۹۲۵۸۷
۲۰۱۵
۲۰۱۵

سردی زنان در روابط زناشویی، راه‌های مقابله

کم شدن میل جنسی در زنان یکی از شایع‌ترین مشکلات جنسی است

کم شدن میل جنسی در زنان یکی از شایع‌ترین مشکلات جنسی است و عوامل زیادی ممکن است داشته باشد. در تعداد زیادی از زنان عواملی نظیر، تغییرات هورمونی، استرس‌های کاری، مشکلات در رابطه و غیره، تاثیر نامطلوبی در روابط جنسی‌شان می‌گذارد.

از دست دادن اشتیاق جنسی، در علم پزشکی با عنوان بیماری کاهش میل جنسی شناخته می‌شود؛ و این بیماری شایع‌ترین نوع مشکلات جنسی در زنان و در همه سنین می‌باشد. تحقیقات اخیر نشان داده که تقریبا یک سوم زنان در سنین ۱۸ الی ۵۹ از کاهش میل جنسی رنج می‌برند. برخلاف مردان، کاهش میل جنسی در زنان از مشکلات فیزیکی و روحی ناشی می‌شود؛ و این مشکلات صرفا با خوردن یک قرص برطرف نمی‌شوند.

شرلی کینگزبرگ، روانشناس مسائل جنسی، می‌گوید " مشکلات جنسی زنان خیلی گسترده و پیچیده است، بااینکه ما دوست داریم آن‌ها را خیلی ساده و پیش افتاده فرض کنیم و با استفاده از یکی دو روش درمانی مشکل را برطرف کنیم، ولی متاسفانه این روش کارساز نیست؛ اما معرفی روش‌های درمان ضعف جنسی در سال‌های اخیر، باعث شده که تحقیقات بیشتری روی عوامل کاهش میلی جنسی در زنان و همچنین مردان انجام شود و حالا تراپیست ها می‌توانند به زنان در بازیافتن این قسمت گمشده زندگی‌شان کمک کنند.

میل جنسی کم چیست؟
برخلاف باور عموم، متخصصین می‌گویند که تعداد دفعات انجام نزدیکی، هیچ ارتباطی با میل جنسی ندارد.

جان شیفرن، کمک پروفسور در دانشکده پزشکی هاروارد، می‌گوید " یکی از اولین چیزهایی که به زنانی که برای مشکلات جنسی به من مراجعه می‌کنند، توضیح می‌دهم این است که اگر این اتفاق برای آن‌ها یا شریک جنسی‌شان هر از گاهی رخ بدهد اشکالی ندارد "

ولی اگر یک زن دچار کاهش میل جنسی شدیدی شود که روی زندگی‌اش تاثیر بگذارد و باعث استرس شود، آن وقت به عنوان بیماری کاهش میل جنسی یا (اچ.اس.دی. دی) در نظر گرفته می‌شود.

کینگزبرگ که یک دستیار پروفسور در زمینه بیولوژی تناسلی است، می‌گوید " خیلی مهم است که بدن شما بخواهد که سکسی باشد، همه ما تا حدی این احساس را داریم " این حس با بالا رفتن سن و تغییرات فیزیکی کاهش می‌یابد؛ اما فاکتورهای روانی و شخصیتی نیز در احساس اشتیاق جنسی تاثیر زیادی دارند.

در یک رابطه، گذشته از مسئله شهوت، وجود صمیمیت و نزدیکی نیز مهم است. وقتی که شما از دست همسرتان عصبانی هستید، ممکن است که احساس شهوت داشته باشید، ولی نمی‌خواهید که با او نزدیکی کنید. در نتیجه تمامی این مسائل در تشخیص ریشه بیماری، نقش مهمی دارند.

دلایل رایج در کاهش میلی جنسی زنان عبارت‌اند از:
وجود مشکلات در رابطه. اشکال در نحوه نزدیکی طرف مقابل، کمبود احساس و عاطفه در رابطه، بچه‌دار شدن (به خاطر اینکه تمام توجه تان را به او می‌دهید)، می‌توانند باعث کاهش میل جنسی شوند.

تاثیر مسائل اجتماعی. استرس‌های کاری و سختی هاو مشکلات زندگی، می‌توانند باعث کاهش میلی جنسی شوند.

تستسترون پایین. هورمون تستسترون روی میزان میل جنسی در مردان و زنان تاثیر می‌گذارد. این هورمون در سنین بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی در زنان به اوج خود می‌رسد، سپس با گذشت زمان کاهش می‌یابد؛ و در زمان یائسگی به حداقل خود می‌رسد.

مشکلات پزشکی. بیماری‌های روحی مانند افسردگی و مشکلات فیزیکی مثل تیروئید می‌توانند باعث کاهش میل جنسی شوند.

استفاده از دارو. داروهای ضدافسردگی، قرص کاهش فشارخون و قرص‌های جلوگیری از بارداری، به دلیل پایین آوردن میزان تستسترون در بدن، باعث کاهش میل جنسی می‌شوند.

سن. میزان هورمون‌های جنسی در زنان با افزایش سن، کاهش می‌یابد.

باز گرداندن میل جنسی به زندگی زنان. چون کاهش میل جنسی در زنان ترکیبی از مشکلات فیزیکی و روحی است، بنابراین برای برطرف کردن آن بیش از یک درمان لازم است.

شیفرن می‌گوید " مشکل زنان مسئله فوق‌العاده مهمی است، بنابراین ما باید در درمان آن خیلی مراقب باشیم "

بعدازاینکه عوامل بیماری را تشخیص دادیم، درمان مورد نظر می‌تواند شامل:
سکس تراپی و مشاوره: شیفرن می‌گوید " سکس تراپی روش بسیار موثری برای مجردها و متاهل هاست؛ و من همیشه آن را اول از همه انجام می‌دهم " سکس اشتباه می‌تواند بر هر دو طرف در یک رابطه تاثیر منفی بگذارد بنابراین مشاوره دو نفره و یا حتی به صورت یک نفره و جدا، می‌تواند کمک کند.

عوض کردن دارو و یا تغییر دوز آن‌ها. اگر مشکل به خاطر مصرف دارو باشد، تغییر دوز آن و یا استفاده از یک داروی جایگزین، پیشنهاد می‌شود. اگر قرص ضدبارداری باعث کاهش میزان تستسترون در بدن شده باشد، پیشنهاد می‌شود که از یک روش ضدبارداری غیر هورمونی استفاده شود. برطرف کردن مشکلات پزشکی. جراحی کردن می‌تواند باعث کاهش میل جنسی می‌شوند، به عنوان مثال جراحی و خارج کردن یک فیبرویید دردناک. استفاده از استروژن واژینال. در زنانی که مشکل خشکی واژینال دارند، استفاده از کرم‌های واژینال مشکل را رفع می‌کند.

تستسترون درمانی. بااینکه هنوز هیچ دارویی برای رفع مشکل جنسی زنان، تایید نشده، ولی متخصصین بیماری‌های زنان، تستسترون درمانی را به منظور بالا بردن سطح تسترون در بدن، به این زنان توصیه می‌کنند.

به علاوه، محققین در حال تولید تستسترون به صورت قرص و یا پچ های پوستی برای درمان کاهش میلی جنسی در زنان هستند؛ که در صورت دریافت تاییدیه وزارت بهداشت و سلامت به زودی عرضه می‌شوند.

به عنوان مثال شیفرن در زمینه تولید پچ پوستی تستسترون جهت درمان این بیماری فعالیت می‌کند. تحقیقات نشان داده که استفاده از این پچ ها باعث افزایش میل جنسی در زنانی که تخمدان‌هایشان را خارج کرده‌اند می‌شوند. او همچنین می‌گوید که فاز سوم آزمایشی پچ های تستسترون روی هزاران زن در سرتاسر جهان در حال انجام است؛ و نتایج آن به زودی اعلام می‌شوند. این تحقیق برای اولین بار بر روی زنان یائسه، یا زنانی که جراحی داشته‌اند و یا زنانی که یائسگی زودرس داشته‌اند و همچنین آن‌هایی که شیمی درمانی می‌شوند و یا زنانی که تخمدان‌هایشان را خارج کرده‌اند، در حال انجام است.

هیچ معجون اعجاز آمیزی وجود ندارد. متخصصین بعد از ارزیابی روش‌های درمانی مشکلات جنسی گفتند که تلقین فکری و انرژی مثبت روی بیماران تاثیر زیادی دارد؛ و درست به همین دلیل است که این‌گونه داروها باید مورد آزمایش قرار بگیرند و میزان اثرگذاری آن‌ها مشخص شود.

با توجه به این مطلب می‌توان دریافت که چرا بسیاری از تولیدکنندگان این داروها ادعا می‌کنند که آن‌ها تاثیر فوق‌العاده و شگفت‌انگیزی بر روی افزایش میل جنسی دارند، به خاطر اینکه تلقین نقش موثری در درمان ناتوانی جنسی دارد. در حالی که در واقعیت ممکن است این داروها واقعا اثرگذار نباشند. شیفرن می‌گوید که زنان باید بدانند که بسیاری از این داروها از نظر اثرگذاری و ایمنی تایید نشده‌اند.

تحقیق درباره مشکلات جنسی زنان کم است. فیلیس گرینبرگر، رئیس سازمان سلامت زنان، می‌گوید " بااینکه زنان زیادی به علت مشکلات جنسی به سازمان‌های مربوطه مراجعه کرده‌اند ولی هنوز میزان تحقیقات درباره آن‌ها از مردان کمتر است.

گرینبرگر همچنین می‌گوید "به عنوان مثال از سال 1990 تا سال 1999 تقریبا 5000 مطالعه درباره مشکلات جنسی مردان انجام گرفته است؛ و این در حالی است که تنها 2000 تحقیق روی زنان صورت گرفت. " اما امروزه متخصصین می‌گویند که صحبت درباره مشکلات جنسی زنان در حال رسیدن به ویاگراست.

شیفرن می‌گوید که این اولین باری است که ما شاهد تحقیقات گسترده درباره مشکلات جنسی زنان هستیم. تا این اواخر، مطالعات درباره مسائل جنسی زنان، اغلب کوتاه مدت، کوچک و به ندرت درست طراحی شده و هدف دار بودند. او همچنین ادامه می‌دهد " این بسیار امیدوارکننده است که نه تنها داروهای جدید برای زنان تولید می‌شود، بلکه شاهد مطالعات گسترده درباره مشکلات جنسی زنان هستیم. این واقعا خیلی خوب است."


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.