تعیین جنسیت فرزند، خودتان انتخاب کنید!
علوم پزشکی در خصوص تعیین جنسیت فرزند راهکارهایی را تبیین نموده است که برخی از آنها به حوزه تغذیه مرتبط بوده و با ضریب اطمینان بالایی قابل تحقق است.
از آنجاییکه برخی به دلیل علاقه و تمایلات فردی و یا موارد پزشکی به تعیین جنسیت فرزند خود قبل از تولد تمایل دارند، رشد همه جانبه علوم پزشکی در این خصوص راهکارهایی را تبیین نموده است که برخی از آنها به حوزه تغذیه مرتبط بوده و با ضریب اطمینان بالایی قابل تحقق است روش انتخاب جنسیت از طریق تغذیه از نظر تاریخی منشأ حیوانی دارد .
دکتر استول کوسکی موفق شد با تغییر دریافت بعضی از املاح در رژیم غذایی نوع جنسیت دلخواه را با ۸۰ درصد موفقیت در گاو به دست آورد. او ایده ابتکار را از مطالعات قبلی که روی لاروکرمهای دریایی و روی لارو قورباغه انجام شده بود کسب کرد. بدین صورت که در آبی که به آن پتاسیم اضافه شده بود بیشتر نوزادان نر میشدند و در آبهای قلیایی و به ویژه غنی از کلسیم بیشتر نوزادان ماده و در آبهایی که در آن تعادل یونی وجود دارد در جنسیت نیز تعادل وجود داشت یعنی نصف نر و نصف ماده میشدند .
نتایج اجرای این تجربه و تحقیق بر روی انسان به چه صورت انجام پذیرفت؟
انتقال نتایج حاصل از بررسیهای فوق بر روی انسان توسط یک خانم متخصص کانادایی طبق روش استول کوسکی یعنی با کمک رژیم غذایی تجویزشده صورت گرفت که 80 درصد موفقیت آمیز بود. و در این خصوص در برخی از بیمارستانهای بزرگ کانادا درمانگاههای اختصاصی برای انجام این کار با هدف کمک به زوجهایی که نسل آینده آنها توسط بیماری های ارثی وابسته به جنس تهدید میشدند دایر شد .
دلایل مراجعه زوجین برای تعیین جنیست چیست؟
دلایل تلاش همسران برای انتخاب جنسیت به ۲ گروه پزشکی و غیرپزشکی تقسیم میشود. درصدی از بیماریهای ژنتیکی فقط جنس مذکر را مبتلا میکند لذا تصمیم گیری همسران در انتخاب جنسیت دراین زمینه کاملا منطقی به نظر میرسد. اما در مورد دلایل غیرپزشکی باید گفت داشتن کودکانی از هر دو جنس، از دست دادن فرزند و تمایل داشتن فرزندی از همان جنس، دلایل اقتصادی، اجتماعی و یا فرهنگی در این زمینه دخیل میباشد .
آیا در روش تعیین جنسیت با تغذیه هر دو زوج تحت رژیم خاص قرار میگیرند؟
در این روش رعایت کامل رژیم غذایی توسط بانوان تعیین جنسیت جنین را تا حدود 80 درصد امکان پذیر میسازد و رعایت رژیم غذایی مرد ضرورتی ندارد بلکه تنها همراهی آنان با همسرشان از لحاظ روانی موثر است .
آقای دکتر اشارهای داشته اید درخصوص نقش یونها در تعیین جنسیت. درباره نقش و عملکرد آنها در انسان بیشتر توضیح بفرمایید .
همانطور که گفته شد یون ها در تعیین جنسیت بسیار موثرند البته اهمیت غلظت یونها کمتر از اهمیت نسبت بین یونها میباشد. به این معنا که نسبت پتاسیم به کلسیم به اضافه منیزیم در این خصوص تعیین کننده و اهمیت وافری دارد .
اصول غذایی لازم برای پسردار شدن چیست؟
برای پسردار شدن لازم است رژیم غذایی غنی از سدیم و پتاسیم و فقیر از کلسیم باشد .
و اما دختردار شدن؟
برای دختردار شدن لازم است رژیم غذایی فقیر از سدیم و پتاسیم و غنی از کلسیم باشد .
چه زمانی باید رژیم غذایی را شروع کرد؟
برای این منظور ابتدا تأکید میکنم اگرچه اصول کار ساده است اما اجرای آن آسان نیست و نیاز به دقت و ظرافت بالایی دارد. اما شیوه ی اجرا به این صورت میباشد که داوطلب باید زیر نظر متخصص حداقل ۲ پریود قبل از تاریخ پیش بینی شده برای بارداری، رژیم غذایی تنظیم شده را به طور جدی و دقیق رعایت نماید. ضمنا حداقل زمان برای رعایت رژیم غذایی تنظیم شده را به طور جدی و دقیق رعایت نماید. ضمنا حداقل زمان برای رعایت رژیم غذایی ۲ ماه میباشد .
چون امکان دارد پس از ۲ ماه و ۲ پریود بارداری اتفاق نیفتد. لذا باید تا زمانی که بارداری با انجام تستهای آزمایشگاهی اثبات نشده رژیم ادامه یابد. پس از اثبات بارداری، زن باردار رژیم غذایی متعادل و متناسب با دوران بارداری معمولی را ادامه میدهد و نیازی به رعایت محدودیتهای رژیم پیش از بارداری نیست .
نحوه تاثیر رژیم غذایی چگونه است؟
رژیم غذایی سبب تغییر یونی محیط درونی و محیط رحم شده و زمینه تغییر تمایل غشای اوول میشود. به این ترتیب بر حسب نوع رژیم تجویزشده و جنسیت موردنظر زمینه و شانس برای ورود اسپرماتوزوئیدهای نر نسبت به اسپرماتوزوئیدهای ماده و یا برعکس مساعد میشود .
در رژیم غذایی برای تعیین جنسیت چه ممنوعیتهایی وجود دارد؟
ابتدا باید مطمئن شویم ممنوعیت برای اجرای رژیم غذایی وجود نداشته باشد. ممنوعیت رژیم غذایی برای پسردار شدن عبارتند از: افراد مبتلا به بیماریهای فشار خون بالا، ناراحتیهای قلبی- عروقی و نارسایی کلیه، افراد مبتلا به این بیماریها مجاز به استفاده از اینگونه رژیم نیستند .
و ممنوعیتهای اجرای رژیم غذایی برای دختردار شدن: افراد مبتلا به بیماریهای اختلالات عصبی، بالابودن کلسیم خون و نارساییهای کلیوی نباید از این گونه رژیمها استفاده کنند .
ویژگیهای رژیم غذایی برای پسردار شدن چیست؟
در اینگونه رژیم غذایی سدیم باید زیاد مصرف شود. بنابراین هنگام تهیه غذا به مقدار زیاد نمک اضافه شود. ضمنا مواد غذایی مصرف نمایند که طبیعتاً نمک زیادی داشته و یا در هنگام تهیه آنها نمک زیادی اضافه شده است. مانند سوپهای آماده، بیسکویت شود، زیتون شور و غیره. همچنین این رژیم باید غنی از پتاسیم باشد. بنابراین توصیه می شود میوههای خشک نظیر برگهی زردآلو، آلوی خشک، انجیر، خرما، کشمش، عدس، لوبیا، نخود و سایر مواد غذایی که غنی از پتاسیم هستند مصرف شود .
البته متخصصان تغذیه و پزشکانی که در این زمینه فعالیت دارند متقاعد شدهاند که برای پسردار شدن میتوانند توصیه به مصرف پتاسیم نموده و اینکه کلسیم به کمترین مقدار ممکن مصرف شود. بنابراین در طول دوران اجرای این رژیم، مصرف هرگونه فرآوری لبنی ممنوع است .
رژیم غذایی مناسب برای دختردار شدن؟
در این رژیم همان طوری که اشاره شد نباید پتاسیم مصرف شود. بنابراین علاقه مندان به فرزند دختر از مصرف میوههای خشک، حبوبات و موز پرهیز کنند. نمک رژیمی که غنی از پتاسیم است نباید به جای نمک معمولی مصرف شود. منابع کلسیم همانند شیر، پنیر تازه بدون نمک. (تمام پنیرهای تخمیرشده غنی از سدیم است) به مقدار زیاد مصرف شود. برای دختردار شدن می توان کلسیم تجویز نمود .
برای تدارک و اجرای رژیم و همچنین احتیاطهای لازم چه توصیههایی دارید؟
در گام اول در تمام مراحل اجرای رژیم فرآیند آن زیر نظر متخصصین صورت پذیرد و بعد ضرورت دارد از ایجاد هرگونه انحراف از رژیم توصیه شده پرهیز شود. اگرچه نوع تغذیه مرد تأثیری ندارد اما همراهی و همدلی وی از نظر روحی کمک موثری در توفیق اجرای این رژیم دارد .
خاطرنشان میسازد رعایت رژیم غذایی نباید از 6 ماه تجاوز نماید. چرا که تداوم آن می تواند منجر به سوء تغذیه مادر و پیامدهای ناگوار شود. همچنین درمانگاههایی که در جهان مسئول ارائه اینگونه رژیمهای غذایی هستند تأکید دارند که مصرف تمام قرصهای ضدبارداری در دوران اجرای رژیم غذایی متوقف شود. بنابرای برای پیشگیری از بارداری از سایر روشهای جایگزین استفاده شود .
آیا استرس و سبک زندگی بر موفقیت این روش موثر است؟
بدون شک استرس بر سلامت بشر تاثیر منفی دارد چون سیستم هورمونی را کاملا تحت تاثیر قرار میدهد و از اعتدال خارج میکند. بنابراین زمانی که به مادر رژیم میدهیم تأکید ویژهای داریم که در دوران رژیم به آرامش خود اهمیت دهد. و در کنار سایر دستورات غذایی امگا ۳ یا روغن ماهی نیز تجویز میکنیم .
همانطور که اشاره داشتید سلامت نوزاد مهمتر از جنسیت آن میباشد، لذا جنابعالی به عنوان متخصص برجسته حوزه بهداشت و سلامت برای فرزندآوری سالم چه توصیههایی به زوجهای جوان دارید؟
ما کشوری در حال گذار هستیم، متأسفانه رفتارهای سنتی پدران و مادران مان را که از قضا بسیار مطلوب و شایسته بودند در کمال ناباوری فراموش کرده و آن را با یک سری از رفتارهای جدید و غریب جایگزین کرده ایم. عادات غذاییمان تغییر کرده است و شیوه تغذیه و تربیت فرزندانمان متاثر از تبلیغات و فرهنگ مصرف گرایی غرب است. فرزند سالم در سایه تغذیه بی قید و شرط از شیر مادر پرورش مییابد. بنابراین توصیه اکید دارم کودکان را از این اکسیر حیات محروم نکنند و بعد از عبور آنان از سنین نوزادی بجای هله هوله آنها را به میان وعدههای سالم عادت دهند .
گرفتاریهای امروزی جامعه ما درخصوص رشد فزایندهی بیماریهای غیرواگیر نظیر چاقی و اضافه وزن، بیماری های قلب و عروق و... جملگی ناشی از تغییر سبک زندگی، کم تحرکی و استفاده بیش از حد از فست فودهاست. برای داشتن نسلی سالم، پویا و بانشاط که سرمایهی اصلی تولید در کشور محسوب میشوند. مراقبتهای تغذیهایی نقش اول را ایفا میکند. بنابراین برای حفاظت و صیانت از این سرمایه عظیم به سلامت آنها بهاء دهیم تا نسلی پرشور را برای سازندگی ایران عزیز وارد عرصه کار و تلاش نماییم .
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼