۸۸۳۰۶
۲۴۹۸
۲۴۹۸

ازدواج در سن بالا، چه پیامدی دارد؟

شاید امروزه صحبت از مشکلات جوانان در جامعه تبدیل به یک کلیشه شده باشد و همه افراد از کارشناس و مسئول گرفته تا افراد معمولی جامعه تا حدود زیادی با مشکلات جوانان آشنا هستند.

بالا رفتن سن ازدواج،که یکی از نتایج ناخواسته و پیش‌بینی نشده‌ای که به همراه دارد افزایش تولد فرزندانی با بیماری‌های ژنتیکی و معلول است.

میانگین سن ازدواج در کشور ما ۲۵ سال است که این سن برای مردان ۵/۲۷و برای زنان ۲۲ سال است، که البته این تغییر هم در مناطق مختلف و بنا به شرایط و اقتضای موقعیتی متفاوت است.

در حقیقت یکی از عواقب ازدواج در سنین بالا افزایش تولد نوزادان معلول و با بیماری ژنتیکی است، معظی که امروزه کسی قادر به درک آن نیست.

بین افزایش بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی و افزایش سن مادر رابطه مستقیمی وجود دارد، بالا رفتن سن بارداری یکی از عوامل اصلی افزایش ابتلای فرزندان متولد شده به بیماری سندروم است.

در نهایت هزینه‌های بالایی که نگهداری از یک فرد معلول به خانواده‌ها و جامعه تحمیل می‌کند باعث شده است که مساله تولد فرزندانی که اختلال ژنتیکی دارند به یک مساله مهم تبدیل شود.

افزایش بیماری‌های ژنتیکی از مشکلات امروز جامعه است که افزایش سن ازدواج، اشباع محیط زیست از عوامل جهش‌ زا و سرطان‌زا، استفاده از غذاهای غیراستاندارد و نادرست، الگوی زندگی شهری بی‌تحرک و ماشینی شدن زندگی موجب فراوانی بیماری‌های ژنتیکی شده است.

در ایران هموفیلی، تالاسمی، انواع عقب‌ ماندگی‌های ذهنی و جسمی، ناشنوایی، بیماری‌های خونی، بیماری‌های ریوی و کلیوی و بیماری‌های متابولیکی از جمله مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین نوع این بیماری‌ها است.

در حقیقت با تشدید مشکلات ازدواج و کاهش اشتغالزایی در جوانان و کمبود درآمد و در نهایت پایین آمدن ازدواج در بین جوانان، سونامی بیماری های ژنتیکی در راه است.

شرایط محیط زیست، ساطع بودن اشعه‌های تلفن همراه و ماهواره‌ها در محیط زندگی و ازدواج‌های فامیلی، فراوانی بیماری‌های ژنتیکی را افزایش می‌دهد، در حقیقت ازدواج تبدیل به یک دغدغه عملی نشده با عوارض مرگبار شده است.

عدم رغبت جوانان به تشکیل خانواده به دلیل فرار از مسئولیت است،در حقیقت تشکیل خانواده، سنگینی بارمسئولیت‌ها، شرایط و ضوابطی را به همراه دارد که باعث محدود شدن آزادی‌های افراد می‌شود و همین امر در برخی از جوانان که تعداد آنها کم هم نیست ازدواج را به تاخیر می اندازد.

معلولیت‌ها هم برای خانواده فرد و هم برای خود فرد معلول و هم در جامعه مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند که لازمه آن توجه بیشتر به امر ازدواج جوانان است، کاری که همت مسئولان را برای رفع این مشکل و همت برای تسهیل امر خطیر ازدواج می خواهد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.