمارستان‌های آموزشی شفیلد در ۱۱ درصد از زنان مبتلا به سقط مکرر، میزان بالای آندروژن را تشخیص دادند.

عوارض بالا بودن هورمون تستوسترون در دوران بارداری
در مورد تاثیر هورمون تستوسترون در بارداری لازم به ذکر است براساس یک مطالعه نروژی که مشروح آن در شماره آگوست سال ۲۰۰۶ "مجله اروپایی غدد درون ریز" منتشر شد، داشتن سطح بالای تستوسترون در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به نوزاد کم وزن را افزایش دهد. احتمال ابتلا به دیابت حاملگی و فشار خون ناشی از بارداری که می‌تواند منجر به پره اکلامپسی شود و زمینه‌ساز زایمان زودرس، تشنج مادر یا مرگ جنین و مادر است، نیز در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک بالاتر است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.