۲۱۵۵۰۶
۱۳۵۸
۱۳۵۸

تاثیر تیروئید بر بارداری، وقتی کم کار است

برخی مطالعات نشان می دهند ۲ تا ۴ درصد از زنان در سن باروری دچار کم کاری تیروئید هستند.

برخی مطالعات نشان می دهند ۲ تا ۴ درصد از زنان در سن باروری دچار کم کاری تیروئید هستند، این موضوع بدان معناست که زنان زیادی تحت تاثیر مشکلات باروری ناشی از کم کاری تیروئید هستند. در ادامه پیرامون این موضوعات مطالعه خواهید کرد: کم کاری تیروئید قبل از بارداری، کم کاری تیروئید در دوران بارداری، کم کاری تیروئید پس از زایمان.

کم کاری تیروئید قبل از بارداری
کم کاری تیروئید و سطح پایین هورمون تیروئید می تواند بر جنبه های مختلف قاعدگی و تخمک گذاری اثرگذار باشد. کمبود مقدار تیروکسین (T۴) و افزایش هورمون آزاد کننده تیروئید (TSH) منجر به افزایش هورمون پرولاکتین می شود. این موضوع می تواند باعث عدم تخمک گذاری و یا تخمک گذاری نامنظم در طول دوره شود. کم کاری تیروئید همچنین می تواند باعث کاهش مدت نیمه دوم چرخه قاعدگی شود و اجازه ندهد تخم بارور شده به اندازه کافی برای لانه گزینی زمان داشته باشد. این بیماری می تواند باعث کاهش دمای پایه بدن و افزایش آنتی بادی های پراکسید از تیروئید (TPO) و ایجاد کیست تخمدان گردد که همگی منجر به از دست رفتن حاملگی یا عدم توانایی بارداری می شود.
قبل از بارداری باید هورمون محرک تیروئید (TSH) و سطح (T4) خود را کنترل کنید به خصوص اگر سابقه سقط جنین و یا کم کاری تیروئید دارید این امر ضروری است. همچنین اگر در خانواده سابقه اختلالات تیروئید و یا هر بیماری خود ایمنی دیگری دارید حتما بررسی های لازم را انجام دهید. کنترل تیروئید کم کار پیش از بارداری می تواند به شما در سریع تر باردار شدن کمک کند.

کم کاری تیروئید در دوران بارداری
علائم کم کاری تیروئید شباهت زیادی به علائم اولیه بارداری دارد. علائم کم کاری تیروئید در اوایل بارداری عبارتند از:
- خستگی شدید
- افزایش وزن
- احساس سرما
- گرفتگی عضلات
- عدم تمرکز
درمان کم کاری تیروئید در دوران بارداری به طور کلی مشابه قبل از بارداری است. به محض اطلاع از کم کاری تیروئید خود فورا موضوع را با پزشک تان در میان بگذارید تا داروی مناسب را دریافت کنید. پزشک مقادیر آزمایش TSH شما را هر ۴ الی ۶ هفته بررسی می کند تا هورمون های تان در محدوده مناسب باشد. نیاز بدن شما به هورمون تیروئید در دوران بارداری برای حمایت از شما و فرزندتان افزایش می یابد. همچنین ویتامین های دوران بارداری حاوی آهن و کلسیم است که می تواند مانع جذب دارو شود بنابراین شما باید بین مصرف داروی تیروئید و مولتی ویتامین های بارداری ۴ الی ۵ ساعت فاصله بیندازید. برای درمان کم کاری تیروئید در دوران بارداری، پزشک مراقبت های لازم را انجام می دهد تا بیماری را کنترل کند. اگر این بیماری کنترل نشود می تواند منجر به بروز عوامل زیر شود:
- کم خونی مادر
- افزایش فشار خون مادر
- سقط جنین یا مرده زایی
- وزن کم نوزاد هنگام تولد
- زایمان زودرس
- اختلال در رشد مغزی کودک

کم کاری تیروئید پس از زایمان
پس از زایمان ابتلا به تیروئیدیت شایع است. اغلب زنان مبتلا به بیماری خود ایمنی به این عارضه دچار می شوند. تیروئیدیت پس از زایمان معمولا در سه تا شش هفته اول پس از تولد آغاز می شود و چند هفته تا چند ماه ادامه می یابد. علائم تیروئیدیت پس از زایمان در دو مرحله بروز پیدا می کند:
مرحله اول
درگیر علائمی مانند پرکاری تیروئید می شوید، به عنوان مثال عصبی و بد اخلاق شده و دچار تپش قلب خواهید شد. ممکن است علائمی نظیر کاهش وزن ناگهانی، گرگرفتگی، خستگی و اختلال در خواب را تجربه کنید.
مرحله دوم
در این مرحله علائم کم کاری تیروئید باز می گردد. ممکن است شما تمام مدت خسته باشید و احساس سرما کنید و علائمی نظیر یبوست، خشکی پوست و اشکال در تمرکز را تجربه کنید. کم کاری تیروئید می تواند بر تولید شیر شما اثر بگذارد اما با درمان مناسب اغلب این مشکل رفع می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.