۸۵۶۵۳
۶ نظر
۹۴۳۳۴
۶ نظر
۹۴۳۳۴

استخوان درد و کمر درد، قبل از پریود

از ۱۰ روز قبل از اینکه پریود شوم استخوان درد و کمر درد شدیدی دارم و عفونت ندارم پریودم هم منظمه. مشکل من چیه؟

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: خانمی هستم ۳۷ ساله دارای یک فرزند. از ۱۰ روز قبل از اینکه پریود شوم استخوان درد و کمر درد شدیدی دارم و عفونت ندارم پریودمم منظمه. خواستم بدونم مشکل من چی می تونه باشه؟

پاسخ دکتر مرضیه بهنام، متخصص زنان، زایمان و نازایی:
معمولا در سیکل هایی که در آن تخمک گذاری وجود دارد، درد قاعدگی هم هست. یعنی دردها نشانه تخمک گذاری هستند ولی این دردها نباید فوق العاده شدید باشد. دردهای خفیف ایرادی ندارد اما اگر خیلی شدید هستند باید تحت نظر متخصص بررسی شود.
استخوان درد و کمر درد، قبل از پریود مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
درد های قبل از پریود

پیش از اینکه خونریزی دوران قاعدگی در هر ماه آغاز شود ممکن است درد هایی آغاز شود که خود نشانه ای برای وارد شدن شما به دوره پریود است با اینکه این علائم کوتاه مدت است اما در برخی موارد باعث رنج و ناراحتی خانم ها می شود که نوع و شدت نشانه ها در افراد مختلف متفاوت است در واقع به این درد ها سندرم پیش از قاعدگی یا در اصطلاح PMS گفته می شو د
معمولا درد های پیش از پریود از دو یا هفت روز قبل شروع می شود و بعد از خونریزی این نشانه ها از بین می برد البته در درصد کمی از خانم ها دیده شده است که برخی نشانه ها بعد از قاعدگی هم در آنها وجود دارد که در این مواقع پیشنهاد می شود مشکلات خود را با متخصص زنان و زایمان در میان بگذارید و آزمایش های لازم را انجام دهید .

علت درد های قبل از پریود
دلیل اصلی این اتفاق تأثیرات هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون قبل از شروع خونریزی قاعدگی می باشد. که مواردی مانند رژیم غذایی و ورزش و تنش روی آنها تاثیر گذار می باشند از دیگر دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سن که معمولا در بزرگسالان شدیدتر می شود
- وراثت
- سبک زندگی
- تغییر متابولیسم کربوهیدراتها
- افت قند خون
- افزایش پرولاکتین
هورمون استروژن در طول ماه تولید می شود و پیش از تخمک گذاری مقدار ان بیشتر می شود .دردهای قاعدگی دو هفته بعد از تخمک گذار‌ی تا پایان دوره عادت ماهانه اتفاق می‌افتد وافرادی که تخمک گذ‌اری ندارند به این عارضه دچار نمی ‌شوند.
استخوان درد و کمر درد، قبل از پریود علائم سندروم پیش از قاعدگی
نشانه هایی که در خانم ها دیده می شود ممکن است فیزیکی و یا روحی باشد و افراد در قسمت های مختلف بدنشان احساس درد داشته باشند و یا اینکه افسردگی های موقت و زودرنجی و کم تحملی به سراغ آنها بیاید.
این عارضه بیش از صد ها علامت دارد و در هر شخصی ممکن است با یکدیر فرق کند و باید بدانید که الگوی این عارضه بر حسب ماه های مختلف سال و سن بیمار نیز دستخو‌ش تغییر شود و اما شایع ترین علائم آن در زیر ذکر شده است:
علائم عصبی
کم شدن تمرکز و احساس غم و اندوه و خواب آلودگی در این مدت بیشتر می شود و معمولا خانم ها در این مدت تحریک پذیری بالایی دارند.
علائم گوارشی
تهوع ، استفراغ ، اسهال ، نفخ و افزایش وزن ناشی از جذب مایعات از جمله مشکلات گوارشی است.
دردهای عضلات و بدن و همچنین چربی و یا خشکی پوست و موها در این مدت دیده می شود .
در این مدت ممکن است سایز سینه ها مقداری افزایش پیدا کند و با درد همراه باشد و خانم ها در لگن خود احساس درد می کنند و کمر درد باعث کم تحرک شدن آنها می شود.
دکتر لیلا خلیلی متخصص زنان بیان می کند در این دوران از خوردن نمک و مقدار زیاد کافئین خودداری کنید و مصرف غذاهای غنی از پتاسیم ، مصرف کلسیم و مواد معدنی ، منابع غذایی حاوی ویتامین B۶ را افزایش دهید.

امان از سندرم پیش از قاعدگی
اگرچه همه‌ی زنان دچار سندروم پیش از قاعدگی ، درد شکم، نفخ و تحریک‌پذیری کلی در زمان نزدیک پریود، نمی‌شوند، اما حدود ۸۵٪ از خانم‌ها، هر ماه حداقل یکی از این علائم را دارند.
درحالی‌که هیچ علاج قطعی برای PMS وجود ندارد، اما برای کمک به کاهش ناراحتی می‌توان از برخی درمان‌ها و تغییرات سبک زندگی استفاده کرد.
۱. رژیم غذایی‌تان را اصلاح کنید
یک رژیم غذایی پرنمک می‌تواند باعث نفخ شود، کافئین می‌تواند تحریک‌پذیری یا اضطراب را تشدید کند، الکل ممکن است افسردگی را بدتر کند و قند بیش‌ازحد می‌تواند باعث نوسان قند خون و تغییر خلق‌وخوی شما شود.
سعی کنید یک هفته قبل از شروع قاعدگی‌تان، میوه، سبزی و غلات کامل بیشتری بخورید.
فقط چیزی که می‌خورید، مهم نیست؛ بلکه نحوه‌ی غذا خوردن‌تان نیز اهمیت دارد. «جوآن پیستلی»، دانشیار بالینی زنان و زایمان در دانشگاه دوک، می‌گوید که سعی کنید برای جلوگیری از نوسان قند خون‌تان، در فواصل زمانی منظم غذا بخورید. او می‌گوید: «ارزش این را دارد که قبل از رفتن به سراغ درمان‌های پزشکی، عادات رژیم غذایی‌تان را تغییر بدهید، چون احتمال عوارض جانبی آن کمتر است».
۲. بیشتر ورزش کنید
دکتر پیستلی معتقد است که ورزش می‌تواند با علائم جسمی و روحی PMS مبارزه کند. او می‌گوید: «با آنکه زنان می‌گویند انرژی ندارند، اما ورزش‌کردن در این زمان، مهم‌تر از همیشه است».
یک روال ورزشی انتخاب کنید که ضربان قلب شما را بالا ببرد و درعین‌حال از آن لذت ببرید. برای سندرم پیش از قاعدگی، مرکز ملی اطلاعات سلامت زنان، ۲٫۵ ساعت فعالیت بدنی نسبتا شدید، ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه فعالیت هوازی شدید یا ترکیبی از هر دو را به‌علاوه‌ی ۲ جلسه‌ی تقویت عضله در هفته توصیه می‌کند.
۳. ویتامین‌ها را امتحان کنید
پترا کِیسی، پزشک و دانشیار زنان و زایمان در مایوکلینیک می‌گوید: ممکن است ویتامین‌ها برای سندروم پیش از قاعدگی، مفید باشند (بخصوص B۶ و E).
شواهد چندان محکمی برای اثبات مؤثربودن این مکمل‌ها وجود ندارد، اما ارزش امتحان‌کردن را دارند. در ادامه چند دُز روزانه‌ی پیشنهاد شده از مایوکیلینیک بیان می‌شود:
کلسیم: ۱۲۰۰ میلی‌گرم؛
منیزیم: ۴۰۰ میلی‌گرم؛
ویتامین ب۶: ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم؛
ویتامین ای: ۴۰۰ واحد بین‌المللی (IU).
۴. داروهای گیاهی را امتحان کنید
داروهای گیاهی به‌اندازه‌ی داروهای نسخه‌ای، تحت مطالعه و نظارت قرار نمی‌گیرند، اما برخی از آنها ممکن است در کاهش علائم PMS مانند شکم‌درد و نوسانات خُلقی مؤثر باشند.
می‌توانید اینها را امتحان کنید: کوهوش سیاه، پنج انگشت، روغن گل مغربی، زنجبیل، برگ تمشک، قاصدک یا کرم‌های پروژسترون طبیعی. ممکن است پزشک زنان شما از جدیدترین تحقیقات در مورد مکمل‌ها مطلع باشد. از او بپرسید به شما کدام داروی گیاهی را در چه زمانی توصیه می‌کند.
استخوان درد و کمر درد، قبل از پریود ۵. روی استرس‌تان تمرکز کنید
در وهله‌ی اول، مهم است که استراحت و خواب کافی داشته باشید. محرومیت از خواب می‌تواند باعث تشدید علائم PMS شود، بنابراین سعی کنید مقدار خواب مورد نیاز بدن‌تان را تأمین کنید.
سپس آگاهانه تلاش کنید که میزان استرس‌تان را کاهش دهید. شما می‌توانید تنفس عمیق، ماساژ، مدیتیشن یا یوگا را امتحان کنید. همه‌ی اینها بدن و ذهن‌تان را آرام می‌کنند.
اما اگر می‌دانید با کارهای دیگری مانند بیرون‌رفتن با دوستان یا نوشتن در دفتر خاطرات، استرس‌تان کم می‌شود، از مدیتیشن صرف‌نظر کنید و آن فعالیت‌ها را ادامه دهید.
۶. مُسکن مصرف کنید
برای زنانی که دردهای مرتبط با PMS مانند شکم‌درد، حساسیت سینه به لمس، پشت‌درد یا سردرد دارند، مُسکن‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) می‌توانند مفید باشند. اینها عبارتند از ایبوپروفن (ادویل و داروهای مشابه) و ناپروکسن (آلِو).
شما می‌توانید داروهای بدون نسخه‌ای را امتحان کنید که مخصوص PMS هستند، مانند «پامپرین» و «میدول». اینها اغلب به‌همراه نوعی مُسکن حاوی کافئین مصرف می‌شوند.
۷. از قرص‌های ضدبارداری استفاده کنید
اگر درحال‌حاضر از روش پیشگیری از بارداری‌ تان راضی نیستید، می‌توانید قرص‌های ضدبارداری با دُز پایین (LD) را امتحان کنید. آنها علائم PMS را کاهش می‌دهند.
دکتر «پیستلی» می‌گوید: این داروها، هورمون‌ها را در طول چرخه‌ی قاعدگی یک زن متعادل می‌کنند.
برخی از زنان به‌جای استفاده از این قرص‌ها در دوره‌ی معمول، برای جلوگیری از پریودشدن، آنها را بدون وقفه مصرف می‌کنند. این کار نیز می‌تواند علائم PMS را کاهش دهد، اما ممکن است به لکه‌بینی منجر شود.
۸. از پزشک‌تان درخصوص داروهای ضدافسردگی سؤال کنید
داروهای ضدافسردگی، اولین گزینه برای حل مشکلات خُلقی مرتبط با PMS نیستند، اما اگر علائم شما شدید هستند و بر زندگی روزمره‌تان تأثیر می‌گذارند (البته اگر هیچ‌چیز دیگری به شما کمک نمی‌کند)، می‌تواند یکی از گزینه‌ها باشند.
دکتر پیستلی می‌گوید: اغلب، مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند Zoloft و «پروزاک» تجویز می‌شوند. آنها می‌توانند فقط برای ۱ یا ۲ هفته قبل از قاعدگی یا در تمام اوقات مصرف شوند.
PMS می‌تواند افسردگی درونی را نیز تشدید کند. دکتر «پیستلی» می‌گوید: بعضی از زنان ممکن است فکر کنند افسردگی، دوره‌ای است و به اشتباه، آن را به PMS نسبت دهند، اما تازمانی‌که افسردگی‌شان را پیگیری نکنند، متوجه نمی‌شوند که افسردگی واقعا از دوره‌های قاعدگی‌شان پیروی نمی‌کند. درمان افسردگی درونی، می‌تواند به کاهش علائم PMS کمک کند.
۹. از دیورتیک‌ها استفاده کنید
بسیاری از زنان، ورم دست‌، پا، صورت یا نفخ شکم ناشی از PMS را تجربه می‌کنند. یک راه برای مقابله با این مسئله - اگر ورزش و کاهش مصرف نمک، مؤثر نبود - استفاده از یک دیورتیک (ادرارآور) است.
این داروهای نسخه‌ای، با افزایش حجم ادرار به بدن کمک می‌کنند از شر آب اضافی خلاص شود.
یکی از دیورتیک‌های متداولی که تجویز می‌شود، «اسپیرونولاکتون» (آلداکتون) است. اما دیورتیک‌ها برای همه مناسب نیستند. آنها می‌توانند بی‌اختیاری ادرار و یبوست را تشدید کنند، فشار خون را پایین بیاورند، سطوح پتاسیم را افزایش دهند و با سایر داروها تداخل پیدا کنند.
استخوان درد و کمر درد، قبل از پریود ۱۰. علائم‌تان را در یک جدول وارد کنید
«کِیسی» می‌گوید: PMS یک سندروم طبیعی است اما شما اول باید علائم‌تان را برای چند ماه در یک جدول وارد کنید تا مطمئن شوید مربوط به PMS هستند، نه بیماری دیگری مانند افسردگی. زنان بسیاری از PMS ناتوان‌کننده رنج می‌برند که شامل علائم جسمی و روحی است. این علائم، متنوع هستند؛ بنابراین درمان‌های مختلفی دارند. درنتیجه، شاید لازم باشد درمان‌های مختلف را امتحان کنید.
دکتر «کِیسی» به خانم‌ها توصیه می‌کند دلسرد نشوند یا از اولین درمانی که امتحان می‌کنند، انتظار معجزه نداشته باشند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • آصفه عموزيدى
    درباره استخوان درد و کمر درد، قبل از پریود

    من خيلى استخوان درد وپادرد در پريود ويك هفته قبل از پريوددارم خيلى هم خونريزى ندارم از چي ميشه؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون
      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید
      https://moshavere.niniban.com

  • نیلی
    درباره استخوان درد و کمر درد، قبل از پریود

    سلام من ۱۴سالمه یکساله پریود میشم اولین و دومین پریودم درد نداشتم بعدش چند ماه داشتم بعدش کلا دیگه نداشتم ،الان دو ماه که حساسیت پستان و یه کمی کمرد درد دارم و چند بار یه لحظه خیلی آروم و یواش زیر شکمم تیر کشیده خیلی کم،حالا این ماه قبل پریودم یه ذره کمر درد دارم و شب وقتی می‌خوام بخوابم احساس میکنم پاهام تیر میکشن آیا من مشکلی دارم که بعضی موقع ها درد ندارم ولی بعضی موقعه ها اره؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

  • راضیه از اهواز
    درباره استخوان درد و کمر درد، قبل از پریود

    با عرض سلام و خسته نباشید ...ماه قبل پنجم پریودشدم و بعداز اتمام پریودی اقدام به بارداری کردم الان بیستمه و دوهفته مونده به پریودیم هر دوطرف زیر شکمم درد میکنه بیشتر سمت راست ... دوره هام ۵ روز عقب میفته هر ماه یعنی این ماه من باید سی ام یا سی و یکم پریود بشم ولی از الان دردای خفیف زیرشکم دارم دلیلشو لطف کنید بگید.. با تشکر

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.