واکسن های قبل بارداری، تزریق شون واجبه
بارداری، ایمنی بدن را تضعیف می کند، به این معنی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به امراض و بیماری ها هستید.
چنان چه قصد بارداری دارید یا در حال حاضر باردار هستید، مطمئنا می دانید که باید معاینات دوران بارداری را انجام دهید، غذاهای سالم بخورید، ورزش کنید و از خواب کافی غافل نشوید اما آیا در مورد واکسیناسیون های قبل و طی بارداری آگاهی دارید؟
بارداری سیستم ایمنی بدن را برای حمایت و رشد جنین تضعیف می کند، به این معنی که به عنوان یک مادر، بیشتر در معرض خطر ابتلا به امراض وبیماری ها هستید.
بعلاوه، برخی از بیماری های قابل پیشگیری با واکسن، مانند سیاه سرفه می تواند برای نوزادان تازه متولد شده بسیار خطرناک باشد اما واکسن های دیگر برای بارداری نامناسب و بعضا ناامن تلقی می شوند.
واکسیناسیون به موقع می تواند از بروز بسیاری از بیماری های عفونی قابل انتقال به جنین پیشگیری کند. در این بخش همه آنچه باید درباره واکسن های باداری بدانید را برای شما آورده ایم.
چگونه می توان از صحت تمام این اطلاعات مطمئن شد؟
ابتدا با پزشک خود شروع کنید و از او راجع به واکسن هایی که شما و خانواده تان باید قبل و در دوران بارداری تزریق کنید، اگاهی کسب کنید.
واکسن های قبل بارداری
خانم های باردار باید قبل بارداری و در طول دوران بارداری این واکسن ها را تزریق کنند:
واکسن های قبل از بارداری
۱. آبله مرغان (واریسلا):
آیا زمانی که کودک بوده اید از این واکسن فرار کرده اید؟! درواقع، اجتناب از واکسن آبله مرغان شما را از یک مصونیت مهم دور می کند. ابتلا به آبله مرغان در بزرگسالی می تواند بسیار جدی باشد و چنانچه باردار باشید، نه تنها ناراحت کننده است، بلکه می تواند برای جنین نیز مشکلاتی ایجاد کند.
قبل از بارداری لازم است معاینات پزشکی لازم را انجام دهید تا او تشخیص دهد آیا به واکسن واریسلا احتیاج دارید یا خیر، زنانی که در حال حاضر باردار هستند نباید این واکسن را دریافت کنند. اگر آزمایش خون نشان دهد که نسبت به آبله مرغان مصون نیستید، تزریق واکسن می تواند کمک بزرگی کند تا ایمن بمانید.
۲. سرخک، اوریون و سرخچه:
این سه بیماری بسیار ناراحت کننده است. سرخچه می تواند باعث سقط جنین و نقص هنگام تولد شود، در حالی که عفونت اوریون خطر سقط جنین را افزایش می دهد، سرخک نیز احتمال تولد زودرس یا نوزاد کم وزن را به همراه دارد. علاوه بر این، نمی توان این واکسن را در دوران بارداری تزریق کرد.
به خاطر داشته باشید اگر سوابق واکسیناسیون نشان می دهد که در کودکی به یکی از این امراض سه گانه مبتلا شده اید، ایمن هستید و دیگر نیازی به دوز تقویت کننده ندارید اما اگر طبق برنامه کودکی ایمن سازی نشده اید، باید واکسن بزنید و تا سه ماه پس از تزریق باردار نشوید.
۳. هپاتیت B:
اگر تکنسین مراقبت های بهداشتی هستید و با خون و مایعات بدن افراد آلوده در تماس هستید بدانید که در معرض خطرابتلا به این عفونت ویروسی که به کبد حمله می کند می باشید.
هپاتیت B می تواند به کودک متولد نشده منتقل شود و منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد در بدن او شود. واکسن هپاتیت ب برای محافظت مادر و جنین علیه عفونت ضروری بوده که تزریق این واکسن سه مرحله قبل و بعد زایمان صورت می گیرد.
۴. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV):
این ویروس مسئول ابتلا به سرطان دهانه رحم و زگیل دستگاه تناسلی است. در حال حاضر، دوز واکسن HPV برای کودکان ۱۱ تا ۱۲ ساله توصیه می شود، اگرچه ممکن است در سن ۹ سالگی نیز به کودکان تزریق شود. اگر تا سنین بزرگسالی، یعنی خانم ها تا ۲۷ سالگی و مردان تا ۲۲ سالگی واکسینه نشده باشند ممکن است دوز سوم تزریق شود.
بزرگسالان ۲۷ تا ۴۵ ساله نیز می توانند پس از مشورت با پزشک، خود متقاضی دریافت واکسن باشند. واکسن HPV در دوران بارداری توصیه نمی شود و چنان چه قبلا واکسینه نشده اید و ۲۶ سال به بالا سن دارید لازم است تا تولد نوزاد واکسیناسیون را به تعویق اندازید.
منبع:
نمناک
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼