۸۱۱۸۷
۱۶۲۷۵
۱۶۲۷۵

تاثیرات پریود نامنظم در بچه‌دار شدن

در خانم‌هایی که سیکل‌های نامرتبی دارند دانستن روز تخمک‌گذاری کمی سخت است و این موضوع احتمال باردار شدن را کاهش می‌دهد.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: من ۲۰ سالمه. پریود نامنظم دارم و حدود ۴ روز تموم می شود. علت نامنظمی چیست؟ چاره چیست؟ آیا احتمال داره روی بارداری تاثیر بگذارد؟

پاسخ دکتر مریم الماسی، متخصص زنان، زایمان و نازایی:
عواملی مانند اختلالات تیروئیدی، اختلالات تخمدان و افزایش ضخامت دهانه رحم می تواند باعث به هم خوردن نظم قاعدگی شود و نیاز به بررسی توسط متخصص دارد. اختلال پریود باعث قطع عملیات تخمک گذاری نمی شود اما نظم آن را مختل می کند. به این ترتیب با وجود احتمال باروری، محاسبه تاریخ تخمک گذاری جهت تنظیم زمان نزدیکی به راحتی امکان پذیر نیست.
در صورتیکه قصد بارداری دارید حتما قبل از اقدام به متخصص مراجعه کنید و آزمایشات و بررسی های لازم را انجام دهید. اگر مشکلی بود ابتدا درمان شوید و سپس برای بارداری اقدام کنید.

پاسخ دکتر شیرین نیرومنش، متخصص زنان و زایمان:
در سیکل‌های نامرتب هم تخمک‌گذاری صورت می‌گیرد تنها تاریخ آن همیشه ثابت نیست. تخمک زنان بعد از آزاد شدن تنها چند ساعت زنده است و اگر در این زمان با اسپرماتوزوییدها روبرو نشود و لقاحی صورت نگیرد بارداری اتفاق نمی‌افتد. در خانم‌هایی که سیکل‌های نامرتبی دارند دانستن روز تخمک‌گذاری کمی سخت است و این موضوع احتمال باردار شدن را کاهش می‌دهد. در مواردی که پریودها نامنظم است و خانم قصد بارداری دارد متخصص زنان توصیه می‌کند ۳-۲ روز در هفته بدون جلوگیری نزدیکی کند تا نیازی به بررسی روز تخمک‌گذاری نباشد. اما اگر زوج نمی‌توانند کنار هم باشند و مثلا به دلیل شغل آقا در ماه تنها یک یا دو مرتبه همدیگر را ملاقات می‌کنند لازم است تاریخ دقیق تخمک گذاری مشخص شود تا بتوانند بچه دار شوند. آنچه شانس بارداری را کاهش می‌دهد فقدان ۳ ماهه سیکل است. سندروم تخمدان پلی‌کیستیک و آندرومتریوز می‌تواند دلیل بروز این فقدان باشد. زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در بیشتر موارد دچار ناباروری می‌شوند زیرا فولیکول‌ها یعنی مکانی که تخمک رشد می‌کند به کیست تغیر شکل یافته و تخمک نمی‌تواند در آن رشد کند. در آندومتریوز نیز بافت رحم با درد شدید و خونریزی فراوان فرو می‌ریزد و از آنجا که احتمال آسیب‌دیدگی رحم و فالوپ تخمدان‌ها وجود دارد احتمال ناباروری افزایش می‌یابد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.