بیماری ایدز در زنان، توصیههای کاربردی
افراد مبتلا به بیماری ایدز می توانند با مراجعه به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری درباره برنامه های خاص کنترل به منظور ازدواج و بچه دار شدن راهنمایی شوند.
ایرنا: ˈمرجان مشکاتیˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افراد مبتلا به بیماری ایدز می توانند با مراجعه به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری درباره برنامه های خاص کنترل بمنظور ازدواج و بچه دار شدن راهنمایی شوند.
وی با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به ایدز می توانند مانند مردم عادی زندگی کنند، تصریح کرد: داروها و روشهای خاصی برای بچه دار شدن آنها وجود دارد که به طور رایگان در اختیار این افراد قرار می گیرد.
وی توضیح داد: بعنوان مثال یک زوج که شوهر مبتلا به ایدز است با استفاده از این روشها و مشاوره مرکز بهداشت اصفهان در حال بچه دار شدن هستند.
این کارشناس درباره داروهای ایدز گفت: این داروها باعث می شود که کیفیت زندگی فرد مبتلا بهبود یافته و عفونتها کاهش یابد.
وی با تاکید بر اینکه تمام مراحل مشاوره، درمان و داروهای ایدز در مراکز بهداشت به صورت رایگان است، اظهار کرد: توزیع رایگان وسائل پیشگیری از ایدز و بیماریهای آمیزشی نیز همچنان در مراکز بهداشت صورت می گیرد و متوقف نشده است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر بیماران مبتلا به ایدز در استان اصفهان بین ۲۵تا ۳۴ سال سن دارند، اضافه کرد: ۱۲ درصد از آنها را زنان تشکیل می دهند.
مشکاتی، بیشترین روش انتقال بیماری ایدز در استان اصفهان را از طریق سرنگ مشترک عنوان و تصریح کرد: روشهای انتقال جنسی رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه خانواده و کسب مهارتهای زندگی مهمترین نقش را در پیشگیری از بیماری ایدز دارند گفت: نوجوانان و جوانان ما باید مهارتهای زندگی از جمله نه گفتن، قاطعیت، حل بحران و برخورد با استرس را در خانواده و مدارس بیاموزند.
وی بهترین سن آموزش درباره بیماری ایدز و پیشگیری از آن را ۱۶ سالگی به بالا عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه تا کنون از ۵۲۸ مبتلای به ایدز که در استان اصفهان شناسایی شده اند حدود ۱۸۰ نفر فوت کرده اند اظهار کرد: اصفهان در این زمینه در وضعیت متوسط قرار دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼